{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 46 PDF Print E-mail
Tuesday, 03 January 2006 01:20
NO TRANSLATION AVAILABLE

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

 

το 46ο φύλλο (Ιανουάριος 2006)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τις πόλεις
και τα νησιά του ελλαδικού χώρου
από την Τρίτη  3 Ιανουαρίου 2006

 Θα το βρείτε σε περίπτερα και πρακτορεία εφημερίδων και περιοδικών


 

  

 

 Σύντροφοι/σσες και φίλοι/ες

Συμβατικές ημερομηνίες, συμβατικές χρονιές.Άλλη μια σύμβαση με αυτό που ονομάζουν χρόνο, έληξε και υποτίθεται πως ανανεώθηκε για το ίδιο ακριβώς διάστημα. Συμβιβασμοί και συμβατικότητες τείνουν να καθιερωθούν σαν πρότυπα και κανόνες συμπεριφοράς και δράσης. «Καλοί τρόποι», καθωσπρεπισμοί, υποκριτικά χαμόγελα και «ήπιοι τόνοι» είναι το ύπουλο μέσο κάθε εξουσιαστή, αλλά και του κάθε ανίδεου «παχύδερμου» ή και βολεψάκια. Είναι αυτό που συνηθίζουν να λένε «άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων».

Το νέο προσωπείο των μεταμοντέρνων κανόνων συμπεριφοράς, που αναδεικνύει τη φιγούρα και την κενότητα απόψεων και θεωρήσεων σε υπέρτατη αρετή, που βρίσκει προτερήματα στο μπάτσο–δολοφόνο και μόνο ελαττώματα στον εξαγριωμένο διαδηλωτή, που με τη δράση του διασαλεύει την τάξη και ησυχία των πολιτών και των αγωνιούντων καταστηματαρχών, που θίγεται όταν υποτιμούν και καταστρέφουν τη ζωή και τις επιθυμίες του για ένα καλύτερο αύριο. Το νέο μοντέλο του υποταγμένου που έχει χάσει τον αυτοσεβασμό του –αλλά που αποκαλείται «έντιμος» γιατί έχει διατιμήσει κάθε έκφραση του «είναι» του- γίνεται πρότυπο του μεταμοντέρνου «ανθρώπου».  

Παρ’ όλ’ αυτά, αγνοώντας επιδεικτικά κάθε σύμβαση και συμβατικότητα που υποδεικνύει η εξουσία με τα στερεότυπα της καθιερώνοντας νοοτροπίες απ-ανθρώπων, θα επιμείνουμε και θα παραμείνουμε οι «άξεστοι» υπερασπιζόμενοι το ήθος, την αγριότητα και τον αυτοσεβασμό του αγωνιζόμενου, του ελεύθερου, του αναρχικού, του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Σ' ό,τι αφορά τώρα, τη διανομή της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, από το πρακτορείο, η προσπάθεια για να μη «θάβεται» η εφημερίδα στους πάγκους και τις αποθήκες των εφημεριδοπωλών και των διανομέων, συνεχίζεται. Πάνω σ’ αυτό θέλουμε, και πάλι, να σας ευχαριστήσουμε για την έμπρακτη αλληλεγγύη σας και να θυμίσουμε πως η έγκαιρη ενημέρωσή μας είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει. Όσοι/ες θέλουν να μοιράσουν —χωρίς αντίτιμο— προηγούμενα φύλλα της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ στην πόλη τους ή την περιοχή που δραστηριοποιούνται και ζουν ή έχουν κάποια ιδέα που συμβάλει στη μορφή και την ύλη της, ας επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6973799207 ή στο email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

Ο Κύκλος Σύνταξης της αναρχικής εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

 

Π Ε  Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Όπως τον παλιό καλό καιρό…

Πόσο αθώα είναι τα δώρα;

 Δε δίνουμε καταθέσεις δεν υπογράφουμε τίποτα 

Οι απαγωγές των Πακιστανών

ΙΡΑΚ  -  Παλαιστίνη

Εκδηλώσεις αναρχικών και αντιεξουσιαστών
ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Κράτος,«παρα»κράτος και Κλείσιμο χρυσής αυγής

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΝΗΜΗΣ:
Μια αδικοχαμένη επανάσταση (Γερμανία 1918 -19,  Μέρος γ´)

Οι ήσυχες ημέρες και οι άγριες νύχτες του Παντείου

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ 

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Σύνοδος του WTO 

Ειδήσεις – Σχόλια

κ.α.

Last Updated on Saturday, 22 May 2010 18:18
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.