{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 59 PDF Print E-mail
Friday, 02 March 2007 02:33
NO TRANSLATION AVAILABLE

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ


το 59ο φύλλο (Μάρτιος 2007)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας


ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τις πόλεις
και τα νησιά του ελλαδικού χώρου
από το Σάββατο 3 Μαρτίου 2007
Θα το βρείτε σε περίπτερα και πρακτορεία εφημερίδων και περιοδικών


Συντρόφισσες/οι και φίλες/οι,

Διαγκωνίζονται οι κομματικοί μεταξύ τους για το ποιος θα πείσει τους «νοικοκυραίους» ότι τα αντίπαλα κόμματα είναι αυτά που έχουν «πραγματικά» σχέση με τους «κουκουλοφόρους». Έσχατος ανακάλυψε και ο, ολοένα και χλωμότερος των εξουσιαστών σε δυνατότητες κοινωνικού ελέγχου, Γ. Παπανδρέου «περίεργες σχέσεις» της κυβέρνησης με τους ταραχοποιούς.

 

«Ξεχνούν», όμως, καθώς επιδίδονται σε λυσσαλέο κυνήγι ψήφων, ότι η κοινωνία δεν αποτελείται μόνο από την συμπαθή σε όλους τους συνομοταξία των «μετρημένων και φιλήσυχων», που δεν έχουν υποστείλει την σημαία των «ιδανικών» της τάξης και της ασφάλειας. Θα το «θυμηθούν» για τα καλά, όταν θα αρχίσουν να δρέπουν τα «επίχειρα» των ανέξοδων για την ώρα συκοφαντιών και ψευδών.

Γιατί οι κοινωνικές συνθέσεις εντείνονται. Τα βήματα που γίνονται σε κατευθύνσεις μόλις πρότινος «απαγορευμένες», αφήνουν ήδη μια σημαντική παρακαταθήκη. Οι γραμμές των α-τάκτων πληθαίνουν, αλλά και ανακατεύονται λειτουργικά. Συνθήματα των αναρχικών στα χείλη ανθρώπων με διαφορετικές απόψεις, αλλά και το αντίθετο. Διαθέσεις για συνεννόηση με έμπρακτη αναγνώριση του διαφορετικού, και κατ’ επέκταση λαθών του παρελθόντος.

 

Δεν άνοιξε η «πόρτα του παραδείσου». Γίνονται κάποιες προσπάθειες μέσα στην φωτιά του κοινωνικού αγώνα. Με συνέχεια και με πείσμα. Χωρίς συμβιβασμούς και εκποιήσεις. Μακριά από τα ψηλά έδρανα ασκούμενων επαναστατολόγων. Μακριά από αφετηρίες «ειδικών» και «εκλεκτών». Με ανιδιοτέλεια συλλογική και ατομική, μέσα σε δρόμους πλημμυρισμένους από νέους που δεν κουράστηκαν ακόμη να διαδηλώνουν, που για την ώρα διαψεύδουν και τους πλέον καχύποπτους. Με τις φωτιές και τους καπνούς ν’ αφήνουν κάθε φορά τα σημάδια μιας ακόμα μάχης. Και οι μάχες δεν ήταν λίγες από τον Μάη και τον Ιούνη μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες.

 

Όπως δεν ήταν λίγες, όλα αυτά τα χρόνια που η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται στην κυκλοφορία. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι κοινωνικοί αγώνες δεν άρχισαν πριν από πέντε χρόνια. Δημιουργούν λεπτό με λεπτό, μέρα τη μέρα, χρόνο το χρόνο, δεκαετίες και αιώνες τώρα, «μικρές» και «μεγάλες» συγκρούσεις, συνθέσεις και ανατροπές οχυρών, κάστρων και σχεδιασμών του κρατισμού και της κυριαρχίας. Συνθέτουν και καταγράφουν κομμάτι κομμάτι την ιστορία των σκλαβωμένων που δεν προσκυνούν. Η συμβολή στους κοινωνικούς αγώνες, η ανάπτυξη της  αντικρατικής δράσης, η διατήρηση της μνήμης και η κατάθεση εμπειριών παραμένουν απαραίτητα συστατικά αγώνων που συνεχίζονται…

 

Ο Κύκλος Σύνταξης

της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

  

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

Με αφορμή τα πέντε χρόνια διαδρομή ελευθερίας

 Όταν το θερμοκήπιο γίνεται «φαινόμενο», εξοντώνει

«Κουμπάροι» και «νονοί» δουλεύουνε μαζί…

Κύπρος

Ιράκ – Παλαιστίνη

Τέσσερα χρόνια Ιρακινή Αντίσταση

Νέα όπλα για την πάταξη ταραχοποιών «υπόπτων» και «τρομοκρατών»

Το κράτος σκοτώνει και με Μεθαδόνη

H Κυρίαρχη ιατρική και τα φύλλα ελιάς

Το πάθος για τη λευτεριά…


  


 

Σύντροφοι/σσες και φίλοι/ες,

Είναι σημαντική η έμπρακτη αλληλεγγύη και η συμβολή σας ώστε να μη «θάβεται» στους πάγκους και τις αποθήκες των εφημεριδοπωλών και των διανομέων η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Είναι μια διαρκής προσπάθεια για την οποία θέλουμε -και πάλι- να σας ευχαριστήσουμε.

 

Υπενθυμίζουμε, επίσης, πως όσοι/ες θέλουν να μοιράσουν -χωρίς αντίτιμο- προηγούμενα φύλλα της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ στην πόλη τους ή την περιοχή όπου δραστηριοποιούνται και ζουν ή έχουν κάποια σκέψη που μπορεί να συμβάλλει στη μορφή και την ύλη της, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6973799207 ή μέσω του email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


  

Last Updated on Saturday, 22 May 2010 10:27
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.