{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2007: ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 20 November 2007 02:16
NO TRANSLATION AVAILABLE

Στις 15 και 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο, από την Αναρχική Αρχειοθήκη Αθήνας, ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

 

Το διήμερο περιελάμβανε συζητήσεις, προβολές βίντεο και έκθεση φωτογραφίας για τις κινητοποιήσεις στο φοιτητικό χώρο κατά το διάστημα από τον Μάιο του 2006 μέχρι και τον Μάρτιο του 2007. Υπήρχαν επίσης ταμπλώ με θέμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973 καθώς και για την ρύπανση του Ασωπού.

 

 

Σ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου υπήρχαν τραπεζάκια με αναρχικά έντυπα στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη καθώς και αναρτημένα πανώ, της Αναρχικής Αρχειοθήκης, της Συσπείρωσης Αναρχικών που έγραφε ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (μπροστά από τα Goodys επί της Πατησίων),

 

 

καθώς και της Αυτόνομης Ομάδας ΑΠΕΞΩ που έγραφε «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ» ΜΑΣΤΟΥΡΕΣ, ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (επί της οδού Στουρνάρη) και άλλων αναρχικών συλλογικοτήτων.

 

 

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου από τις 3μ.μ. έως τις 6μ.μ. γίνεται προβολή της ταινίας ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ και βίντεο από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Η συζήτηση που ακολουθεί αφορά δύο θέματα: α)Μετεκλογικό σκηνικό και ελλαδικός χώρος και β) Πολύμορφη κοινωνική δράση και ΛΗΣΤΕΙΑ.

 

 

Στη συζήτηση για την Πολύμορφη Κοινωνική δράση αναπτύσσονται τα συστατικά που την απαρτίζουν όπως έχουν αναδειχτεί μέσα από τους αγώνες των ανθρώπων για κοινωνική απελευθέρωση με προοπτική την αναρχία και ξεκαθαρίζεται πως η ληστεία είναι μία πρακτική, η οποία μόνο κατ’ εξαίρεσιν και σε πολύ ειδικές περιπτώσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί από αναρχικούς, αφού δεν αποτελεί συστατικό της Πολύμορφης Κοινωνικής Απελευθερωτική Δράσης.

 

 

Την Παρασκευή προβάλλεται βίντεο από την εξέγερση του 1973 και γίνεται προβολή για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις. Ακολουθούν οι προγραμματισμένες συζητήσεις για τις Κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης και για τις ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.

 

 

Στη συζήτηση αναφορικά με την «Αποποινικοποίηση και την ελεύθερη διακίνηση», που διοργανώθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών και την Αυτόνομη Ομάδα ΑΠΕΞΩ παρευρίσκονται και εκφραστές της «ελεύθερης διακίνησης». Από την όλη συζήτηση προκύπτει πως το δίλλημα της απαγόρευσης ή μη, είναι τεχνητό αφού και στις δύο περιπτώσεις ο κύριος ρυθμιστής παραμένει το κράτος. Τονίζεται πως οι αναρχικοί και οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι είναι σαφώς ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΑΡΚΩΣΗ που αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα μέσα καταστολής και εξόντωσης των ανθρώπων, ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

 

 

{mospagebreak}

Η ΠΟΡΕΙΑ

 

Γύρω στις 1.20μ.μ. το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Νοέμβρη, γράφεται με σπρέι στους τοίχους του Πολυτεχνείου (Πατησίων και Στουρνάρη) κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία με τόπο συγκέντρωσης την πλατεία Κλαυθμώνος στις 2.30μ.μ.

 

 

Ένα τέταρτο πριν τις 2.00μ.μ. μερικές δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποιούν πορεία από την γωνία της Πατησίων με την Στουρνάρη με κατεύθυνση την πλατεία Κλαυθμώνος. Πρόκειται για μια κίνηση ενάντια στις προσπάθειες τρομοκράτησης από τη μεριά του Κράτους και κόντρα στους καλοπροαίρετους ή κακοπροαίρετους αποδέκτες της. Οι σύντροφοι κρατούν το πανώ της Αναρχικής Αρχειοθήκης που βρισκόταν απλωμένο σ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου στην οδό Πατησίων και στο οποίο αναγράφεται: ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΛΕΙΑ Σ’ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ «ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ, ΤΟΤΕ, ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ».

