{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 91 PDF Print E-mail
NO TRANSLATION AVAILABLE

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

 

το 91ο φύλλο (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010)

  

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τις πόλεις

και τα νησιά του ελλαδικού χώρου

 και βρίσκεται σε περίπτερα

και πρακτορεία εφημερίδων – περιοδικών

  

 από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010


 


  

  

Σύντροφοι/σσες και φίλες/οι

 

Αν πιστέψουμε τον καθημερινό βομβαρδισμό που δεχόμαστε περί χρεωκοπίας του ελληνικού κράτους και έξοδο από την ευρωζώνη θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι το παλαιό σοσιαλιστικό σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» που υιοθετούσε το Πασοκ του Ανδρέα Παπανδρέου, που καλούσε για έξοδο από την ΕΟΚ, πράγμα που ζητούσαν και τα αριστερά κόμματα, θα γίνει, έστω και καθυστερημένα, πραγματικότητα...

 

Μάλλον όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ακόμα και να ήθελε το ελληνικό κράτος να χρεοκοπήσει ή να εξέλθει της ευρωζώνης, είναι προφανές ότι δεν θα του επιτρεπόταν να έχει αυτή την «επιλογή». Ο τελευταίος, λοιπόν, ηγέτης της δυναστείας Παπανδρέου θα καταγραφεί ως ο ηγέτης που υπό επίσημη επιτροπεία θα επιβάλλει στο κόσμο να «ματώσει» στα πλαίσια του νέου λεγόμενου Σταθεροποιητικού Προγράμματος, που συντάχθηκε με τη στενή συνεργασία και καθοδήγηση της Κομισιόν.

 

Οι προθεσμίες, εξαγγέλλεται, ότι είναι πλέον ασφυκτικές, ότι τα περιθώρια «ελιγμών» μηδαμινά, ότι οι «κουτόφραγκοι» ξύπνησαν και πλέον είναι θυμωμένοι με τους δαιμόνιους έλληνες που τόσα χρόνια τους ξεγελούσαν και κατόρθωναν να καταναλώνουν περισσότερα από όσα παρήγαγαν.

 

Και ενώ τα αγροτικά πανηγύρια που ονομάζονται αγωνιστικές κινητοποιήσεις οδεύουν προς το σύνηθες ήρεμο τέλος τους –εκτός απροόπτου–, δεν λείπουν οι επίσης συνήθεις ψίθυροι και φημολογίες περί «επαπειλούμενης» προβοκάτσιας σε εθνικά θέματα, που μπορεί να εκδηλωθεί ενώ η «χώρα περνάει δύσκολες στιγμές».

 

Τα ΜΜΕ στο γνωστό τους ρόλο. Να προβάλουν όσα συμφέρουν την εξουσία, πάντα με το αζημίωτο: επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις και πάντα να έχουν χρέη που δεν εξοφλούνται ποτέ. Και από την άλλη να σχίζουν τα ιμάτια τους οι, τουλάχιστον, αργυρώνητοι δημοσιογράφοι, για τους υπερβολικούς μισθούς –άλλων κατηγοριών– υπαλλήλων του συστήματος.

 

Μέσα σ’ όλα αυτά υπάρχει κι ένα ερώτημα που κάποιους ...κατατρώει: Ανήκει στις αγωνιστικές παραδόσεις της αριστεράς, η ΚΑΤΑΔΟΣΗ στις κρατικές αρχές, η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ των υπεύθυνων εθνικιστών για την επίθεση στην πρόσφατη συγκέντρωση αριστερών στους Αμπελοκήπους –που παραπέμφθηκαν μάλιστα με τον κουκουλονόμο– ή μήπως και αυτά είναι ψιλά γράμματα;

 

Μπορεί, λοιπόν, να φανταστεί κανείς τι θα γίνει, αν πάρουν οι αριστεροί κανένα υπουργείο σε περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας τους με το Πασοκ. Ή μήπως για κάτι τέτοιο εκπαιδεύονται;

 

Φεβρουάριος 2010

Ο Κύκλος Σύνταξης της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

  

 


  

  

Περιεχόμενα

 

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ και ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

 

ΠΟΤΕ ΒΑΔΙΖΕΙΣ; Ήδη βεβάδικα!

 

Κινητοποιήσεις και πράξεις αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Vincennes

 

Το «δόγμα της μηδενικής ανοχής», το αστυνομικό «φιάσκο»... της καταστολής και

η επαναδιαπραγμάτευση των «ορίων» νομιμότητας!

 

«Τι θέλουν οι Τρομοκράτες;»

 

Ιράκ, Αφγανιστάν

 

Θα πτωχεύσει, δεν θα πτωχεύσει, θα πτωχεύσει, δεν θα πτωχεύσει

ή πως το παιχνίδι της κότας συνεχίζεται...

 

Νάρκωση, Πιάτσες και Καταστολή

Αϊτή: Καταστροφή και «φιλανθρωπία»

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2010:

No Olympics on Stolen Native Land

  

Ειδήσεις, Σχόλια

 

 

Σύντροφοι/σσες και φίλοι/ες,

 

Η προσπάθεια, ώστε να μη «θάβεται» η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, στους πάγκους και τις αποθήκες των εφημεριδοπωλών και των διανομέων, συνεχίζεται. Πάνω σ’ αυτό θέλουμε, για μια ακόμη φορά, να σας ευχαριστήσουμε για την έμπρακτη συμβολή σας. Εάν δεν βρίσκεται την εφημερίδα στην πόλη σας ζητήσστε να σας την φέρουν και ενημερώστε μας τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.

 

Όσοι/ες θέλουν να συμβάλουν στη διακίνηση της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στην πόλη τους ή την περιοχή που δραστηριοποιούνται και ζουν ή έχουν κάποια ιδέα που συμβάλλει στη μορφή και την ύλη της, ας επικοινωνήσουν μαζί μας.

 

***

 

Τρόποι επικοινωνίας:

ταχυδρομικά: Τ.Θ. 26054, Τ.Κ. 10022, ΑΘΗΝΑ 

  

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο Μουσείο)

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Θεσσαλονίκης: Δελμούζου 3

τηλεφωνικά:  69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: diadromi@revolution.gr

 

 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.