Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΓΕΝΟΒΑ 20 Ιουλίου 2001 PDF Εκτύπωση E-mail

 

 


 

Γένοβα 2001


   

ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ!!! ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ!!!

 

 

 20 Ιούλη: Συγκρούσεις στη Γένοβα

 

Από τις 12 το μεσημέρι ξεσπούν συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές του Μαύρου Μπλοκ και τις δυνάμεις των μπάτσων. Μέσα σε λίγο διάστημα οι συγκρούσεις γενικεύονται. Οι διαδηλωτές επιτίθενται σε κρατικά κτίρια, αστυνομικούς σταθμούς και στις φυλακές.

Η Γένοβα μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στους αγωνιστές της ελευθερίας και τους εχθρούς της ανθρωπινότητας. Οι συγκρούσεις γενικεύτηκαν όταν οι επιθέσεις των οργάνων της κυριαρχίας στράφηκαν εναντίον σε ό,τι κινητοποιούνταν.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων δολοφονήθηκε με πυροβολισμούς στο κεφάλι ο νεαρός Iταλός διαδηλωτής  Κάρλο Τζουλιάνι, ηλικίας 23 ετών, από τη Ρώμη, κάτοικος Γένοβα.

   


 

Ο Κάρλο Τζουλιάνι βρίσκεται πίσω από το διαδηλωτή που κοιτάζει το φακό

 

g8ld

 

 

 

Η στιγμή της δολοφονίας

 

01_before

after_wheel

 

Πατούν το νεκρό

 

 

patima_nekrou

 

Αδίστακτα περνούν πάνω από το νεκρό κορμί

 

leave_dead

 

Οι δολοφόνοι εφορμούν

 

fight_dead

 

Μάχη πάνω από το νεκρό

body_dead

 

  

alfa_dead

 

Οι δολοφόνοι της τάξης δεν φτάνει που πυροβόλησαν τον σύντροφο με αυτόματο όπλο στο κεφάλι δύο φορές, από πολύ μικρή απόσταση στη συνέχεια τον πάτησαν και με το μπάτσικο τζιπ, στο οποίο επέβαιναν. Το σώμα του νεκρού αγωνιστή της ελευθερίας έμεινε για περισσότερο από δύο ώρες στο δρόμο.

Αυτό που δεν μπόρεσαν να πετύχουν στο Γκέτεμποργκ το έκαναν στη Γένοβα...

 

Θα πληρώσουν!!!

Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει...

  


 

21 Ιούλη: Επίθεση στην πορεία 200.000 ανθρώπων

 

Επίθεση με δακρυγόνα πραγματοποίησαν οι δολοφόνοι της τάξης στην κεφαλή και την ουρά της πορείας των 200.000 διαδηλωτών που βρίσκονταν από τις 2μμ στους κεντρικούς δρόμους της Γένοβα.

 

Η κεφαλή της πορείας λοξοδρόμησε και ακολούθησε παράλληλο δρόμο. Αυτή η υποχώρηση αποτέλεσε στην ουσία παραχώρηση στη βία των κρατικών καθαρμάτων, που συνεχίζουν να βομβαρδίζουν με δακρυγόνα την πορεία και ιδιαίτερα το κομμάτι των διαδηλωτών που εκφράζει την οργή του για την δολοφονία του Κάρλο Τζουλιάνιι.

 

Οδοφράγματα στήθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο και οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις της κτηνωδίας συνεχίζονται, ενώ οι σπεκουλάντες του «κοινωνικού φόρουμ» αρκέστηκαν στο να κρατήσουν όσους περισσότερους μπορούσαν στο μαντρί τους για να διαπραγματευτούν (αν τα καταφέρουν) με τους εχθρούς του πλανήτη. Ούτε καν επιχείρησαν να υλοποιήσουν τις κούφιες απειλές τους για να μπουν στην περιοχή που περικλείεται από την «κόκκινη γραμμή».

 

Όσοι κατάφεραν να ξεφύγουν από το μαντρί συνέχισαν, μαζί με άλλους αγωνιζόμενους, να συγκρούονται με τις δυνάμεις των δολοφόνων.

