{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

Η συγκέντρωση Αλληλεγγύης στην πλατεία Ομόνοιας PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 04 December 2006 00:14
NO TRANSLATION AVAILABLE

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 2 Δεκέμβρη, στην πλατεία Ομόνοιας στην Αθήνα.

Την συγκέντρωση είχε καλέσει η Συσπείρωση Αναρχικών.

 

Αναρτήθηκαν πανό που έγραφαν: ΟΥΤΕ «ΕΛΛΗΝΕΣ», ΟΥΤΕ «ΑΛΒΑΝΟΙ», ΑΠΙΣΤΟΙ, ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ (στα ελληνικά και αλβανικά), ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΦΑΣΙΣΜΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ καθώς και πανό για τους προφυλακισμένους που κατηγορούνται για τις συγκρούσεις που έγιναν στην πορεία της 6ης Μάη. Μοιράστηκαν προκηρύξεις καθώς και κείμενα του απεργού πείνας Ταράσιου Ζαντορόζνι και του επίσης προφυλακισμένου για την ίδια υπόθεση Γεράσιμου Κυριακόπουλου. Γράφτηκαν με σπρέι συνθήματα στα πεζούλια της πλατείας και πετάχτηκαν τρικάκια.

Σ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, που άρχισε στις 11:15 το πρωί και τελείωσε στις 13:45, υπήρχε μικροφωνική απ’ όπου διαβάζονταν κείμενα αλληλεγγύης στους μετανάστες, για τη δολοφονία του Μαροκινού μετανάστη στο Αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας και για τους προφυλακισμένους για τα γεγονότα της 6ης Μάη.

 

Το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε στη διάρκεια της συγκέντρωσης:

 

Το κύμα της μετανάστευσης που ξέσπασε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 οφείλεται κυρίως στις επιλογές των κυρίαρχων. Η απόφαση για την ενοποίηση του "Ανατολικού" και του "Δυτικού" μπλοκ ήταν που εξανάγκασε εκατομμύρια ανθρώπους να σπρωχτούν κυριολεκτικά σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης και να δολοφονηθούν χιλιάδες απ' αυτούς, προκειμένου να ισχυροποιηθούν οι οικονομίες των κρατών που απαρτίζουν την τωρινή κατάσταση επιβολής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η επέκταση της κυριαρχίας με τους "αντι"τρομοκρατικούς πολέμους και τις επιχειρήσεις ανθρωποσφαγών εκτός από τις τρομακτικές καταστροφές που προκαλεί στον πλανήτη, ανοίγει το δρόμο της προσφυγιάς σε ανθρώπους του λεγόμενου τρίτου κόσμου.

 

Προσφυγιά και μετανάστευση. Ένα ανεξάντλητο κύμα ανθρώπων που προέρχεται από τον συνεχή και ανελέητο πόλεμο των κρατών ενάντια σ' όσους εν δυνάμει μπορούν να αντιταχθούν στα σχέδια τους. Ξεριζωμένοι και ανυπεράσπιστοι γίνονται βορά στους κυριάρχους αυτού του πλανήτη για να μπορέσουν να δυναμώσουν τους οικονομικούς, πολιτικούς και ιδεολογικούς όρους, για την ενίσχυση της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Για την τόνωση του εθνικισμού και την κατασκευή συνθηκών φτώχειας, ανεργία και ανασφάλειας στους "γηγενείς", που κι αυτοί κάποτε είχαν έρθει ως μετανάστες από τα ίδια μέρη με τους σημερινούς (π.χ. Αλβανία, Ρουμανία).

 

 

Το κράτος χρησιμοποιεί αυτούς τους ανθρώπους ανάλογα με τις ανάγκες του, κρατώντας τους σ' ένα καθεστώς παρανομίας, συνεχούς ανασφάλειας κι εκμετάλλευσης, που ξεκινά από την πρώτη τους επαφή με τα "στρατόπεδα υποδοχής" ως τους χώρους δουλείας και ύστερα, μέχρι και την παραμικρή κίνησή τους, στον τόπο που τους έστειλε η κτηνωδία του "δικού τους κράτους".

Γίνονται στόχος μερίδας των «ντόπιων», που υποκύπτουν και αποδέχονται την κρατική προπαγάνδα η οποία παρουσιάζει τους αλλοδαπούς σαν μόνιμη αιτία των δεινών που προκαλούν σ' όλους μας η ύπαρξη και οι συνθήκες που έχουν επιβάλλει το κράτος και οι εκμεταλλευτικές σχέσεις.

 

 

Όσο οι μετανάστες χρησιμοποιούνται για να δυναμώνουν οι κυρίαρχοι άλλο τόσο η "προνομιακή θέση" που υποτίθεται πως βρίσκονται οι "ντόπιοι" διαρκώς υπονομεύεται μετατρέποντας τους όρους επιβίωσης τους σε ένα συνεχή εφιάλτη και μια κατάσταση ατελείωτης αγωνίας.

 

Η ίδια κατάσταση υπάρχει για όλους, "ντόπιους" και "ξένους", με διαφορετικές αποχρώσεις και θέσεις μέσα ένα σύστημα απανθρωποποίησης.

 

Όσο υπάρχει κράτος, καταπίεση κι εκμετάλλευση, η αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τόπο προέλευσης, καταγωγή και χρώμα, θα είναι η επιβεβαίωση και το δυνάμωμα των κοινωνικών αγώνων για ένα κόσμο λεύτερο.

 

 

 ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΩΜΑ, ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΛΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Συσπείρωση Αναρχικών

και σύντροφοι/σες

Last Updated on Monday, 04 December 2006 00:47
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.