{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 92 PDF Print E-mail
NO TRANSLATION AVAILABLE

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

 

το 92ο φύλλο (Μάρτιος  2010)

 

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τις πόλεις

και τα νησιά του ελλαδικού χώρου

 και βρίσκεται σε περίπτερα

και πρακτορεία εφημερίδων – περιοδικών

 

 από την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

 

Σύντροφοι/σες και φίλοι/ες

 

Οι αποφάσεις για τα «πρωτοφανή» μέτρα που θα επιβληθούν αναμένεται να ανακοινωθούν από μέρα σε μέρα, καθώς από ότι φαίνεται το χρονικό διάστημα που διήρκεσε το στάδιο προετοιμασίας των ιθαγενών έχει κριθεί επαρκές. Το σκιάχτρο του ΔΝΤ, που ούτως ή άλλως είναι εδώ και ήδη «συμβουλεύει», επιδεικνύεται σε όποιον επιμένει να διατηρεί έστω αμφιβολίες για την «αναγκαιότητα» τους.

  

Το μαχαίρι μπήκε στο λαιμό με απλό τρόπο από την πλευρά του κράτους: «Δεν χρωστάω, χρωστάμε, γιατί τόσο χρόνια καλοί μου πολίτες δεν πληρώνατε τους φόρους που σας αναλογούσαν, γιατί θέλατε όλοι να προσληφθείτε στο δημόσιο και κάθε κόμμα όσο του αναλογούσε δεν σας χαλούσε το χατίρι. Οι δανειστές μας, λοιπόν, έχουν αγριέψει και μας γδέρνουν για να μας δανείσουν εκ νέου και απειλούν να μην μας δανείσουν καθόλου, αν δεν συναινέσετε στο επιπλέον γδάρσιμο που μας επιβάλλουν. Η απώλεια ως εκ τούτου μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας είναι δυστυχώς δεδομένη, όπως και η στάση πληρωμών εάν δεν ξαναδανειστούμε για να καλύψουμε τις τρέχουσες ανάγκες…».

  

Κάπως έτσι θα μιλήσει ο τοπικός φύλαρχος μέσω διαγγέλματος κατά πάσα πιθανότητα πριν σπεύσει να παρουσιαστεί, όπως του ορίσθηκε ενώπιον της γερμανίδας καγκελάριου και αμέσως μετά ενώπιον του προέδρου των ΗΠΑ. Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι οι αναγγελίες για τα «έκτακτα» μέτρα δεν διαφέρουν από τις σειρήνες ενός συναγερμού που προειδοποιεί για τις επικείμενες βομβαρδιστικές επιχειρήσεις σε κατοικημένες περιοχές. Μόνο που εδώ μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια ο αριθμός των θυμάτων της επικείμενης «πολεμικής» επιχείρησης, που με περίσσιο θράσος πήρε τον κωδικό «Διάσωση».

  

Και πράγματι ο αντίκτυπος κοινωνικά θα είναι ανάλογος με εκείνον που θα είχε ένας παρατεταμένος βομβαρδισμός, αλλά και οι όροι που επιβάλλονται μετά τον τερματισμό ενός πολέμου από τους νικητές στους ηττημένους. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να πειστεί το σύνολο της κοινωνίας ότι είναι τουλάχιστον συνυπεύθυνο, να νιώσει ταπεινωμένο και να αποδεχθεί τους επαχθείς όρους που επιβάλλονται σε κάθε ηττημένο. Μ’ άλλα λόγια ο καθένας πρέπει να πειστεί ότι δεν έχει άλλη διέξοδο παρά να πειθαρχήσει στους νέους όρους σκληρότερης επιβολής που τίθενται ως τιμωρία για την «απατεωνιά του, την σπατάλη του και την απειθαρχία του». Θα πρέπει λοιπόν ο καθένας να νιώσει αδύναμος μπροστά σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να κρίνεται αδιανόητη οποιαδήποτε άλλη στάση από την απόλυτη πειθάρχηση, καθώς «κρίνεται» η τύχη κοτζάμ ευρωζώνης, κοτζάμ εθνικής κυριαρχίας.

