Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΠΑΝΟ ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, την ΕΞΑΡΤΗΣΗ και την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Ιούνιος 2007 02:13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

της Συσπείρωσης Αναρχικών

και της Αυτόνομης Ομάδας ΑΠ’ ΕΞΩ

 

Συντρόφισσες/οι και φίλες φίλοι,

Στα πλαίσια του προγραμματισμένου διημέρου στο Πολυτεχνείο και την πλατεία Εξαρχείων στις 14 και 15 Ιούνη, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, την Παρασκευή 8/6, το απόγευμα, αναρτήθηκαν πανό στα κάγκελα του Πολυτεχνείου και στην πλατεία.

 

Στα πανό που αναρτήθηκαν στην πλατεία αναγραφόταν στο πρώτο:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΝΑΡΚΩΣΗ, ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

 

και στο δεύτερο:

 

 

ΟΙ ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ,

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,

Διήμερο Εκδηλώσεων

ΠΕΜΠΤΗ 14/6, 7μμ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/6, 8μμ πλατεία ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

 

Απ' ότι φαίνεται τα πανό και τα θέματα που αφορούν τον αγώνα ενάντια στη Νάρκωση και την καταστολή ΕΝΟΧΛΟΥΝ.

Έτσι, την επομένη ημέρα, το Σάββατο πρωί, το πανό που βρισκόταν προς την μεριά της Σπύρου Τρικούπη βρέθηκε κομμένο και πεταμένο. Σύντροφοι που αντιλήφθηκαν το γεγονός επανατοποθέτησαν το πανό στο ίδιο σημείο.

 

ο...δεύτερος πόλεμος κατά των πανό

 

Τη Δευτέρα το πρωί διαπιστώσαμε ότι είχε εξαφανιστεί το δεύτερο πανό στο οποίο αναγραφόταν ΟΙ ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ενώ το πρώτο και πάλι ήταν πεταμένο στο έδαφος.

 

Η "εξαφάνιση" των πανό

 

Στη συνέχεια κάποιοι ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ στην πλατεία Εξαρχείων μεγάλο ΤΑΜΠΛΩ με την υπογραφή «ΚΑΚΟΙ» στο οποίο γράφουν:

 

 

 το ταμπλό

 

Περί αλητείας*και χωροταξίας

 

- συμβουλές γύρω από την μητροπολιτική βία και τον μητροπολιτικό ανταγωνισμό

 

ΠΡΟΣ**

 

-      τον κύριο Κυριαζίδη συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των μπάτσων

-      το «αναρχικό» στέκι Παντείου (ένα από τα γνωστά ΚΑΠΗ για νέους, δύο χρόνια ακριβώς πριν μεταβούν για μεταπτυχιακά στο Παρίσι)

-      Μαραμένους αξιωματικούς (χωρίς στρατό) της "αναρχίας" νομιμότατους πολυεξαρτημένους από την πρέζα του αυτισμού.

-       

*η αλητεία αφορά εμάς και τους φίλους μας

**επέδειξαν από κοινού με κοινά λόγια την ίδια ευαισθησία απέναντι στο καθεστώς του εμπορίου και της κατανάλωσης πρέζας και πολυφαρμακίας

 

Στα μητροπολιτικά κέντρα η ζωή είναι δύσκολη. Καθένας διεκδικεί τον χώρο του με τη ζωή του και τον θάνατό του τίποτα δεν παρέχετε και από κανέναν. Δεν υπάρχει νύχτα δεν υπάρχει μέρα. Ρευστός χρόνος, ρευστή ζωή ο πόλεμος του καθενός για την επιβίωση προϋποθέτει το ποσοστό του χώρου αναπνοής που του αναλογεί και αντιστοιχεί στις δυνατότητες του και αυτό πρέπει να γίνετε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή. Η δημοκρατία, η ασφάλεια, οι μπάτσοι είναι για όλους. Εκτός από εμάς. Η δημοκρατία και οι μπάτσοι κατοχυρώνουν το δικαίωμα του αριστερού, του «αναρχικού», του δεξιού να πηγαίνει παντού και να διαδηλώνει παντού. Εμείς ξέρουμε ότι πολεμάμε κάθε μέρα για αυτό το δικαίωμα το οποίο στην περίπτωση μας είναι βαθύ και έκνομο. Ο "αναρχικός", ο αριστερός, ο πολιτικός στο κέντρο του Παρισιού είναι άρχοντας στα προαστιακά έχουν πρόβλημα και θα πρέπει να ανησυχούν αρκετοί τώρα πλέον και εδώ. Στο κέντρο της μητρόπολης οι επιλογές είναι δύο: ή πολεμάς για το χώρο σου ή πάς σπίτι σου (Προπύλαια, Κλαυθμώνος, στέκι, σπίτι). Ή αναρχία ή δημοκρατία.

