{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 80 PDF Print E-mail
Tuesday, 03 February 2009 20:00
NO TRANSLATION AVAILABLE

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

 το 80ο φύλλο (Φεβρουάριος 2009)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

 ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τις πόλεις
και τα νησιά του ελλαδικού χώρου, σε περίπτερα

και πρακτορεία εφημερίδων και περιοδικών
Α
πό την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

 

 

Σύντροφοι/σσες και φίλοι/ες,

 

Και ενώ τα σημάδια της εξέγερσης του Δεκέμβρη ακόμη και στα τέλη Γενάρη δεν έχουν σβήσει από τους δρόμους της Αθήνας, οι δρόμοι γαλλικών πόλεων πλημμυρίζουν από διαδηλωτές και πρωτοφανείς συγκρούσεις ξεσπούν σε ανατολικές χώρες, όπως η Λετονία και η Λιθουανία, ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και την αστυνομία, με εκατοντάδες συλλήψεις και δεκάδες τραυματίες.

 

Μάλλον ο παράδεισος που υποσχέθηκε η ενοποιημένη κυριαρχία αποδείχτηκε πολύ γρήγορα η συνήθης κόλαση για τους υπηκόους της… Βίαιες διαδηλώσεις έχουν προηγηθεί στην Ουγγαρία, με την αναζωπύρωσή τους να βρίσκεται προ των πυλών, ενώ η κοινωνική δυσαρέσκεια σε Βουλγαρία και Ρουμανία είναι ένα καζάνι που συνεχίζει να βράζει. Την ίδια στιγμή η «κρίση» σπρώχνει στην εξαθλίωση ολοένα και περισσότερους ανθρώπους σ' ολόκληρο τον πλανήτη.

 

Μόνο που για μιαν ακόμη φορά δεν πεθαίνει βέβαια ο καπιταλισμός, αλλά εξοντώνονται άνθρωποι. Μόνο που, όπως και στο παρελθόν, εξαθλίωση χωρίς υποταγή δεν υπάρχει. Και τραγικό παράδειγμα φαίνεται να είναι η είδηση για την αυτοκτονία λόγω ανέχειας έγχρωμου ζευγαριού με τα πέντε παιδιά στις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που οι φιέστες για την στέψη Ομπάμα ακόμα δεν έχουν καταλαγιάσει.

 

Δεν υπάρχουν, λοιπόν, άδικα και κοινωνικά ανυπόφορα πολιτικά και οικονομικά συστήματα κυριαρχίας. Η ίδια η κυριαρχία είναι βρόγχος και σκλαβιά για τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεζόμενους ανθρώπους. Το δυστύχημα για κάθε εξουσία είναι ότι τα παραπάνω αναγνωρίζονται πλέον όχι ως κάποιες ουτοπικές και περιθωριακές απόψεις αναρχικών, αλλά ως στοιχειώδεις κοινωνικές πεποιθήσεις.

 

Σημασία, λοιπόν, δεν έχει, για να έρθουμε και πάλι στα καθ' ημάς, αν υπάρχει αυτή τη στιγμή «αντιβασιλεία» Σουφλιά, αν είναι «ακηδεμόνευτος» πρωθυπουργός ο Καραμανλής, ούτε καμία έκπληξη μπορούν να προκαλούν οι συμφωνίες Αλαβάνου-Παπανδρέου για διακομματική πρωτοβουλία για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας. Το ίδιο αδιάφορο κοινωνικά είναι αν η   Μπακογιάννη βρίσκεται στον προθάλαμο της προεδρίας του κόμματος ή ακόμα και της πρωθυπουργίας και γι' αυτό επιδεικνύει την δέουσα και μάλιστα επετειακή (λόγω Ιμίων) «σοβαρότητα» στα θέματα της Κύπρου. Αλλά και στην διαχείριση μιας ακόμα  «έκτακτης» κατάστασης είτε στο Αιγαίο, είτε λόγω των «επίκαιρων» ομολογιών τούρκου ηθοποιού ονόματι Αττίλα(!!!) περί εν ψυχρώ εκτελέσεων κύπριων αιχμαλώτων το 1974 από τούρκους στρατιώτες και αξιωματικούς.

 

Ή μήπως αυτή η «υπευθυνότητα» δεν ήταν εκείνη που αντάμειψε τον Σημίτη το 1996; Γιατί πολύ απλά, διάδοχες λύσεις η εξουσία θα βρει όπως και στο παρελθόν σε «δύσκολες» ή «εύκολες» στιγμές. Κάποιες απ' αυτές είναι έτοιμες από καιρό προς διάθεση, άλλες δοκιμάζονται, μετρώνται και ξαναμετρώνται όσον αφορά την χρηστικότητά τους.

 

Τότε είναι όλα προδιαγεγραμμένα;

Όχι βέβαια. Το αντίθετο. Οι δυνατότητες κοινωνικού ελέγχου των εξουσιαστών παραμένουν όχι απλά ρευστές, αλλά περιορισμένες περισσότερο από ποτέ, γεγονός που δεν αναιρείται ούτε στο ελάχιστο από τον πληκτικά αναμενόμενο τρόπο που έπεσε ο μπερντές των αγροτικών κινητοποιήσεων.

 

Και η συνέχεια αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστική, γιατί την κοινωνική εξέγερση που άνθησε τον Δεκέμβρη, δεν μπόρεσε να την μαράνει η κρατική καταστολή, αλλά ούτε και να την διαχειριστεί κανένα κινηματικό χωνευτήρι… Φτάνει οι αναρχικοί να παραμένουν περήφανοι ως αναρχικοί και να μην ξεπέφτουν επιζητώντας μίζερες κινηματικές αρπαχτές. Είθε…                                                                           

 Κύκλος Σύνταξης της Διαδρομής Ελευθερίας

 

 

 

  

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ Ή ΜΗ

 

Πορεία αλληλεγγύης στους διωκόμενους

και φυλακισμένους της εξέγερσης του Δεκέμβρη

 

Ιράκ

 

 Παλαιστίνη

 

Αφγανιστάν

 

Τάγματα Θανάτου Χτυπούν Εξόριστους Τσετσένους

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΝΗΜΗΣ

 

«ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ

ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ»

(Σχετικά με την προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα)

 

Η ΕΛΕΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΕΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

Ειδήσεις - Σχόλια

 

 

**

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

 

Τ.Θ. 26054, Τ.Κ. 10022, ΑΘΗΝΑ

Γραφεία Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο Μουσείο)

Γραφεία Θεσσαλονίκης: Δελμούζου 3

Τηλέφωνο: 69 73 79 92 07

e-mail: diadromi@revolution.gr

**

Last Updated on Monday, 17 May 2010 00:57
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.