Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

anarchy.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5Ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 PDF Εκτύπωση E-mail

 

Η ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ «ΝΑΙ»,

Η ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

ΚΑΙ Η ΟΡΓΟΥΕΛΙΑΝΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

«– Κι αν το κόμμα πει ότι δεν είναι τέσσερα, αλλά πέντε, τότε πόσα είναι;  – Τέσσερα.» (Τ. Όργουελ, 1984)

 

simaiaΠριν λίγες ημέρες και ενώ είχε ήδη εξαγγελθεί η διοργάνωση δημοψηφίσματος τονίζαμε:

«Αυτή η θλιβερή αριστεροδεξιά κομπανία, που εξαπάτησε την πλειονότητα των ψηφοφόρων της, αποφάσισε να τους καλέσει τώρα σε δημοψήφισμα όχι τόσο για να απορρίψουν μια από τις προτάσεις (την τελευταία) των τοκογλύφων, όσο για να κατοχυρώσουν τα εγκληματικά μέτρα που έχουν ήδη συμφωνήσει και πρόκειται να εφαρμόσουν μέσα στα πλαίσια των μνημονίων (τα οποία θα έσκιζαν μετά τις εκλογές). Όταν ζητούν μέσα από ένα αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα, να απορριφθεί μια πρόταση, ενώ δεν προσδιορίζουν ποια ρότα θα ακολουθήσουν έπειτα, τότε εύκολα κατανοεί και ο πλέον αδαής ότι έχουμε μια συνέχεια της «δημιουργικής ασάφειας» του αρλεκίνου που παριστάνει τον υπουργό οικονομικών. Αυτή η «δημιουργική ασάφεια» που έδωσε την ευχέρεια στο να αλωνίζουν τα συνεταιράκια και να ανεβάζουν σε ακόμα περισσότερα δισεκατομμύρια τα μέτρα, έρχεται τώρα να χρησιμοποιηθεί εις βάρος όχι μόνο όσων τυχόν πάνε να ψηφίσουν αλλά και εις βάρος και εκείνων που δεν θα συμμετάσχουν» (Κόλπο ντε φάβα, anarchy press gr).

Όταν δυστυχώς το οργανωμένο καθεστωτικό ψεύδος, όταν η συστηματική κυβερνητική προπαγάνδα είναι εύκολο να αποδομηθεί και παρ’ όλα αυτά, οι εμπνευστές της όχι μόνο δεν πτοούνται, αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι, τότε το γεγονός αυτό σημαίνει απλά ότι είναι θιασώτες του πιο στυγνού ολοκληρωτισμού. Σημαίνει ακόμη ότι στοχεύουν στην πλήρη αποχαύνωση, στην πλήρη παράδοση σημαντικών τμημάτων του πληθυσμού, στην πλήρη κοινωνική αποδιοργάνωση, στην ολοκληρωτική υποδούλωσή τους. Σημαίνει, τέλος, ότι δεν συνεχίζουν μόνο το έργο των προκατόχων τους, αλλά έρχονται να βάλουν την οριστική ταφόπλακα στις κοινωνικές αντιστάσεις.

Περισσότερα...
 
5ος Κύκλος συζητήσεων της Αναρχικής Αρχειοθήκης Αθήνας (1η περίοδος) PDF Εκτύπωση E-mail

 

Οι συζητήσεις της 1ης περιόδου του 5ου κύκλου συζητήσεων της Αναρχικής Αρχειοθήκης Αθήνας θα γίνουν στον χώρο της οδού Σαριπόλου 8 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

 

αφισα-5ος-ΚΥΚΛΟΣ- Α 2017i

Περισσότερα...
 
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΛΙΒΑΝΟΣ, Ιούλιος 2006 PDF Εκτύπωση E-mail

Εν μέσω της καθημερινής κτηνωδίας της παγκόσμιας κυριαρχίας κατά των αράβων της Παλαιστίνης, μέσω του κράτους του Ισραήλ, με συνεχείς δολοφονίες, απαγωγές, «μικρής κλίμακας» επιχειρήσεις του κατοχικού στρατού, που άφηνε πίσω της κατεδαφισμένα σπίτια, νεκρούς και τραυματίες κανείς δεν περίμενε ότι ο «αήττητος» ισραηλινός στρατός θα μπορούσε να υποστεί πλήγματα, όπως αυτά που δέχθηκε τις επόμενες μέρες.

 

Περισσότερα...
 
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 174 PDF Εκτύπωση E-mail

 

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 174ο φύλλο (Σεπτέμβριος 2017)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

diadromi-174i

 

Σε περίπτερα της Αθήνας και στους χώρους διάθεσης του ημερησίου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο, από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2017

 

Το προλογικό σημείωμα σε αυτό το φύλλο έχει ως ακολούθως:

Περισσότερα...
 
Εκπαίδευση και Γνώση PDF Εκτύπωση E-mail

Η ροή της ιστορίας του ανθρώπινου γένους, έχει σημαδευτεί από αμέτρητους αγώνες, τόσο για την επιβίωση ή διαβίωση όσο και για την ελευθερία που σε κάποιες στιγμές της πορείας του την στερήθηκε εξ αιτίας της δόμησης των εξουσιαστικών σχέσεων και την επιβολή της κυριαρχίας.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 9 από 93Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.