 

ΓΙ ΑΥΤΟ

όταν κατεβαίνετε στο κέντρο από διάφορες επαρχιακές συνοικήσεις (Αγ. Παρασκευή, Λιόσια, Παγκράτι, Βύρωνα, Περιστέρι και άλλα ) όπου υπάρχει αστυνομία και κοινωνική συνοχή και προκειμένου να αποφύγετε τα απρόοπτα, τις δυσάρεστες εκπλήξεις και τα δυσκολερμήνευτα , είτε μόνοι σας είτε σαν ζευγάρι φοιτητικό θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

το κέντρο έχει διάφορες πλατείες οι οποίες ανήκουν στους χρήστες της. Καμία σχέση με τα χωριά της μίας πλατείας όπου συνευρίσκονται όλοι οι συχωριανοί.

 

Σημειώνω με αστερίσκους το βαθμό επικινδυνότητας αυτών που πρέπει να αποφεύγετε

 

Πλατεία Συντάγματος (ελεύθερη πρόσβαση).

Οι αγώνες για σύνταγμα και δημοκρατία έφεραν το αποτέλεσμά τους. Οι πολίτες της πλατείας αυτής
δημιούργησαν εταιρίες και επιχειρήσεις υμνολογώντας την δημοκρατία και τον καπιταλισμό

Πλατεία Κολωνακίου (ελεύθερη πρόσβαση)

Ακριβός καφές τόλμη και γοητεία διάλογος ευαισθησία πολλά λεφτά.

Πλατεία Ομονοίας** (μετά της δέκα, το βράδυ κυρίως προς Σοφοκλέους, στα σοκάκια προς Καραϊσκάκη και φυσικά το κέντρο της πλατείας)

μία πλατεία όπου το καθεστώς της πρέζας με τη βοήθεια των μπάτσων κατέκτησε την πλατεία αφού διώξανε τους μετανάστες και τους επαρχιώτες. Ανήκει στην ηρωίνη τα φάρμακα και το αντίστοιχο εμπόριο. Και φυσικά για αυτό δεν μας πέφτει λόγος.

Πλατεία Βάθης** (το βράδυ ένα μεγάλο τετράγωνο γύρο από την πλατεία με πλευρά τριακόσια μέτρα)

Το καθεστώς της πρέζας επεκτάθηκε και κυριάρχησε και σε αυτήν την πλατεία όπου μαζί με το trafficking κάνουν καλές δουλειές

Πλατεία Ψυρρή* (στις παρυφές της Ευριπίδους)

Ποιό μέσα για διασκέδαση και χαλάρωμα μετά το διάβασμα, ουζερί κουβανέζικα τσε γκεβάρα και άλλα.

