{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 62 PDF Print E-mail
Friday, 01 June 2007 22:55
NO TRANSLATION AVAILABLE

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

 

το 62ο φύλλο (Ιούνιος 2007)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τις πόλεις
και τα νησιά του ελλαδικού χώρου
από την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007

 Θα το βρείτε σε περίπτερα

και πρακτορεία εφημερίδων και περιοδικών

 

 Σύντροφοι/σσες και φίλοι/ες

 

Σαλπίζουν οι κρατικοί κήρυκες μιαν ακόμα κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» γιατί τάχα οι ταραχοποιοί αποθρασύνθηκαν. Μιλούν για «νέα» μέτρα, για σφαίρες πλαστικές, που δοκιμάστηκαν ήδη πάνω στα κορμιά των στασιαστών, μέσα και έξω από τις φυλακές. Απειλούν και εκβιάζουν, επιδεικνύουν την κρατική ισχύ για να εμπεδώσουν την επιτήρηση πρώτα απ’ όλα στο μυαλό των επιτηρούμενων.

 

Και φαίνεται να ξέρουν καλά πως πέφτουν τα «κάστρα».

Ότι μια κατάληψη δεν «πέφτει» μόνο με μια επιτυχημένη εισβολή, πως μια κοινωνία δεν μπαίνει στο γύψο μόνο με την εμφάνιση των τανκς στους δρόμους, πως η «εξάρθρωση» δεν επιτυγχάνεται μόνο με αστυνομικούς και δικαστικούς όρους. Πρέπει πρώτα να τεμαχιστεί η κοινωνική αλληλεγγύη, να αναλαμβάνει την «ευθύνη» ο πρακτικισμός, να επιδειχθεί «επαναστατικός σεβασμός» στους θεσμούς, να «απαγορευτεί» η κοινωνική μνήμη, να λαβωθεί η κοινωνική ελπίδα για να αποκατασταθεί το κρατικό γόητρο.

 

Όσο η βία δεν μπορεί να συντρίψει την α-λήθεια, άλλο τόσο οι «σιωπές» εγκυμονούν τη λήθη. Σύμφωνα με ένα αφρικάνικο ρητό, αυτό που «έσπασε» η γλώσσα ούτε χίλιοι χειρούργοι δεν μπορούν να επανασυνδέσουν, ενώ οι κινέζοι συνηθίζουν να λένε ότι όταν μια λέξη ξεστομιστεί, τέσσερα άλογα δύσκολα την φέρνουν πίσω.

 

Άλλο τόσο δύσκολα όμως μπορεί να μετρήσει κανείς την ωμότητα των κάθε είδους επίδοξων κατακτητών ενός «ζωτικού χώρου», των εκκαθαριστών που διαπομπεύουν προελαύνοντας με τη ρομφαία της κάθαρσης, των εξαρτημένων ενάντια σε εξαρτημένους, των εμπόρων και των πάσης φύσεως συμφεροντολόγων, των εκπροσώπων μιας α-ήθους «επανάστασης χωρίς φραγμούς», των «αδιαφιλονίκητων κλειδοκρατόρων» του επαναστατικού χώρου.

 

Σίγουρα η εξουσία δεν χάνει ευκαιρία να βάζει εμπόδια, να σπρώχνει σε λογικές και καταστάσεις που την εξυπηρετούν. Αλλά, οι πρόσκαιρες χαρές που προσφέρει η Κίρκη είναι απώλειες. Απώλειες που μετράνε σε βάρος της κοινωνικής απελευθέρωσης. Απώλειες, που όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για ένα λεύτερο και δημιουργικό αύριο χωρίς κράτος και εξουσία, βρίσκουν τρόπους και μέσα να υπερβούν.

 

Τα εμπόδια που βάζουν οι εξουσιαστές, έτσι κι αλλοιώς, το μόνο που κατορθώνουν είναι να καθυστερούν το τέλος της ισχύος τους…

 

Ο Κύκλος Σύνταξης της μηνιαίας αναρχικής εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ «ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ»

 Οι πρόσφατες προφυλακίσεις και τα… κινήματα

ΛΙΒΑΝΟΣ

Μια μικρή προσέγγιση της πρόσφατης εξέγερσης στο Μαλανδρίνο

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 Παλαιστίνη -Ιράκ

Περί «ΕΞΑΡΧΟΠΟΙΗΣΗΣ» της ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ…

Νεκροφόρος Ανάπτυξη

ΣΕΡ - Ι - ΦΟΣ

Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ...ΣΚΥΛΩΝ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ειδήσεις –Σχόλια

Last Updated on Saturday, 22 May 2010 09:53
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.