Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 110 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2011 21:52

 

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 110ο φύλλο (Νοέμβριος 2011)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

diadromi_110

 

σε περίπτερα-πρακτορεία εφημερίδων και περιοδικών,

του ελλαδικού χώρου, από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

 

Συντρόφισσες/σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

«Η Ελλάδα υποβοηθείται από διαρκείς μεταγγίσεις αίματος. Αλλά τώρα πρέπει να κάνει την εγχείρηση, γιατί αλλιώς σε λίγους μήνες κυριολεκτικά θα είμαστε αντιμέτωποι με μια οικονομική καταστροφή». Τάδε έφη ένας από τους πολλούς ντόπιους οικονομολόγους, προμηνύοντας μ’ αυτά τα λόγια την «κατάρρευση» σε περίπτωση που δεν «αναδιαρθρωθεί» το κράτος και η οικονομία.

Λίγο πριν την τελική (;) «εγχείρηση» και λίγο μετά από την συμφωνία για την επισημοποίηση της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας», που διαφημίστηκε σαν τον «πόλεμο» τραπεζιτών και της γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ. «Αν και η χώρα έχει λάβει τα σκληρότερα μέτρα που έχει πάρει δυτική χώρα εκτός πολέμου», συμπληρώνουν γερμανοί δημοσιογράφοι, «το χρέος έχει μεγαλώσει κατά 67 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το ΑΕΠ έχει φτάσει από το 127% στο 157%. Δεν μπορεί κανείς να κάνει μυς όταν πεινάει».

Ο πληθυσμός έπρεπε πρώτα να δεχθεί την «ήττα», την ταπείνωση και τον εξευτελισμό για να αποδεχθεί όσο το δυνατόν με λιγότερες αντιδράσεις ότι είναι υπεύθυνος για το τελικό μέγεθος της «καταστροφής». Όταν και σε όποιες συνθήκες αυτό «μετρηθεί». Μέχρι τότε, η «απομόνωση» του ελληνικού «προβλήματος» φαίνεται να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις, που θέτουν εδώ και καιρό σημαντικά οικονομικά και πολιτικά κυριαρχικά συμφέροντα για την έξοδο από την ευρωζώνη, αλλά και για να «προστατευθούν» και να «θωρακιστούν» η ισπανική και η ιταλική «περίπτωση» και όχι μόνο.

Όσο για το γεγονός, ότι η «κρίση» ήταν εξ ολοκλήρου τεχνητή εξ αρχής, έρχεται να επιβεβαιωθεί ολοένα και με πιο ατράνταχτο τρόπο, αφού πλέον κανείς δεν μπορεί να κρύψει ότι η περίοδος από το Μάιο του 2010 μέχρι και την περιβόητη συμφωνία των Βρυξελλών περί «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» ήταν απαραίτητο να παρέλθει για γενικότερους λόγους και όχι βέβαια για να παρθούν συγκεκριμένες «τολμηρές» αποφάσεις περί «κουρέματος». Ο στόχος, όπως αποδεικνύεται, ήταν και παραμένει η βαθμιαία οικονομική εξαθλίωση ενός πληθυσμού, που όφειλε να νιώσει ενοχή, γιατί «χρωστάει» ή να συναινέσει στην εξαθλίωση του, ο ανασχηματισμός των λεγόμενων μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων και η παράδοση έναντι πινακίου φακής του πλούτου μιας χώρας.

Παράλληλα, το ελλαδικό κράτος επανασυγκροτείται με την μορφή προτεκτοράτου, αποτελώντας έναν ακόμα κρίκο αυτού του είδους στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, στην οποία εντάσσεται ιστορικά και η βαλκανική χερσόνησος. Το λουτρό αίματος που θα σφραγίσει ανεξίτηλα αυτή την ακόμη εξελισσόμενη διαδικασία στην ευρύτερη περιοχή και που ψευδεπίγραφα και με μεγάλη θρασύτητα χαρακτηρίζεται αραβική «άνοιξη», δεν χωρίζει αλλά εξηγεί ακόμα περισσότερο την λεγόμενη κοινή ιστορικά «μοίρα» των καταπιεσμένων του ελλαδικού χώρου με τους πληθυσμούς της Μέσης ανατολής.