 

Στις χθεσινές συγκρούσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 200 άνθρωποι και περίπου 30 δολοφονικά γουρούνια. Τα κρατικά καθάρματα ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν 67 άτομα.

 

Στη σημερινές συγκρούσεις τραυματίστηκε άγνωστος αριθμός ανθρώπων από τις κτηνώδεις επιθέσεις (αναφέρονται 120 περίπου άνθρωποι και 12 δολοφονικά γουρούνια) ενώ συνελήφθησαν περίπου 70 άτομα.

 

Ακόμα,

υπέκυψε στα τραύματά της η νεαρή Γαλλίδα που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της πόλης και έτσι πλέον οι νεκροί στη Γένοβα είναι δύο, αν και τα κρατικά καθάρματα  αποδίδουν το θάνατο της γυναίκας σε τροχαίο ατύχημα.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τα καθάρματα, συνέβη στα σύνορα Ιταλίας - Γαλλίας, όταν η Γαλλίδα διαδηλώτρια, που περίμενε για τον έλεγχο του διαβατηρίου της, υποτίθεται πως παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο που μετέφερε Ισπανούς διαδηλωτές. Λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.


Όμως στην πραγματικότητα στις 20 Ιούλη έγιναν συγκρούσεις στα σύνορα Γαλλίας-Ιταλίας (Ventemiglia), ανάμεσα στις δυνάμεις των κρατικών δολοφόνων και σε διαδηλωτές που επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα και να μπουν στην Ιταλία.


Σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή γαλλίδα τραυματίστηκε θανάσιμα, χτυπημένη από δακρυγόνο στην διάρκεια αυτών των συγκρούσεων.


Μετά από μια σειρά εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην πόλη της Γένοβας, κι ενώ οι σποραδικές συγκρούσεις δεν έχουν σταματήσει, πριν από τα μεσάνυχτα οι δυνάμεις της κτηνωδίας, έχοντας αποθρασυνθεί από την ηττοπαθή στάση, (στην οποία έστρεψαν το μεγάλο μέρος των διαδηλωτών οι ιθύνοντες του «κοινωνικού φόρουμ»), αφού κατάστρεψαν τον συνεδριακό χώρο του «φόρουμ», στην συνέχεια εισέβαλαν στο σχολικό κτίριο που χρησιμοποιούνταν σαν κοιτώνας των διαδηλωτών και κατόπιν στο κτίριο όπου στεγάζονταν το ανεξάρτητο δίκτυο Indymedia και συνέλαβαν όσους βρήκαν εκεί, αφού προηγούμενα τους κτύπησαν ανελέητα.  Αφαίρεσαν, ακόμα, υλικό (βίντεο, φωτογραφικό υλικό, σκληρούς δίσκους κλπ.) που έκανε τα εγκλήματα και τις κτηνώδεις πράξεις τους πασιφανείς.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες (πρώτες πρωϊνές ώρες τις 22/7/2001) έγιναν  συγκρούσεις έξω από το κτίριο του Indymedia. 100 τουλάχιστον άτομα τραυματίστηκαν. Οι ευρισκόμενοι στο κτίριο προσπάθησαν να οχυρωθούν με οδοφράγματα. Ελικόπτερα πετούσαν και άγριες επιθέσεις των μπάτσων εκπόρθησαν το κτίριο. Ασθενοφόρα μεταφέρουν συνέχεια τραυματίες ενώ οι δρόμοι σκουπίστηκαν βιαστικά από τα αίματα.

 


 

 Σκότωσαν ενσυνείδητα και χωρίς καμιά επιφύλαξη!!!

 

 

  Η παρακάτω φωτογραφία επιβεβαιώνει την δολοφονική πρόθεση και μανία των εγκληματιών. Πολύ πριν ο Κάρλο Τζουλιάνι πλησιάσει (είναι η στιγμή που σηκώνει τον πυροσβεστήρα από το έδαφος) ο καραμπινιέρος σημαδεύει τους διαδηλωτές με το όπλο, έτοιμος να πυροβολήσει.

 

 

pointing_gun

 

 

  Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.