Πλατεία Μοναστηρακίου* (πλατεία Αβησσυνίας μετά της δέκα, έχει ψείρες και ρουφήχτρες )

Ασφαλής έχει και αλφάδια για αγορά όπως και διάφορα εναλλακτικά γκατζετάκια

Πλατεία ;;;;;;;[δεν είναι αναγνώσιμο] ***** (από το πρωί μέχρι το βράδυ)

 

Λίγα λόγια για την πλατεία

Πρώτος πόλεμος για Πόλε

Θάνατος στον Πόλε – λευτεριά στον Πόλε

Λαϊκοί-αναρχικοί. Οι σιδερόβεργες των λαϊκών μας εκτόπισαν στην ΠΛΑΖΑ

Μπατσοπρεζάκια στην ΠΛΑΖΑ θάνατοι αναρχικών από πρέζα

Δεύτερος πόλεμος πλατείας

Οι αναρχικοί επιστρέφουν οριστικά το επίπεδό τους στο ζενίθ αφήνει σε αμηχανία τους λαϊκούς οι οποίοι μας αποδέχονται με «ανοιχτές» αγκάλες

Τρίτος πόλεμος διετής

Αναρχικοί ματ σκληρός αγώνας με θύματα (χημείο Καλτεζάς Γώγου και λοιπά)

Η πρόσκαιρη νίκη της αστυνομίας ήταν η οριστική επικράτηση των αναρχικών στην πλατεία

Τέταρτος πόλεμος πρέζας

Οι μπάτσοι ηττημένοι στέλνουν τους ομονοιακούς εμπόρους και ρουφιάνους (ΜΠΡΑΤΣΟΥΣ και άλλοι) στην πλατεία όπου συγκεντρώθηκαν όλοι οι αγοραστές της αττικής. Βία πιστολίδια φυλακίσεις –των αναρχικών φυσικά- μετά από πολλά η πλατεία πάλι στους αναρχικούς εκ τοτε παρέμεινε και με τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώθηκε αυτό.

Το πρόβλημα της πλατείας είναι πως θα φύγουν οι αναρχικοί από την πλατεία χρόνια τώρα. Σκαρφίστηκαν όλα τα μέσα και έφαγαν τα μούτρα τους. Μόνο πάνω από το πτώμα μας θα γίνει αυτό.

Πέμπτος πόλεμος πρέζας (ξανά)

Το εμπόριο έχει στο κέντρο τρεις πλατείες κατάδικές του ήθελε και τα Εξάρχεια, λόγο ασφάλειας και τους «άβατου» που κατοχυρώνουν οι αναρχικοί με τα κορμιά τους. Δυόμισι τρία κιλά ημερησίως από τα τρία εμπορικά κέντρα (Στουρνάρα Τρικούπη, Τοσίτσα οικονόμου, Βαλτετσίου) από τις μεγαλύτερες ζυγαριές της Αθήνας εύρισκαν καταφύγιο στα ασφαλή Εξάρχεια. Ο πόλεμος συνεχίζετε αλλά η νίκη είναι δεδομένη γιατί είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε και να πεθάνουμε εδώ

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Μερικές δύσκολες ερωτήσεις βίας για φοιτητές

 

Γιατί έγινε το χημείο;

Γιατί εκτελέστηκε ο Καλτεζάς;

Γιατί ο πόλεμος με τα ΜΑΤ και τις ασπίδες;

Γιατί οι επιθέσεις στο πέμπτο (πρώην νταβατζή σε παράνομα και νόμια μαγαζιά);

Γιατί η καταστροφή της ανάπλασης;

Γιατί το κλείσιμο της χρυσής αυγής;

Γιατί ο Κουνταρδάς φυλακή

Γιατί ο Στεργίου

Γιατί ο Δημητράκης

Γιατί τόσοι και τόσοι

 

ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΡΕΖΑ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ Ο ΜΠΡΑΤΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ;

 

Οι Κακοί

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

εδώ χρειάζεται να γίνουν ορισμένες επισημάνσεις:

 

Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ των ειδικών (επιστημόνων) με τους αμαθείς, τους ελάχιστους καλοπροαίρετους αλλά και τους πολλούς κακο-προαίρετους, που επαναλαμβάνουν κατά πώς τους βολεύει τις διάφορες φήμες και συκοφαντίες και προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη από το διωγμό και την δυστυχία άλλων ανθρώπων, ή να αποκτήσουν την εύνοια των αρχόντων, γίνεται πολλές φορές το μέσο για τον εξοβελισμό ολόκληρων κοινωνικών ομάδων… Με αυτούς και παρόμοιους τρόπους, ο κρατισμός μπόρεσε να στήσει διάφορα κάστρα και κάστες που αλληλομάχονται προσπαθώντας το ένα να δικαιωθεί απέναντι στο άλλο αλλά στην ουσία συντηρώντας και δικαιώνοντας την εξουσία.