  

Σιγά σιγά βέβαια και εσχάτως με την βοήθεια των λεγόμενων πνευματικών ταγών μαθαίνουμε ότι η χρεοκοπία ή ο κίνδυνος χρεοκοπίας δεν είναι μόνο οικονομικού χαρακτήρα, αφού η «αναγέννηση» θα έρθει με την αλλαγή νοοτροπίας κράτους και πολιτών. Φαίνεται λοιπόν ότι έχει έρθει για τα καλά το τέλος των αυταπατών για κεκτημένα και πάσης φύσεως ακλόνητα δικαιώματα και αυτό όπως προαναφέραμε θα πρέπει να βιωθεί ως εθνική ταπείνωση. Μόνο που κάθε εθνική ταπείνωση συνοδεύεται και με το απαραίτητο σχέδιο εθνικής αναγέννησης, όπου ο «νέος» πατριωτισμός θα συνεγείρει το θύμα και το θύτη, τον συνταξιούχο και τον βιομήχανο, και πάει λέγοντας. Ο «νέος» πατριωτισμός, η «κάθαρση» και η εθνική ψυχική ανάταση δεν θα πέσουν βέβαια από τον ουρανό. Θα εκφραστούν μέσω μιας ανανεωμένης πολιτικής ελίτ, που ταυτόχρονα θα εγγυηθεί για την τάξη και την ασφάλεια στους δρόμους όπου η «εγκληματικότητα» θα έχει απογειωθεί.

 

Και ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος είναι ήδη εδώ και ας επιμένουν να ψάχνουν ορισμένοι με το ντουφέκι για μελανοχίτωνες για να ξορκίσουν το «κακό». Απελευθερωμένα εδάφη δεν μπορεί να υπάρξουν όσο θα υπάρχει κράτος και εξουσίας. Οφθαλμαπάτες όμως και κινηματικές ψευδαισθήσεις απ’ ότι φαίνεται πολλές…

 

Μάρτιος 2010              

Ο Κύκλος Σύνταξης της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

 

  

 

Περιεχόμενα

 

«Μπίζνες» με παρελθόν, παρόν και μέλλον

Αναρχία εναντίον Αναρχισμού

EΘΝΟΣ: Η κατασκευή ενός ιδεολογήματος

ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΑΓΑΘΩΝ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

Ιράκ - Αφγανιστάν

Αντιφασιστικές Εμμονές...

Επιστολή από την Ταmara

ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ...

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ NICOLAS TODDI

Ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις

 

 

Σύντροφοι/σσες και φίλοι/ες,


Η προσπάθεια, ώστε να μη «θάβεται» η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, στους πάγκους και τις αποθήκες των εφημεριδοπωλών και των διανομέων, συνεχίζεται. Πάνω σ’ αυτό θέλουμε, για μια ακόμη φορά, να σας ευχαριστήσουμε για την έμπρακτη συμβολή και αλληλεγγύη σας. Εάν δεν βρίσκεται την εφημερίδα στην πόλη σας ζητήστε να σας την φέρουν και ενημερώστε μας τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.

 

Όσοι/ες θέλουν να συμβάλουν στη διακίνηση της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στην πόλη τους ή την περιοχή που δραστηριοποιούνται και ζουν ή έχουν κάποια ιδέα που μπορεί να συμβάλλει με λειτουργικό τρόπο στη μορφή και την ύλη της, ας επικοινωνήσουν μαζί μας.

***

Τρόποι επικοινωνίας:

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο Μουσείο)

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Θεσσαλονίκης: Δελμούζου 3

 

ταχυδρομικά: Τ.Θ. 26054, Τ.Κ. 10022, ΑΘΗΝΑ 

 

τηλεφωνικά:  69 73 79 92 07

 

ηλεκτρονικά: diadromi@revolution.gr

 

 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.