Τα φτηνά λογίδρια περί δημοκρατικοποίησης των καθεστώτων έρχονται σαν πέπλο καπνού να κρύψουν την ενίσχυση του ρόλου του στρατού, είτε με την παραδοσιακή του μορφή (Αίγυπτος), είτε με την στρατιωτικοποίηση των «απελευθερωτών» ανταρτών (Λιβύη) υπό την άγρυπνη καθοδήγηση και στήριξη των νατοϊκών δυνάμεων. Το φρικώδες «λαϊκό» λιντσάρισμα του Καντάφι και η έκθεση της σωρού του προς τέρψιν του «απελευθερωμένου» λαού, έρχεται να προστεθεί απλά στον απαγχονισμό του Σαντάμ Χουσείν ή στον εξευτελισμό ενός ναρκωμένου και αιχμάλωτου Οτζαλάν και να συμβολίσει την επέλαση της «νέας» αυτοκρατορίας. Όσο για τους υπαλλήλους τύπου Παπανδρέου ή Βενιζέλου, φαίνεται να έρχονται πράγματι από το μέλλον. Όσο ζοφερό και να φαντάζει πλέον για τους υπηκόους τους.

Μικρή σημασία έχει, λοιπόν, εάν η «λύση Παπανδρέου» αντέξει δύο, τρεις μήνες ή έναν χρόνο. Οι ντόπιες ομάδες συμφερόντων που διαγκωνίζονται να διατηρήσουν τα προνόμια τους ή να παζαρέψουν τη νέα τους θέση, εξ ίσου μικρή σημασία έχει εάν θα προκρίνουν άμεσα ή αφήσουν για «αργότερα» το «πείραμα» των εκλογών, ώστε να διευθετηθούν ορισμένες τυπικές και μόνο λεπτομέρειες στο διαχειριστικό πεδίο.

Άλλο τόσο φτηνιάρικες και πολυκαιρισμένες ακούγονται οι αριστερές κορώνες περί εθνικοαπελευθερωτικών μετώπων, για να μην πούμε θλιβερές όσο και η περιφρούρηση του κοινοβουλίου από τους ροπαλοφόρους του ΚΚΕ, που …δοξάστηκαν για μιαν ακόμα φορά προστατεύοντας και εξασφαλίζοντας την «άψογη» διαδικασία ψήφισης των σκληρότερων αντεργατικών μέτρων εδώ και 100 χρόνια!!! Και τούτοι, όμως, οι πραιτωριανοί με ερυθρή προβιά ματαιοπονούν. Η ιστορία κοιλοπονά για μιαν ακόμη φορά. Και όσο και επώδυνη να είναι η γέννα δεν φαίνεται να αργεί. Φθάνει ο πόθος για ελευθερία, η αποστροφή σε κάθε είδους υποδούλωση να μην σβήσει την ανθρωπινότητα των εξεγερμένων, αλλά να συνταιριάξει για πάντα μαζί της…

Νοέμβριος 2011

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

Νοέμβρης 1973: Περασμένα, ξεχασμένα;

Ένας στόχος, μια φωνή: Το μπουρδέλο να καεί!

Όλα τα κράτη την ίδια μούρη έχουν

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: «ΠΑΚΟ», το φθηνό ναρκωτικό της κρίσης

Συγκρούσεις, συλλήψεις και τραυματισμοί

στη μεγάλη πορεία της 19ης Οκτωβρίου, στην Αθήνα

Η πορεία της 19ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

20η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Στου κρεμασμένου το τσαρδί δεν μιλάνε για σκοινί

Το ΚΚΕ, το κουτόχορτο και η κρατική καταστολή

Μια κριτική στην αυτοδιαχείριση

Συνέντευξη του John Zerzan με αφορμή το θάνατο του προέδρου της Apple

Διαδρομές Μνήμης: Οι αναρχικοί και η Μεξικανική Επανάσταση (Μέρος Β΄)

Βιβλιοδιαδρομές: Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ, Πολυτεχνείο 1995

 

Τρόποι επικοινωνίας

  • προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο)

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Θεσσαλονίκης: Δελμούζου 3

  • ταχυδρομικά: Τ.Θ. 30658, Τ.Κ. 10033, ΑΘΗΝΑ
  • τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07
  • ηλεκτρονικά: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Συνδρομές

  • Εσωτερικού (για 10 φύλλα): 20 ευρώ
  • Ευρώπης (για 10 φύλλα): 30 ευρώ

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Δεκέμβριος 2011 22:17
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.