Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 99 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 04 Νοέμβριος 2010 00:29

 

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το  99ο φύλλο (Νοέμβριος  2010)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η  Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ


diadromi_99

 

και βρίσκεται σε περίπτερα-πρακτορεία εφημερίδων και περιοδικών,

στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τις πόλεις και τα νησιά του ελλαδικού χώρου

από την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

 


Σύντροφοι/συντρόφισσες και φίλες/φίλοι,


Η «κρίση», ολοένα και με πιο ταχείς ρυθμούς, ντύνεται με τον εσχατολογικό μανδύα που έρχεται να κρύψει τους κυριαρχικούς σχεδιασμούς. Το «τέλος της ιστορίας» διαδέχεται το «τέλος της κοινωνίας», αφού η αυγή της «νέας εποχής» φωτίζει τις ανάγκες της επιβίωσης που «οφείλουν» να υποσκελίσουν τις πραγματικά ανυπόφορες συνθήκες ανελευθερίας.

Η λέξη «χρέος», η έννοια «καταστροφή» με ή χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς (οικονομική, περιβαλλοντική κ.α.), υπονοεί, κατασκευάζει και βαρύνει με «νέα καθήκοντα» και κανόνες τους υπηκόους. Όλοι είναι υπεύθυνοι, όλοι έχουν μερίδιο ενοχής, όλοι «δικαιούνται» να περιμένουν την μήνι, να δεχθούν το «τίμημα» του κοινωνικού εκφυλισμού, της καταναλωτικής ευμάρειας του παρελθόντος.

Σαν νέοι αμαρτωλοί «προπατορικών αμαρτημάτων», οι υπήκοοι θα πρέπει αγόγγυστα και μαρτυρικά να υπομείνουν τους όρους του εξαγνισμού, χρεωμένοι –μέχρι νεωτέρας– με ποινές που πρέπει να εκτίσουν χωρίς ελπίδα αναστολής, χωρίς προοπτική αποπληρωμής. Το τετελεσμένο του πράγματος ολοκληρώνει τον θρησκευτικό χαρακτήρα της «κρίσης». Οι συνεχείς αναγγελίες των δεινών, τα συνεχή πιστοποιητικά θανάτου, που εκδίδονται από τους ειδικούς τραπεζίτες, οικονομολόγους, εκπροσώπους των άξιων διαδόχων της «ιεράς συμμαχίας», έρχονται για να δώσουν συνεχείς παρατάσεις στην αγωνία και να διαβεβαιώνουν διαρκώς: τα πράγματα μπορούν να χειροτερέψουν και θα χειροτερεύουν συνεχώς.

Και αφού ο εξαγνισμός αργεί, οι κολασμένοι είναι ήδη καταδικασμένοι σαν νεκροζώντανοι: σε πενήντα χρόνια η «κρίση» θα έχει αντιμετωπισθεί, η παγκόσμια διακυβέρνηση θα βασιλέψει και μαζί της θα επέλθει η ευημερία, η ισορροπία των αγορών και θα ευοδωθεί η ευτυχία των υπηκόων.

Μέχρι τότε; Ο Σώζων εαυτόν σωθήτω. Όλοι εναντίον όλων. Πρόγευση ή απειλή και σημάδια του «αναπόφευκτου» μελλοντικού αφανισμού, που δεν μπορεί παρά να επέλθει, εάν δεν βασιλέψει η παγκόσμια διακυβέρνηση, είναι η έξαρση της εγκληματικότητας, η εξόντωση για λίγα ευρώ ενός κολασμένου από έναν άλλο, αλλά και η «τρομοκρατία» που πλέον αποδεικνύεται «σατανική», αφού επαγγέλλεται και αυτή έναν άλλο αφανισμό χωρίς όρους (;): εκείνη των υπεύθυνων-αμάχων.

Σε πείσμα όλων αυτών, ας περιγελάσουμε την κρίση, τους καιρούς της «τελικής αναμέτρησης», της «αναπόφευκτης» απανθρωποποίησης, και την υποδούλωση που επιτάσσει η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Ας προτάξουμε το ήθος, την αδελφοσύνη και την αυταπάρνηση της αναρχικής δράσης για την καταστροφή των δεσμών της κάθε εξουσίας, παλιών και νέων.

Κύκλος Σύνταξης

Νοέμβριος 2010

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


Τα «ΝΕΑ» Σαλόνια της Εξουσίας,

οι Αριστεροί ένοικοι

και η Αναρχική Προοπτική


Με αφορμή την τελευταία δίκη της RAF...


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1973

37 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1995

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ...


Τα τύμπανα του νέου πολέμου (4)


«ΜΕ ΓΗ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΟΣ!

ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΓΟΥΟΛΜΑΠΟΥ!»


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ... ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ

(Προς μέλλοντες και μελλοθάνατους ψηφοφόρους)


Καμιά συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες!


Ανθρωποκεντρισμός και Ζωοφιλία


ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Ή...

 

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο Μουσείο)

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Θεσσαλονίκης: Δελμούζου 3

ταχυδρομικά: Τ.Θ. 26054, Τ.Κ. 10022, ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Συνδρομές

Εσωτερικού (για 10 φύλλα): 20 ευρώ

Ευρώπης (για 10 φύλλα): 30 ευρώ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 04 Νοέμβριος 2010 00:58
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.