{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 115 PDF Print E-mail
Wednesday, 04 April 2012 18:28
NO TRANSLATION AVAILABLE

 

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 115ο φύλλο (Απρίλιος 2012)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

diadromi_115

 

και βρίσκεται σε περίπτερα-πρακτορεία εφημερίδων και περιοδικών,

του ελλαδικού χώρου, από την Τρίτη 3 Απριλίου 2012

 

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλοι και φίλες,

Τα μεταβατικά γεγονότα, οι «κρίσεις» που συγκλονίζουν ή θα συγκλονίσουν, η προσχεδιασμένη οικουμενική επέκταση των επιπτώσεων τους, οι κατασκευασμένοι φόβοι και προσδοκίες, και η «τελική λύση» που υποστηρίζεται και θα υποστηριχθεί με «πράξεις και ενέργειες» για να αποτραπεί η «επικείμενη καταστροφή», συνιστούν την «σύνθεση» τις κυριαρχίας.

«Ζούμε σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές: η οικονομική κρίση και οι δραματικές επιπτώσεις της στην απασχόληση και στους προϋπολογισμούς, η κλιματική κρίση που απειλεί την επιβίωσή μας. Μια περίοδος άγχους, αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης. Ωστόσο αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με κοινές προσπάθειες μεταξύ των χωρών μας. Το 2009 είναι, επίσης, το πρώτο έτος της παγκόσμιας διακυβέρνησης με την δημιουργία του G20 στη μέση της οικονομικής κρίσης. Η διάσκεψη για το κλίμα στην Κοπεγχάγη, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την παγκόσμια διαχείριση του πλανήτη μας. Η αποστολή μας είναι αποστολή ελπίδας υποστηριζόμενη από πράξεις και ενέργειες». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν το 2009 δια στόματος του βέλγου Έρμαν Βαν Ρομπάυ (τακτικού μέλους της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ), ο οποίος την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους επανεξελέγη στην θέση του προέδρου της ΕΕ.

Αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τις παραπάνω δηλώσεις θα διαπιστώσει ότι σύμφωνα μ’ αυτές η οικονομική «κρίση» μπορεί να έχει «δραματικές επιπτώσεις» στην απασχόληση και στους προϋπολογισμούς, όμως η κλιματική «κρίση» είναι αυτή που τίθεται σαν ζήτημα άμεσης οικουμενικής επιβίωσης και επομένως γίνεται ένα εύλογο πρόσχημα για την δρομολόγηση επιτακτικών λύσεων στο ζήτημα της παγκόσμιας διακυβέρνησης που προωθείται με κάθε τρόπο.

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο ευρωπαίος Επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τις Οικονομικές Υπηρεσίες, γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ, στην ίδια κατεύθυνση, προέτρεπε: «Ο Πλανήτης όλος να έχει έναν Κυβερνήτη». Κατανοητές οι προθέσεις ενός διόλου ευκαταφρόνητου πλέον αριθμού εκφραστών της κυριαρχίας, αλλά και των πολιτικοοικονομικών και θρησκευτικών κέντρων, που κινούνται σ’ αυτή την κατεύθυνση, παραδέχονται πολλοί, αλλά τί πιθανότητες έχουν να επιτύχουν και μάλιστα σύντομα στους σχεδιασμούς τους; Και ακόμα, τι διαφορά θα έχει μια τέτοια κυριαρχική επιβολή από αυτή, που βιώνουμε μέχρι σήμερα και γιατί θα είναι χειρότερη; Τέλος, πόσο απέχουν οι πραγματικοί κυριαρχικοί προσανατολισμοί από γραφικές ή άλλου τύπου συνομωσιολογικές θεωρίες; Βρισκόμαστε στο τέλος ή στην αρχή των δυνατοτήτων της τεχνολογίας και της πληροφορικής;

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο όγκος των πληροφοριών, των ειδήσεων αλλά και των απόψεων που βρίσκονται για την ώρα στην διάθεση του οποιουδήποτε έχει την δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, είναι πράγματι τεράστιος με αποτέλεσμα να έχει χαθεί και εξ αιτίας αυτού του λόγου η κριτική ικανότητα επεξεργασίας απόψεων, που πολλές φορές θεωρούνται «γραφικές» ή «περιθωριακές». Ταυτόχρονα έχει εξυψωθεί, και όχι τυχαία πιστεύουμε, η χρήση του διαδικτύου στις κινηματικές διαδικασίες με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται ή να εξορίζεται η όποια κριτική στην εργαλειοποίησή του βάση των κλασικών κομματικών μοντέλων, αλλά και η απλή αναφορά στις επιπτώσεις μιας οργανωτικής εξάρτησης, όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο έλεγχος του βρίσκεται και θα βρίσκεται στα χέρια των όποιων εξουσιαστών κατεβάζουν απλά έναν διακόπτη, όταν οι καταστάσεις γίνονται ανεξέλεγκτες για τους ίδιους.

