Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 75 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 03 Σεπτέμβριος 2008 02:24

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

 

το 75ο φύλλο (Σεπτέμβριος 2008)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τις πόλεις
και τα νησιά του ελλαδικού χώρου, σε περίπτερα

και πρακτορεία εφημερίδων και περιοδικών α

 από την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

 

 Σύντροφοι/σσες και φίλοι/ες,

 

«Θαύματα» και «μύθοι», «επιτεύγματα» των αθλητικών πολιτισμών, υπερφυσικοί υπεράνθρωποι και οι αξιολογητές τους να θριαμβολογούν για τα νικηφόρα αποτελέσματα των εργαστηρίων και στο βάθος ο κουρνιαχτός των «ανθρωπιστικών» πολέμων, που συνεχίζονται, και οι οιμωγές των νέων θυμάτων.

Και η αναμέτρηση συνεχίζεται, διαλαλούν οι κήρυκες.

 

Και δεν έχουν άδικο...

Μήπως κάτι τέτοιο δεν αποδείχτηκε για μιαν ακόμα φορά με το αιματοκύλισμα σε Γεωργία και Ν. Οσετία κατά την έναρξη της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων, όχι μόνο να μην αναστέλλει τις προαναγγελθείσες, από τους κυρίαρχους, ανθρωποσφαγές, αλλά αντίθετα να τις προσδιορίζει με ακρίβεια χρονικά; Ή μήπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν τα διαθέσιμα προς κατανάλωση ολυμπιακά «ιδεώδη» δεν συνοδεύτηκαν από αυτοκρατορικές φιέστες επίδειξης των αθλητικών «ειρηνικών στρατευμάτων», που έρχονταν να προβάλουν και να καθρεφτίσουν κάθε διαθέσιμη κρατική ισχύ και τις φιλοδοξίες επέκτασής των αιμοσταγών σχεδίων της;

 

Όσο για την εθνικιστική ευφορία από τα αθλητικά «κατορθώματα», (αποκούμπι κάθε εξουσίας σε χαλεπούς καιρούς), των ελλήνων «υπερηρώων» του έπους των Ολυμπιακών του 2004, σύντομα κι αυτή μετατράπηκε σε εφιάλτη δίχως τέλος μετά τους εντατικούς, κατά το δοκούν πάντα, ελέγχους της ΔΟΕ να απονέμουν τελικά την πρωτοκαθεδρία στο ντοπάρισμα στην χώρα που τους γέννησε... Δανεικά τα επινίκια του τότε, τοκισμένη δεόντως η επιστροφή τους...

 

Υπάρχουν όμως και τα άλλα «ιδεώδη» της εξουσίας, οι δολοφονίες των εργατών στο Πέραμα, οι πισθάγκωνα δεμένοι μετανάστες στην καρότσα ενός αγροτικού, η «αυτοκτονία» μιας «τρελής» σ’ ένα αστυνομικό τμήμα, οι νεκροί φαντάροι από ναρκωτικά που έπεσαν και αυτοί για την πατρίδα, που καλεί σε νέες θυσίες τους εργαζόμενους γιατί τα ταμεία είναι άδεια!!!

 

Αλλά η αριστερά είναι εδώ, και θα βοηθήσει. Είναι συνηθισμένη άλλωστε να βοηθάει, σε κάθε κρίση, σε κάθε καθεστωτικό αδιέξοδο. Της έχουμε στ’ αλήθεια εμπιστοσύνη. Θα το ξανακάνει με μεγαλύτερη, από κάθε άλλη φορά, επιτυχία. Φθάνει να νιώσουν οι λατρεμένες της κοινωνικές δυνάμεις, αδύναμες, νικημένες, έτοιμες να παραδοθούν στην «άφθαρτη» πολιτική της πρόταση.

 

Γιατί δυστυχώς οι συνέπειες της αποδοχής μιας ήττας, είναι πάντα δυσμενέστερες απ’ αυτήν καθαυτή την ήττα που μπορούν (;) να ορίσουν κάποια—κατά πολλούς— «αντικειμενικά» κριτήρια. Όπως ακριβώς η τελετουργική παράδοση του ξίφους των ηττημένων βασιλιάδων κάποτε ή των στρατιωτικών αρχηγών και η αναγνώριση της γενναιότητάς τους από τους νικητές ήταν η πρώτη πράξη μιας εξαναγκαστικής συνθηκολόγησης.

 

 Όσο πιο μεγάλης σημασίας ήταν η εμπόλεμη σύρραξη, όσο μεγαλύτερο ήταν το μέγεθος των απωλειών των νικημένων, όχι μόνο σε έμψυχο ή μη υλικό, αλλά και από ψυχολογικής πλευράς, τόσο μεγάλωνε η επιθυμία των νικητών να διασφαλιστούν τα αποτελέσματα της νίκης σε βάθος χρόνου.

 

Γιατί, τελικά, η πιο επώδυνη ομηρία δεν είναι η φυσική και οι εξουσιαστές αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά...

Κύκλος Σύνταξης

  

 

 

  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

Ύπατοι, ανθύπατοι και «έκτακτες» συμμετοχές ευαισθησίας

 Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ, ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΟΥΝ...

Μισαλλοδοξία και εξουσιαστικές εξομοιώσεις: Το κάψιμο και η καταστροφή βιβλίων

 ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ

Σταθερά στο δρόμο της αναρχίας

Με αφορμή το φόνο του Σεργιανόπουλου

Περί κόστους της πολιτικής, περί «Διαφάνειας», και οικονομικών κινήτρων στον κοινωνικό ανταγωνισμό...

Ιράκ – Παλαιστίνη- Αφγανιστάν

Αλλού το όνειρο κι αλλού το θαύμα

Βιβλιοδιαδρομές

Η Εκπαίδευση του Μικρού Δέντρου

Διαδρομές Μνήμης

ΜΠΑΧΙΑ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, 1798

Τροφή και ανθρώπινες κοινωνίες

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Ευαγγελισμού

Ειδήσεις – Σχόλια

 

**

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

 

Τ.Θ. 26054, Τ.Κ. 10022, ΑΘΗΝΑ

 Γραφεία Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο Μουσείο)

Γραφεία Θεσσαλονίκης: Δελμούζου 3

Τηλέφωνο: 69 73 79 92 07

 e-mail: diadromi@revolution.gr

 

**

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 17 Μάιος 2010 16:02
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.