{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 72 PDF Print E-mail
Wednesday, 07 May 2008 01:32
NO TRANSLATION AVAILABLE

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

 

το 72ο φύλλο (Μάιος 2008)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τις πόλεις
και τα νησιά του ελλαδικού χώρου, σε περίπτερα

και πρακτορεία εφημερίδων και περιοδικών
από την ΤρίτηΜαΐου 2008

  

 

Σύντροφοι/σσες και φίλοι/ες,

 

Ναι λοιπόν.

Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ είναι πανταχού παρούσα. Επειδή παραμένει μια κατ' εξοχήν εξουσιαστική τεχνική. Επειδή τόσο αυτοί που αναλαμβάνουν να διαπραγματευτούν για λογαριασμό των «αδύνατων», όσο και οι άλλοι που εκπροσωπούν τους «ισχυρούς», εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα.

 

Αν τώρα φανεί πως δεν είναι αρεστή η πορεία των διαπραγματεύσεων, τότε έρχονται οι αντικαταστάσεις των αρμοδίων, των «υπευθύνων», για να βγουν καθαρά τα «μεγάλα κεφάλια».

Έτσι η πορεία των διαπραγματεύσεων θα συνεχιστεί έως τον τελικό στόχο. Στο τέλος «πληρώνει την νύφη» η μαρίδα. Αυτοί, που πριν συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες «πριζόνονται» με παχιά λόγια. Αυτοί που φανατίζονται και θέλουν να εξαφανίσουν ένα υπερμεγενθυμένο εχθρό ή μια υποτίθεται διαρκή απειλή. Αυτοί, που είναι πρόθυμοι να υπερασπιστούν ιδεώδη τα οποία σκυλεύουν οι «παρείσακτοι». Άλλωστε, όσο μεγαλοποιείται ο «εχθρός», άλλο τόσο μεγάλη φαίνεται η «νίκη» που θα σερβιριστεί.

 

Όσο πιο «θιγμένος» στα ζωτικά του συμφέροντα εμφανίζεται ο κάθε ένας από τους διαπραγματευόμενους τόσο μεγαλύτερη συσπείρωση των αφελών προσπαθεί να πετύχει. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα κρύβονται πίσω από ψεύτικες εικόνες και κατασκευασμένες ιστορικές πηγές και «αποδείξεις». Πάντα εκείνο που έχει σημασία είναι ο «ζωτικός χώρος». Γι' αυτό το απόλυτα εξουσιαστικό πρόσχημα, γίνονται οι μεγαλύτερες αθλιότητες για τις οποίες, ακόμα και αποκτηνωμένα όντα, θα είχαν αρκετούς δισταγμούς να τις θέσουν σε εφαρμογή.

 

Κάθε διαπραγματευτής έχει ειδικά, προσωπικά και επαγγελματικά συμφέροντα. Εξυπηρετεί, όμως, σε κάθε περίπτωση και με καθοριστικό τρόπο τα συμφέροντα της κυριαρχίας. Αυτή είναι μια κατάσταση που ισχύει είτε πρόκειται για μεγάλες ιστορίες, είτε για μικρές και τοπικές.

 

Αλλά ποιο είναι το σημαντικό; Ο διαπραγματευτής, ο μεσάζων, ο συναλλασσόμενος για λογαριασμό κάποιων άλλων πρέπει να είναι καβατζωμένος, να έχει ή να δείχνει πως έχει «πλάτες». Αυτές είναι που θα τον αναδείξουν σαν διαπραγματευτή, αλλά ταυτόχρονα θα δώσουν ελπίδες και ψευδαισθήσεις στους «γύρω», τη σιγουριά πως με αυτές τις «πλάτες» θα «καθαρίσουν».

 

Για να υπάρξει όμως το «καθάρισμα» χρειάζεται να δοθούν ανταλλάγματα. Κάθε είδους. Άλλωστε, το ίδιο ισχύει από τότε που η εξουσία εγκαθιδρύθηκε και λεηλατεί τις ζωές των ανθρώπων. Ζητά στήριξη για να στηρίζει. Ουσιαστικά, να της δοθεί έγκριση και διαβεβαιώσεις για να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο.

 

Το ίδιο ισχύει εκτός από το «Σκοπιανό» και για τα κάθε είδους «Σκοπιανά» μικρά ή μεγάλα..

Εκλογικά ή «αγωνιστικά». Συναντηθήκαμε στους δρόμους, θα τα πούμε και τις κάλπες. Ψηφίστε, λένε, δώστε εμπιστοσύνη στους μικρούς για να πολεμηθούν οι μεγάλοι. Ενισχύστε τους κι αυτοί δεν θα είναι ίδιοι με τους άλλους. Πονηρό το πρόσχημα για να κατοχυρωθούν οι «πλάτες». Ένα παιχνίδι που ισχύει για όλους τους «μικρούς», που γίνονται μεγάλοι. Όπως το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και τόσοι άλλοι μικροί που «μεγάλωσαν» ή φιλοδοξούν να «μεγαλώσουν». Όλα αυτά τα κομμάτια του πάζλ που συγκροτούν το εξουσιαστικό μπλοκ.

 

Όλος αυτός ο εξουσιαστικός συρφετός, που ενώ εξαπατά και συνήθως διαστρέφει, τις περισσότερες φορές νομίζει πως η υπομονή και η μεγαλοψυχία είναι προϊόντα αδυναμίας.

Μέχρι να καταλάβει πόσο μεγάλο λάθος έχει κάνει…

Κύκλος Σύνταξης

 

  

 

 

 

  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

Μπαλαντέρ, ευεξία και συναίνεση

 Πρωτομαγιά 2008

Η Μακεδονία είναι ...Βαλκανική,

 H «επιτυχημένη» ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ,το βέτο και η εθνική  πολιτική συναίνεση,

ΙΡΑΚ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

 Το κράτος πουλάει τη ντοπαΐνη

 ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ

 Βιβλιοδιαδρομές:   ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ, Ντοκουμέντα και Χρονικό 1967-1984

 ΛΑΡΙΣΑ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΙΚΑ

  

**

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Τ.Θ. 26054, Τ.Κ. 10022, ΑΘΗΝΑ

 Γραφεία Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο Μουσείο)

Γραφεία Θεσσαλονίκης: Δελμούζου 3

 Τηλέφωνο: 6973799207

e-mail: diadromi@revolution.gr

 

**

Last Updated on Friday, 21 May 2010 19:19
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.