 

Οι κατηγοριοποιήσεις και οι στρεβλωτικοί χαρακτηρισμοί που γίνονται σε ανθρώπους και ομάδες ανθρώπων απλώνουν το υφάδι για την επιβράβευση της καταστολής.

Το να οδηγείται κάποιος στην εξαθλίωση και την εξάρτηση μέσω των ουσιών και στη συνέχεια να τιμωρείται γι' αυτό το λόγο ή να χρησιμοποιείται σαν πρόσχημα για την εφαρμογή διάφορων σχεδίων καταστολής, που σχετίζονται με τις εκάστοτε κρατικές επιλογές είναι μια πάγια τακτική.

 

Το ζήτημα για τα κράτη και τους απανταχού εξουσιαστές δεν τίθεται ούτε στο είδος αλλά ούτε και στην ποσότητα των ουσιών που θα πρέπει να παραχθούν και να καταναλωθούν. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να διευρυνθεί και αν είναι δυνατό να κατακλύσει τον πλανήτη η εξάρτηση μέσω της νάρκωσης.

 

Ο στιγματισμός, η προσπάθεια περιθωριοποίησης και καταστολής αφορά σχεδόν όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους που έχουν εμπλακεί στη διαδικασία νάρκωσης και εξάρτησης και που δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση στην οποία τους έχουν φέρει οι συνθήκες καταπίεσης κι εξαθλίωσης που έχει επιβάλλει το κράτος.

 

Μέσα από την λογική του «αποδιοπομπαίου τράγου» που κατά κανόνα είναι ο χρήστης ναρκωτικών ουσιών θριαμβεύει και δικαιώνεται η κρατική προπαγάνδα που θέλει τους ανθρώπους να είναι «υπεύθυνοι» για τις επιλογές τους. Αυτή η λογική είναι που μετονομάζει τις συνθήκες καταπίεσης εκμετάλλευσης κι αλλοτρίωσης σε συνθήκες ελευθερίας.

 

Κινητοποιήσεις με αιτήματα του είδους ΕΞΩ Η ΠΡΕΖΑ απαλλάσσουν το κράτος και μετατοπίζουν το «πρόβλημα». Η μετακόμιση όμως ενός προϊόντος δεν αλλάξει σε τίποτα ούτε και καταργεί το εργοστάσιο που παράγει αυτό το «αγαθό». Πολύ δε περισσότερο, δεν λύνεται με την «μετακόμιση» των τοξικοεξαρτημένων σε άλλη περιοχή. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει καν μετατόπιση του «προβλήματος». Υπάρχει εθελούσια τύφλωση μπροστά στο «πρόβλημα», αφού οι γενεσιουργές αιτίες της νάρκωσης και της εξάρτησης παραμένουν, και ουσιαστικά αυτοί που υφίστανται την επιπρόσθετη καταστολή από τους αναμορφωτές, είναι άνθρωποι που ήδη βρίσκονται σε μια διαρκή καταστολή, λόγω των ουσιών, από τις οποίες βρίσκονται εξαρτημένοι αλλά και από το όλο πλέγμα που περιβάλλει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

 

Πίσω από τους σχεδιασμούς της κάθε μορφής ανάπλασης, κρύβονται ακόμα περισσότερη καταστολή, θεσμική και χωροταξική, ακόμα περισσότερη αλλοτρίωση και ακόμα μεγαλύτερη αποξένωση και προσπάθεια απονεύρωσης και εξουδετέρωσης των ανταγωνιστικών προς το κράτος και την εξουσία απόψεων και πρακτικών.

 

Αθήνα, 11 Ιούνη 2007

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 12 Ιούνιος 2007 02:43
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.