{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

Επιθέσεις των κρατικών δολοφόνων στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην Αθήνα PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Saturday, 18 November 2006 15:54
NO TRANSLATION AVAILABLE

Την Παρασκευή 17-11-2006, ημέρα της πορείας του Πολυτεχνείου, ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός προχωρεί σε προσαγωγές (στη Β. Ηρακλείου) συντρόφων από την Αναρχική Αρχειοθήκη Αθήνας (1.30μμ) (που μεταφέρουν υλικό από την διήμερη έκθεση εντύπου και φωτογραφίας στο Πολυτεχνείο και το πανώ για την πορεία), την ώρα που οι σύντροφοι προσεγγίζουν το χώρο των γραφείων, στη Σαριπόλου.

Οι υπόλοιποι σύντροφοι, που βρίσκονται ήδη στα γραφεία, ενημερώνονται και βγαίνοντας προς την οδό Β. Ηρακλείου συμπλέκονται με ασφαλίτες που προσπαθούν να τους εμποδίσουν. Άλλοι σύντροφοι της Αρχειοθήκης συλλαμβάνονται στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, επί της Σταδίου.

Διμοιρίες των ΜΑΤ και ασφαλίτες με κουκούλες full-face, περικυκλώνουν τα γραφεία της αρχειοθήκης εμποδίζοντας την αποχώρηση όσων συντρόφων ήταν μέσα και τη συμμετοχή τους στην πορεία. Ο αποκλεισμός των γραφείων της Αναρχικής Αρχειοθήκης διαρκεί ώρες.

 

Την ίδια ώρα, σε όλο το κέντρο της Αθήνας, εξαπολύονται προληπτικές συλλήψεις και έρευνες σε τσάντες ανθρώπων που κατευθύνονται στο χώρο της συγκέντρωσης, ανεβάζοντας τον αριθμό των «προσαχθέντων» σε περισσότερους από 50.

 

Οι κατασταλτικές ενέργειες του κράτους εμπόδισαν αυτούς που καλούσαν για συγκέντρωση και πορεία του αναρχικού μπλοκ (από την πλατεία Κλαυθμώνος στις 2.30) να φτάσουν στο χώρο, και έτσι δεν έγινε δυνατό να κατέβουν ΤΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ. Η προσπάθεια του κράτους να κτυπήσει το αναρχικό μπλοκ ήταν προφανής. Ένα προμελετημένο σχέδιο καταστολής τέθηκε σε εφαρμογή προκειμένου να κτυπηθεί το ανυπότακτο πνεύμα και η συγκρουσιακή διάθεση, που δίνει το παρόν, κάθε χρόνο, στις πορείες του Πολυτεχνείου.

 

 

Κι όμως, αυτό το ανυπότακτο πνεύμα ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ και δίνει το παρόν. Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι κατεβαίνουν στην Κλαυθμώνος, σε ένα πυκνότατο σχηματισμό, που δημιουργήθηκε αυθόρμητα. Σύντροφοι και συντρόφισσες του αναρχικού μπλοκ, «κατεβάζουν» ένα τεντόπανο από διαφήμιση του εθνικού θεάτρου, και ξαναγράφουν το σύνθημα (του πανώ που βρισκόταν μαζί με τους συντρόφους στη ΓΑΔΑ): «ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ». Το «αυτοσχέδιο» πανώ τοποθετείται στην αρχή του μπλοκ.

 

Παρά το ότι, από την πρώτη στιγμή υπάρχουν διμοιρίες με πλήρη εξάρτηση, δεν μπορούν να καλύψουν όλο το μήκος του αναρχικού σχηματισμού, λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων σ’ αυτό,. Ας σημειωθεί πως όταν η «κεφαλή» του αναρχικού σχηματισμού βρισκόταν στα «λουλουδάδικα», η «ουρά» έστριβε στην οδό Σταδίου.

 

Η επίθεση των κρατικών δολοφόνων ξεκινά στο ύψος της Ρηγίλλης, όταν πετάγονται μερικές πέτρες και μπουκάλια με νερό προς το κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η περιοχή σκεπάζεται από δακρυγόνα και από την κρατική κτηνωδία που βρίσκεται σε πλήρη έξαρση.

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες του αναρχικού μπλοκ, διασκορπίζονται σε άλλα σημεία της πορείας. Ακολουθεί συντονισμένη και επίσης άγρια επίθεση των κρατικών δολοφόνων στο ύψος του Χίλτον στο μπλοκ της ΑΚ, το οποίο επίσης διαλύεται, ενώ μερίδιο δακρυγόνων «εισπράττουν» και όσες αριστερές οργανώσεις βρίσκονται δίπλα.

 

 

 

Η επίθεση του κράτους 33 χρόνια μετά την μεγάλη ανατρεπτική εξέγερση το Νοέμβρη του 1973, αποδείχνει πως EITE έχουνε ΧΟΥΝΤΑ, ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ.

Η πολυάριθμη παρουσία αναρχικών, αντιεξουσιαστών, ανυπότακτων νεολαίων και πολλών ακόμα ανθρώπων στο αναρχικό μπλοκ δείχνει πως η κοινωνική δυναμική και παρουσία δεν εμποδίζεται από τις «προληπτικές» κατασταλτικές συλλήψεις και προσπάθειες τρομοκράτησης από τη μεριά του κράτους.

Η απροκάλυπτη προετοιμασία και εφαρμογή κατασταλτικών μεθόδων θα συνεχίζει να αντιμετωπίζει την ανυπόταχτη κοινωνική δράση.

Το ανυπόταχτο εξεγερτικό πνεύμα και η συγκρουσιακή διάθεση θα συνεχίζουν να επιτίθενται στο κρατικό κτήνος μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή του.

Αλληλεγγύη σ’ όσους διώκονται για τη συμμετοχή τους στην πορεία.

 

Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί για

ΕΝΑ, ΔΥΟ, ΤΡΙΑ, ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

 

ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

 

 

18 Νοεμβρίου 2006

 

Αναρχική Αρχειοθήκη Αθήνας

Last Updated on Saturday, 25 November 2006 02:22
 



Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.