Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

Η ΕΛΕΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΕΙΝΟΤΗΤΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 09 Ιανουάριος 2009 04:37

Λίγο μετά τις 9 το πρωί της 5ης Ιανουαρίου 2009, το σπίτι όπου έμενε ο σύντροφός μας Α.Μ. μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του δέχθηκε την «επίσκεψη» ενός εισαγγελέα και μπάτσων της «αντι»-τρομοκρατικής.

 

Αφορμή της «επίσκεψης» ήταν η πριν από 6 ώρες ένοπλη επίθεση εναντίον τριών ανδρών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν έξω από το υπουργείο πολιτισμού.

 

Η έρευνα αυτή, στην περιοχή του Χαλανδρίου, αποτέλεσε μέρος μιας σειράς ερευνών και προσαγωγών σε δεκάδες σπίτια του Ν. Αττικής.

 

Μετά την έρευνα και μολονότι «ουδέν ανευρέθη» σχετικά με την αφορμή της έρευνας, αφαιρέθηκαν δύο υπολογιστές καθώς το κινητό του συντρόφου μας και ο ίδιος προσήχθη στην ΓΑΔΑ για να αφεθεί,  τελικά, μετά τις 4.30 το απόγευμα της ίδια μέρας (βλέπε και http://www.anarchy.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=249&Itemid=1)

 

Θα έλεγε κανείς πως εδώ σταμάτησαν όλα, αν…

Από την πρώτη στιγμή σε τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης δενδιέρρεε η «είδηση» για στροφή των ερευνών σε «αλβανούς» που σχετίζονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η στόχευση εναντίον του συντρόφου και της συλλογικότητάς μας ήταν αναμφισβήτητη.

 

Η συνέχεια ήρθε όταν το κράτος με τα όργανά του πραγματοποίησε έρευνα σε άλλο σπίτι της οικογένειας του συντρόφου μας, στα Πατήσια την επόμενη μέρα.

 

Συγκεκριμένα στα ΝΕΑ της Τετάρτης 7 Ιανουαρίου  δημοσιεύτηκε ανυπόγραφο άρθρο το οποίο προφανώς απηχεί τη γραμμή  της έκδοσης (Π. Καψής) και της αρχισυνταξίας της εφημερίδας (Παπαδόπουλος, Λιαλιούτης, Τζανάκης). Στη σελίδα 8 και με τίτλο: Αλβανικό… σταυρόλεξο, γράφεται επί λέξει:

 

«Στη σύλληψη ενός νεαρού Αλβανού ποντάρει η αστυνομία προκειμένου να βρει ένα «κλειδί» στην υπόθεση Επαναστατικός Αγώνας. Ο Αλβανός Α.Μ. θεωρείται από αξιωματικούς της ασφάλειας το πρωτοπαλίκαρο ενός εκ των πλέον ιστορικών στελεχών του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην Ελλάδα ήρθε μαζί με την οικογένειά του στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και μαζί με τον αδελφό του έχει συλληφθεί αρκετές φορές για συμμετοχή σε επεισόδια εναντίον της αστυνομίας κατά τη διάρκεια πορειών και συλλαλητηρίων. Σύμφωνα με αστυνομικούς της ασφάλειας, ο νεαρός ξεχώρισε για την σκληρότητα και τη βιαιότητά του και γρήγορα καθιερώθηκε ως το Νο2 της σκληροπυρηνικής οργάνωσης των αντιεξουσιαστών, μέντορας της οποίας θεωρείται γνωστός αναρχικός.

 

Από την αστυνομία συνελήφθη τη Δευτέρα ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στο Χαλάνδρι. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν και ένα δεύτερο σπίτι στα Πατήσια, το οποίο επίσης χρησιμοποιούσε ο νεαρός.

Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, με τη σύλληψη του Αλβανού η αντιτρομοκρατική αναζητούσε τον «προμηθευτή» του οπλισμού του Επαναστατικού Αγώνα, ο οποίος όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί έχει ανοικτή γραμμή με τη γειτονική χώρα».

 

Αυτό το σενάριο αθλιοτήτων προέρχεται από την κρατική ασφάλεια που μη έχοντας το κουράγιο η ίδια να εκφέρει τα ψεύδη και τiς συκοφαντίες με τις οποίες προσπαθεί να σπιλώσει αγωνιστές και θεωρήσεις προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της, βάζει τα υποχείρια της, το δημοσιογραφικό συρφετό, που πρόθυμα και ανεξέλεγκτα έχουν εξαπολυθεί για να κάνουν ασύδοτα τις βρώμικες δουλειές.

  

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το άλλο ελεεινό υποκείμενο της λεγόμενης δημοσιογραφίας, μέσα από την ηλεκτρονική έκδοση του, που, δυστυχώς, τολμά να της δίνει το όνομα ΖΟΥΓΚΛΑ.

