Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

Σχετικά με την επίθεση των ΜΑΤ στο μπλοκ των αναρχικών κατά την πορεία της 15ης Μαρτίου PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2006 03:01

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

Σχετικά με την επίθεση των ΜΑΤ στο μπλοκ των αναρχικών κατά την πορεία της 15ης Μαρτίου

 

Κάλεσμα για συγκέντρωση στο Μουσείο για τις 15 Μάρτη, στις 11 το πρωί, έγινε από τη Συσπείρωση Αναρχικών. Αναρτήθηκε πανώ που έγραφε: «ΠΑΖΑΡΙΑ ΜΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΚΡΑΤΟΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ Ή ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΟΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ;», ενώ μοιράστηκαν προκηρύξεις μέχρι την ώρα που ξεκίνησε η πορεία. Τότε συγκροτήθηκε αναρχικό μπλοκ, το οποίο τοποθετήθηκε ανάμεσα σ’ αυτά της ΕΣΕ (Ελευθεριακή συνδικαλιστική Ένωση) και του Κομμουνιστικού Συνδέσμου Εργατική Εξουσία.
Όπως αποδείχτηκε πολύ γρήγορα, η παρουσία του μπλοκ των αναρχικών στην πορεία ΕΝΟΧΛΗΣΕ το κράτος. Έτσι, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού τοποθετήθηκαν στα αριστερά και δεξιά του μπλοκ δυο διμοιρίες των ΜΑΤ,  ενώ στη συμβολή με τη Χαλκοκονδύλη τοποθετήθηκε άλλη μία πίσω από την ΕΣΕ σχηματίζοντας Π.
Σ’ όλο το διάστημα της πορείας οι μπάτσοι υπήρξαν πολλές φορές προκλητικοί, ιδιαίτερα προς νεαρούς συντρόφους και εννοείται πως οι προκλήσεις αυτές έπαιρναν τις ανάλογες απαντήσεις.
Η παρουσία των ΜΑΤ μέσα στην πορεία δεν έμεινε απαρατήρητη από άλλα μπλοκ διαδηλωτών, που άρχισαν να εκδηλώνουν την αντίθεσή τους. Ιδιαίτερη ήταν η αντίθεση των μπάτσων με το μπλοκ της Εργατικής Εξουσίας, που όχι μόνο δεν απομακρυνόταν, προκειμένου να τους αφήσει ανενόχλητους, αλλά έδειχνε και έμπρακτα την αντίθεσή του για την παρουσία των μπάτσων μέσα στην πορεία.
Στις 2 μετά το μεσημέρι τα φορητά των μπάτσων πήραν φωτιά, ενημερώνοντας για την επίθεση στο Υπουργείο εργασίας, όταν το μπλοκ των αναρχικών είχε προσπεράσει την πλατεία Κλαυθμώνος. Μετά την πλατεία Κολοκοτρώνη δόθηκε από τον ασύρματο η εντολή: «να τους κόψετε πιο κάτω».
Έτσι και έγινε. Η διμοιρία που βρισκόταν στα δεξιά του αναρχικού μπλοκ απώθησε βίαια ένα μέλος της Εργατικής Εξουσίας, γεγονός που έκανε τους συντρόφους του αναρχικού μπλοκ να αντιδράσουν. Την ίδια στιγμή η διμοιρία που βρισκόταν στα αριστερά πραγματοποίησε κυκλωτική κίνηση, εγκλωβίζοντας το μεγαλύτερο μέρος του αναρχικού μπλοκ, ενώ από τον επικεφαλής της διμοιρίας ακούστηκε η διαταγή «χτυπάτε τους όλους!»
Οι σύντροφοι αμύνθηκαν και αντεπιτέθηκαν με τις σημαίες που υπήρχαν. Το ολιγάριθμο αναρχικό μπλοκ διαλύθηκε. Αρκετοί χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ, ενώ σοβαρότερα τραύματα είχαν 5 άτομα, από τα οποία οι τρεις είναι μέλη της Εργατικής Εξουσίας.
Η επίθεση αυτή των ένστολων δολοφόνων του κράτους αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της χιτλερικής αντίληψης περί αντιποίνων, αφού έγινε σε χρονική απόσταση το πολύ πέντε λεπτών από τη γνωστοποίηση της επίθεσης στο υπουργείο εργασίας.
Οι επιθέσεις τους κράτους και των οργάνων του εναντίον των αναρχικών και των αγωνιζόμενων ανθρώπων δεν θα μείνουν αναπάντητες.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
ΟΥΤΕ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΠΙΣΩ
ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2006
Συσπείρωση Αναρχικών


Το αναρχικό μπλοκ μπροστά από το Πολυτεχνείο
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 29 Απρίλιος 2007 04:47
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.