{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2008 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 04 December 2008 04:39
NO TRANSLATION AVAILABLE

Με κεντρικό περιεχόμενο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2008: Σταθερά στους δρόμους της αδέσποτης σύγκρουσης και της εξέγερσης για την ανθρωπιά, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναρχία, πραγματοποιήθηκε  όπως κάθε  χρόνο το ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ στο Πολυτεχνείο της Αθήνας.

Το θέμα της πρώτης ημέρας (Σάββατο 15 Νοέμβρη) αφορούσε την Ανάπλαση «κοινωνικών και ιστορικών χώρων»  και το συσχετισμό της με τους Μετανάστες το Ρατσισμό, τα Ναρκωτικά και την Καταστολή.

 

Στο πνεύμα αυτής της συζήτησης προβλήθηκε το βίντεο «El Forat de la Vergonya» (Η τρύπα της ντροπής) που αναφέρεται στον αγώνα των κατοίκων μιας γειτονιάς στη Βαρκελώνη ενάντια στην ανάπλαση. Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία αναπτύχθηκε με ευρύτητα το θέμα και τα ζητήματα με τα οποία βρίσκεται σε συνάρτηση.

 

 

 

Την επόμενη μέρα η συζήτηση αφορούσε ένα σημαντικότατο ζήτημα που ενδιαφέρει τους αγωνιζόμενους ανθρώπους: ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ, 60 χρόνια μετά… Από τις σφαγές στο Μελιγαλά, στην Ούλεν και στα στρατόπεδα «αναμόρφωσης», στην εμπέδωση της εθνικής συμφιλίωσης ως την «κοινωνική συναίνεση» στις μέρες μας.

 

Τα στρατόπεδα και οι εξουσιαστικές μέθοδοι «αναμόρφωσης» και υποταγής των ανθρώπων αποτελούν ένα καίριο ζήτημα. Η Μακρόνησος, η Γυάρος και τα άλλα στρατόπεδα βασανισμού των ανθρώπων δεν θα πρέπει να αποτελούν εμπόδιο, ώστε να παραβλέπονται τα εγκλήματα της άλλης πλευράς του εξουσιαστικού μπλοκ, που φέρει το όνομα αριστερά.

 

 

 

Οι αναρχικοί δεν μπορούν να ταυτίζονται με τις λογικές και την προπαγάνδα της όποιας αριστερής εκδοχής της κυριαρχίας (μαρξιστικής ή μη).

 

Η ελευθερία δεν μπορεί να κτιστεί

με την κτηνωδία και τη βαρβαρότητα γιατί

ο δρόμος της κτηνωδίας γεμίζει ποτάμια αίματος και ξαναζωντανεύει την κτηνωδία.

 

Ό,τι υπόσχεται κάθε Ιδεολογία αποτυπώνεται

στον τρόπο δράσης που επιλέγει...

 

Ούτε Ούλεν, Ούτε Μελιγαλάς,

Ούτε στρατόπεδα συγκέντρωσης και αναμόρφωσης

 

Η αναρχία δεν αποτελούσε και δεν αποτελεί κομμάτι ή υποκατάστατο καμιάς αριστεράς.  Η αναρχία προϋπήρχε του πολιτικού διαχωρισμού των ανθρώπων σε αριστερούς και δεξιούς. Η αριστερά και η δεξιά αποτελούν τις δύο όψεις του κρατισμού και της κυριαρχίας. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαμε να συνυπάρχουμε, να εξομοιωνόμαστε, ούτε να υποστηρίζουμε καμία από αυτές τις δύο εξουσιαστικές τάσεις. Ως αναρχικοί έχουμε τον δικό μας δρόμο, τις δικές προτάσεις και πρακτικές ενάντια στην κτηνωδία και ελεεινότητα της κάθε είδους μασκαρεμένης εξουσίας, που δεν διστάζει να φορά ακόμα και αντιεξουσιαστικά προσωπεία προκειμένου να εξαπατήσει τους ανθρώπους και να τους εντάξει στους αντιανθρώπινους σχεδιασμούς της.

 

Σ’ αυτό το κλίμα κινήθηκε η τρίωρη και πλέον συζήτηση μετά την προβολή ενός βίντεο για την Μακρόνησο.

 

Σ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου υπήρχε έκθεση φωτογραφίας από τις 11πμ, ενώ από τις 4μμ ξεκινούσαν προβολές βίντεο.

 

Στην έκθεση υπήρχαν φωτογραφίες από την Μακρόνησο και τη Γυάρο όπως είναι σήμερα αλλά και από την εποχή που υπήρχαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης - «αναμόρφωσης». Υπήρχε, ακόμη, φωτογραφικό υλικό από τις σφαγές των αριστερών κατά τα «δεκεμβριανά».

 

 

Στη γωνία Στουρνάρα και Πατησίων, σε όλο το τριήμερο, υπήρχαν τραπεζάκια (από την πλευρά της Πατησίων) με έντυπο αναρχικό υλικό ενώ στο πανώ γραφόταν: Σταθερά στους δρόμους της αδέσποτης σύγκρουσης και της εξέγερσης για την ανθρωπιά, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναρχία.

 

Το μεσημέρι της τρίτης μέρας στην απέναντι πλευρά επί της Πατησίων αναρτάται πανώ της Συσπείρωσης Αναρχικών, που καλεί σε συγκέντρωση και πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος στις 2μμ.

 

 

 

Η πορεία για την 35η επέτειο του Πολυτεχνείου ξεκινά μετά της 4μμ ενώ ταυτόχρονα ξεσπά και βροχή. Πρόκειται για την δεύτερη συνεχή χρονιά που η πορεία γίνεται με βροχή. Παρ’ όλα αυτά εκατοντάδες αναρχικοί/ες και ανυπότακτοι νεολαίοι συμμετέχουν στα αναρχικά μπλοκ που πορεύονται με δυναμικά συνθήματα.  Όταν το μπλοκ προσεγγίζει στην πρεσβεία (μετά το Χίλτον) αρχίζουν να διπλώνονται τα πανώ από το πρώτο μπλοκ και σιγά σιγά ο κόσμος απλώνεται.

 

Ακολουθεί επίθεση στα ΜΑΤ που επιτίθενται  σε ό,τι θεωρούν εχθρικό. Δεκάδες διαδηλωτές ξυλοκοπούνται και προσάγονται στη ΓΑΔΑ για να αφεθούν αργότερα. Σ’ έναν ανήλικο απαγγέλλονται κατηγορίες.

Last Updated on Thursday, 04 December 2008 04:41
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.