 

 

Η πορεία κινείται δια μέσου των οδών Πατησίων και Σταδίου και καθώς πλησιάζει προς την πλατεία Κλαυθμώνος φωνάζεται αρκετές φορές το σύνθημα ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ. Τελικά, στις 2.05μ.μ. φθάνει στον προορισμό της, όπου ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται κι άλλοι διαδηλωτές.

Ενώ η προσέλευση του κόσμου αυξάνεται όσο περνάει η ώρα, ξεσπά καταιγίδα μ’ αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να ζητήσουν καταφύγιο σε κάθε κοντινό υπόστεγο ενώ ακούγεται από διάφορους μουσκεμένους συντρόφους το σύνθημα: ΕΕΕ, ΟΟΟ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΥΡΕΤΟ.

 

 

Τελικά η πορεία ξεκινά περίπου στις 3.30μ.μ. και ενώ το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται υπό την κατοχή χιλιάδων μπάτσων, που συμμετέχουν στα μέτρα «ασφαλείας και τάξης».

 

Στο αναρχικό μπλοκ συμμετέχουν αρχικά περίπου 150 άτομα τα οποία στο Σύνταγμα διπλασιάζονται, ενώ αργότερα οι συμμετέχοντες φθάνουν τους 500. Σχεδόν από την αρχή ισχυρές κατασταλτικές δυνάμεις επιτηρούν τόσο από την δεξιά όσο και από την αριστερή πλευρά το αναρχικό μπλοκ. Φωνάζονται συνθήματα όπως ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ - ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ - Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ - ΤΙΜΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗ - ΚΛΟΥΒΕΣ ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΑΙ ΚΛΟΥΒΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ - ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ’73 - ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ κ.α.

 

 

Στο ύψος του Χίλτον κάνουν την εμφάνιση τους ασφαλίτες με καλυμμένα τα πρόσωπα, οι οποίοι αρχίζουν να κινούνται παράλληλα με το αναρχικό μπλοκ. Αρκετοί σύντροφοι βρίσκονται σε επαγρύπνηση καθώς είναι προφανής η πρόθεση των ασφαλιτών να προκαλέσουν σύγχυση και να προχωρήσουν σε συλλήψεις στην περίπτωση που θα γίνουν συμπλοκές με τις δυνάμεις καταστολής.

 

Λίγο πριν από την αμερικανική πρεσβεία το αναρχικό πανώ διπλώνεται, αφού προηγούμενα ενημερώνονται οι συμμετέχοντες ότι το μπλοκ στο σημείο αυτό θα αρχίσει να διαλύεται. Με αυτή την κίνηση οι αλήτες της ασφάλειας βρέθηκαν εκτεθειμένοι, αφού ήταν οι μόνοι κουκουλωμένοι. Δύο – τρεις απ’ αυτούς που είχαν προσεγγίσει το μπλοκ αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν άρον - άρον. Οι σύντροφοι και συντρόφισσες αλλά και οι ανυπότακτοι νεολαίοι προχώρησαν και διαχύθηκαν μέσα στον υπόλοιπο χώρο, που κάλυπτε η πορεία.

 

Αργότερα πέτρες και πλαστικά μπουκάλια εκτοξεύονται έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία ενάντια σε διμοιρίες, που απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών. Αντικείμενα εκτοξεύονται και ενάντια στο μπλοκ του Πασοκ στο οποίο για μιαν ακόμη φορά συμμετέχουν οι γνωστοί πλέον έμμισθοι χουλιγκάνοι, που επιστρατεύονται στα πλαίσια της …συμμετοχικής δημοκρατίας!!! Οι διαδηλωτές αρχίζουν να διαλύονται, ενώ όσοι επιλέγουν ως δρόμο επιστροφής την Λ. Αλεξάνδρας επιτηρούνται από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Last Updated on Tuesday, 20 November 2007 02:51
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.