 

Εκεί μεταξύ άλλων αναφέρει:

  

 «Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση νεαρού αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος μάλιστα είναι συγγενής πολιτικού που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση στη γειτονική χώρα. Η Αστυνομία πιστεύει ότι έχει εμπλακεί σε ληστείες, ότι είχε έντονη δράση κατά τα τελευταία επεισόδια, ενώ οι ίδιοι κύκλοι επιμένουν ότι σχετίζεται και με σοβαρότερα περιστατικά».

  

Εμείς δεν ξεχνάμε πως αυτός ο καμερορουφιάνος της Νέας Εποχής αναδείχθηκε από τα σπλάχνα του συγκροτήματος Λαμπράκη, στο οποίο ξεπληρώνει υποχρεώσεις.

 

Δεν ξεχνάμε, ακόμη, πως τις ώρες που εκατοντάδες εξεγερμένοι βρίσκονταν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ το 1995 (μετά από τον αντικρατικό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του 1995),το ίδιο θλιβερό υποκείμενο φιλοξενούσε, στην απείρου αθλιότητας εκπομπή του, «αγαναχτισμένες» κυρίες που καταφέρονταν εναντίον των συντρόφων μας.

 

Σε σχέση με τα βοθρολύμματα, που εκτοξεύονται από τα στόματα και τις γραφίδες μερίδας των δημοσιογράφων, εκείνο που έχουμε να πούμε είναι πως δεν μας αγγίζουν. Άλλωστε είναι γνωστό, πως πρωτοπαλίκαρα έχουν οι συμμορίες στις οποίες ανήκουν και τις οποίες υποθάλπουν.

 

Αυτό δεν σημαίνει πως θα αδιαφορούμε εις το διηνεκές μπροστά στις αθλιότητες που εκτοξεύουν υποκινούμενοι από την κρατική ασφάλεια.

 

Σ’ ότι αφορά τον συγκεκριμένο σύντροφο θέλουμε να κάνουμε γνωστό πως αφού τα κρατικά τζιμάνια επανέλαβαν την ερευνητική τους διαδικασία σε ένα σπίτι που έμενε οικογενειακώς πριν από ενάμισι χρόνο, βρήκαν παρατημένη σ’ ένα πατάρι μια σιδερογροθιά.

 

Γι’ αυτό το «τρομερό όπλο» ο σύντροφός μας και ο πατέρας του, κατηγορήθηκαν για πλημμέλημα για να οδηγηθούν την επομένη στο αυτόφωρο και να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους.

 

Το τι ακριβώς βρέθηκε κατά τη δεύτερη έρευνα και η κατηγορία που απαγγέλθηκε, ήταν ήδη γνωστά από το απόγευμα της ημέρας των Θεοφανείων. Συνεπώς ούτε και το άλλοθι της άγνοιας υπάρχει στους εν λόγω κρατικούς υπαλλήλους που παρουσιάζονται σαν δημοσιογράφοι και εκδότες. Άλλωστε μια γρήγορη ματιά στα φύλλα των άλλων εφημερίδων επιβεβαιώνει πως οι ασχημίες των ΝΕΩΝ και της ΖΟΥΓΚΛΑΣ δημοσιεύτηκαν κατόπιν υποδείξεων.

 

Εμείς έχουμε να δηλώσουμε από τη πλευρά μας πως είμαστε περήφανοι για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας, οι περισσότεροι/ες από τους οποίους συμβάλλουν στις απελευθερωτικές διεργασίες της κοινωνίας εδώ και δεκαετίες.

 

Οι παραδομένοι στην κοινή περιφρόνηση ΑΛΗΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ δεν μπορούν να επηρεάσουν στο ελάχιστο το ήθος και την αντικρατική μας δράση.


Οι συκοφαντίες και οι λασπολογίες θεσμικών, εξωθεσμικών και «αντί» - θεσμικών παραγόντων εναντίον των συντρόφων και των συντροφισσών μας είχαν πάντοτε προδιαγεγραμμένη πορεία και τέλος.

 

Παραμένουμε σταθερά στο δρόμο του αγώνα για την καταστροφή του κράτους, των θεσμών και των μηχανισμών που συγκροτούν και αναπαράγουν τις εξουσιαστικές κι εκμεταλλευτικές σχέσεις.

 

Για την αναρχική κοινωνική επανάσταση και την ουσιαστική ελευθερία που είναι αμφίβολο πως θα μπορέσουν να κατανοήσουν, να αισθανθούν και να βιώσουν τα ανθρωποειδή της καθεστηκυίας τάξης.

 

ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

 

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2009

 

Συσπείρωση Αναρχικών

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Νοέμβριος 2010 16:24
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.