Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 103 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011 18:19

 

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το  103ο φύλλο (Μάρτιος 2011)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η  Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

diadromi_103 

 

σε περίπτερα-πρακτορεία εφημερίδων και περιοδικών,

στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τις πόλεις και τα νησιά του ελλαδικού χώρου

από την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

 

 

Σύντροφοι/σσες και φίλες/λοι

 

Κλιμακωτές και συνεχόμενες είναι οι κινητοποιήσεις, οι πορείες, οι συγκρούσεις και τα εξεγερτικά γεγονότα στην Τυνησία, την Αίγυπτο, τη Λιβύη αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Β. Αφρικής. Όπως και σε κάθε ανάλογη περίπτωση τα γεγονότα δεν είναι μονοσήμαντα. Το είδος και η μορφή των κινητοποιήσεων δεν έχουν τον χαρακτήρα που προσπαθούν να προσδώσουν οι πλευρές που επιδιώκουν να αποκτήσουν οφέλη από την προπαγάνδα υπέρ ή κατά της μιας ή της άλλης πλευράς.

 

Επειδή, αυτό που συνήθως υπάρχει πίσω από κάθε τέτοιο γεγονός είναι πολυσύνθετο.

Είναι οι φτωχοί και καταπιεσμένοι, αυτός ο ευκολόπιστος και κατατρεγμένος κόσμος που πιστεύει πως θα ελευθερωθεί αλλά που βρίσκεται πολύ σύντομα δεμένος με πιο ισχυρές αλυσίδες, σε πολλές περιπτώσεις λιγότερο φανερές από τις προηγούμενες.

Είναι οι ευνοημένοι από το καθεστώς που ήδη υπάρχει, αλλά έχοντας κυριευθεί από την εξουσιαστική απληστία σπεύδουν να προδώσουν, να συκοφαντήσουν, να δολοφονήσουν, να υπηρετήσουν συμφέροντα πιο ισχυρών, δουλοπρεπείς μέσα στους ομοίους τους.

 

Είναι οι τυχοδιώκτες, οι λαοπλάνοι, οι κερδοσκόποι, οι εκβιαστές, οι συμμορίτες, τα απόβλητα που διατρέχουν τους υπόνομους του κράτους, ένας παχύρευστος και δυσώδης εσμός που ξεπηδά μετατρέποντας το δίκιο σε άδικο, αρπάζοντας το πάθος των ανθρώπων για ελευθερία και μετατρέποντάς το σε κέρδος, εξουσιαστική βία και ερήμωση ψυχών και σωμάτων, αφήνοντας λίγα ψίχουλα και αρπάζοντας τα καρβέλια ενός φούρνου, που παραμένει στα χέρια αδίστακτων εξουσιαστών.

 

Είναι οι συνειδητά εγωπαθείς και εκ των πραγμάτων εχθροί των καταπιεσμένων, που θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν το ξέσπασμα των εξεγέρσεων. Αυτοί που θα αποδείξουν πως το δις και τρις εξαμαρτείν μπορεί να μην είναι γνώρισμα του σοφού, είναι σίγουρα όμως έργα του πονηρού, του κακόβουλου, του κακόπιστου –και όχι μόνον.

 

Είναι οι εγκάθετοι της κυριαρχίας, που προσπαθούν να εκτρέψουν τα εξεγερτικά γεγονότα προς όφελος των πατρώνων τους.

Είναι, τέλος, οι ίδιοι οι κυρίαρχοι του πλανήτη, που όταν δουν πως τα σχέδια και τα συμφέροντά τους βρίσκονται σε κίνδυνο, επιστρατεύουν τη βία των όπλων τους, ξεδιάντροποι, απάνθρωποι και ξεγυμνωμένοι από τα όποια επιχρίσματα.

 

Παρ’ όλα αυτά, θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους κατατρεγμένους, επειδή με όλους τους υπόλοιπους δεν μας ενώνει το όνειρο της ελευθερίας και της επαναδημιουργίας του κλεμμένου και λεηλατημένου επίγειου παράδεισου.

Θα είμαστε μαζί τους επειδή αυτοί οι ευκολόπιστοι μπορούν να παραμείνουν ανιδιοτελείς και να διορθώνουν τα λάθη τους.

 

Παραμένουμε δίπλα τους, όσο μακριά κι αν βρίσκονται, γιατί ξέρουμε πως μπορούν να μάθουν και να ξεπεράσουν όλες τις αδυναμίες –αντικειμενικές και υποκειμενικές– που υπάρχουν. Επειδή πιστεύουμε πως στο τέλος θα ξεπεράσουν τα εμπόδια και θα ελευθερωθούν, συμβάλλοντας στη συνολικότερη απελευθέρωση του πλανήτη. Ακόμα κι αν χρειαστεί ο κόσμος να κάνει αρκετούς ακόμα κύκλους...

Μάρτιος 2011

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

·         Η Πολιτική Βία είναι πάντοτε Φασιστική;

·         EΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

·         «ΣΚΑΝΔΑΛΑ» ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ, ΤΟ «ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ» ΖΗΤΗΜΑ και Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

·         Η απεργιακή πορεία της 23ης Φεβρουαρίου

·         Ο ρόλος της εκκλησίας κατά την «Τουρκοκρατία»

·         Ο ελλαδικός χώρος λίγο πριν από το 1821

·         ΚΕΡΑΤΕΑ

 

 

 

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο Μουσείο)
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Θεσσαλονίκης: Δελμούζου 3
ταχυδρομικά: Τ.Θ. 30658, Τ.Κ. 10033, ΑΘΗΝΑ
τηλεφωνικά:  69 73 79 92 07
ηλεκτρονικά: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Συνδρομές

Εσωτερικού (για 10 φύλλα): 20 ευρώ

Ευρώπης (για 10 φύλλα): 30 ευρώ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011 18:41
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.