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να υποκρίνεται τον ανίδεο. Η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν τεράστιες δυνατότητες, οι οποίες πρώτα και κύρια βρίσκονται στην υπηρεσία της κυριαρχίας και χρησιμοποιούνται για να δεσμεύεται ανυπολόγιστη φυσική ενέργεια να καταστρέφεται το περιβάλλον, αλλά και να υποδουλώνεται το ανθρώπινο σώμα και πνεύμα. Η πληροφορική ως επιστήμη και η κυβερνητική είναι άμεσα συνδεδεμένες. Ολοένα και περισσότερο γίνεται κατανοητό ότι η βιοτεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, όχι παράλληλα αλλά άμεσα συνδεόμενη, τόσο με την πληροφορική, όσο και με τις οικονομικές συναλλαγές, τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς, ακόμα και με την επιστήμη της πολεοδομίας (λ.χ. την κατασκευή κτιρίων στα οποία εισέρχονται μόνο άτομα που ελέγχονται μέσω τσιπ που φέρουν ή μέσω ελέγχου της ίριδας ή των δακτυλικών αποτυπωμάτων κλπ).

Το μέλλον είναι ήδη εδώ παρατηρούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι και δεν έχουν άδικο. Ο πόνος, η δυστυχία, η εκμετάλλευση, οι ανθρωποσφαγές, η πνευματική αλλοτρίωση δεν είναι τα κακώς κείμενα μιας ανθρωπότητας που κατά τα άλλα ευτυχεί. Ως εκ τούτου δεν αποτελεί κανενός είδους συνθηματολογία η διαπίστωση ότι η «μεγάλη καταστροφή» είναι και παραμένει η ίδια η κυριαρχία και οι μηχανισμοί αναπαραγωγής της.

Κλείνοντας θα κάνουμε μια ακόμη παρατήρηση. Η κυριαρχική επιβολή δεν είναι μια στατική κατάσταση. Εξελίσσεται συνεχώς, γεγονός που επιβεβαιώνεται ακόμη και στις λεγόμενες περιόδους κάμψης μιας κυριαρχικής κατάστασης, που όμως –και όχι βέβαια δια μαγείας– αργά ή γρήγορα τη διαδέχεται μια άλλη.

Γι’ αυτόν τον λόγο παλεύουμε για την αναρχία και όχι για την επανάσταση γενικά και αόριστα.

Γι’ αυτόν τον λόγο μαχόμαστε –κάτι που το θεωρούμε, επίσης, σημαντικό– και ενάντια σε κάθε είδους ανάθεση αγωνιστικών καθηκόντων, ιδιαίτερα όταν αυτές θεωρούνται απαραίτητες από τα διάφορα επαναστατικά ιερατεία.

 

Περιεχόμενα

Μύθοι, θρησκείες και Εκκλησία

Η ενίσχυση του πολιτικού σκηνικού και η αναρχική προοπτική

Βιβλιοδιαδρομές

ΒΑΡΚΙΖΑ: Από τη μεθοδευμένη σφαγή στη Συμφωνία (Μέρος Γ΄)

Dominoes Dominorum...

Το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ» και οι επίπλαστες ανάγκες για περισσότερη ενέργεια Καλύτερα από τώρα ελεύθερη ζωή...

 

 Τρόποι επικοινωνίας

•           προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο) - ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Θεσσαλονίκης: Δελμούζου 3

•           ταχυδρομικά: Τ.Θ. 30658, Τ.Κ. 10033, ΑΘΗΝΑ

•           τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

•           ηλεκτρονικά: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Συνδρομές

•           Εσωτερικού (για 10 φύλλα): 20 ευρώ

•           Ευρώπης (για 10 φύλλα): 30 ευρώ

Last Updated on Thursday, 05 April 2012 00:33
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.