{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 118 PDF Print E-mail
Tuesday, 03 July 2012 21:23
NO TRANSLATION AVAILABLE

 

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 118ο φύλλο (Ιούλιος – Αύγουστος 2012)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

και βρίσκεται σε περίπτερα-πρακτορεία εφημερίδων και περιοδικών,

του ελλαδικού χώρου, από την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

 

 diadromi_118

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλοι και φίλες,

Το παγκόσμιο κυριαρχικό σύστημα έχει περιγραφεί από τον Σόρος ήδη από το 1998 ως συνάρτηση ενός παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος κυκλοφορίας –που ωθεί κεφάλαια προς το κέντρο και στην συνέχεια τα διοχετεύει στην περιφέρεια– και των βαλβίδων του (εθνικά κράτη), με αποτέλεσμα ενόσω οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές εξαπλώνονται, οι βαλβίδες να ανοίγουν, αλλά εάν και όταν η ροή των κεφαλαίων αντιστρέφεται, να στέκονται εμπόδια με κίνδυνο την «κατάρρευση» του συστήματος. Αυτού του είδους οι αναστατώσεις, εκτός των άλλων, ονομάζονται «κρίσεις». Όταν ορίζονται με την μορφή των εργαλείων του χρέους ή των τραπεζικών πιστώσεων, μπορούν να προκαλούνται ή να απειλούνται «χρεοκοπίες» και τραπεζικές «κρίσεις», ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όταν το κεφάλαιο παρέχεται με την μορφή μετοχών, μπορεί να προκληθεί χρηματιστηριακό κραχ.

Σύμφωνα πάντα με τον Σόρος, «παρά την ασυμμετρία και την αστάθεια του –ή εξ αιτίας τους– το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα επιδεικνύει αξιοσημείωτη συνοχή». Αυτή η «συνοχή», η «αστάθεια» ή «ασυμμετρία» έχουν περάσει και συνεχίζουν να περνούν σαν οδοστρωτήρες πάνω από τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι ο Μινώταυρος της παγκόσμιας κυριαρχίας που επιβιώνει με τις σάρκες των «θυσιασμένων».  Είναι οι «αγορές» που ψηφίζουν κυβερνήσεις και οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν αγορές, τα παγκόσμια μονοπώλια  που συγχωνεύονται, οι παγκόσμιοι τραπεζίτες και οι διαχειριστές «κρίσεων», το ΔΝΤ και ο ΠΟΕ, η ΕΕ, οι G8, ή οι G20, οι πολυεθνικές, όπως η Microsoft ή η Intel, οι έμποροι όπλων και οι μεσάζοντες, οι δικτάτορες και οι δημοκράτες, οι μεταρρυθμιστές, οι αριστεροί και οι δεξιοί εθνικιστές.

Ούτε «κρίσεις», λοιπόν, υφίστανται ούτε «καταρρεύσεις» σαν και αυτήν που δήθεν αποσοβήθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. «Χαμένοι» και «κερδισμένοι» δεν υπάρχουν, σε τέτοιες περιπτώσεις, ανάμεσα στους κυρίαρχους. Ενώνονται για να κυριαρχούν, έχουν αντιθέσεις για τους τρόπους που θα επιβάλλουν τους νέους όρους δουλείας και για τα μερίδια της κυριαρχίας που μοιράζονται. Και ναι, οι ύαινες καμία φορά αλληλοσπαράσσονται. Πάντα, όμως, πάνω από τα σφάγια των θυμάτων τους.

Αλλά ας έρθουμε λίγο σε ορισμένα εξίσου δυσάρεστα.

«Καλύτερα διαιρεμένοι παρά ενωμένοι με λάθος τρόπο», υποστήριζε πριν από 115 χρόνια ο Μαλατέστα (L’ Agitazione, 11 Ιουν. 1897), αφού, όπως πρόσθετε, «δεν πιστεύουμε στην εδραίωση οργανώσεων που έχουν κτιστεί με παραχωρήσεις και υποθέσεις και στις οποίες δεν υπάρχει πραγματική συμφωνία και σύμπνοια μεταξύ των μελών». Ας ξανασκεφτούν τα παραπάνω λόγια του Μαλατέστα και ορισμένοι που αναρωτιούνται όψιμα δήθεν για τα αίτια της «παρακμής» του λεγόμενου χώρου. Ας αναλογιστούν και οι καλοπροαίρετοι σύντροφοι που βάζουν το ίδιο ερώτημα, ποιες ήταν και συνεχίζουν να είναι οι επιδράσεις της κινηματικής λογικής, της ένταξης στα αριστερά δουκάτα, της κοστολόγησης της «αντιεξουσίας» ως πολιτικής δύναμης, και του πλήρους ενταφιασμού για όσους το επέλεξαν, βέβαια, της αναρχικής προοπτικής στο όνομα της διεκδίκησης ζωτικών χώρων.

Η κινηματική σας εξουσία, «σύντροφοι», βρωμάει από επάνω μέχρι κάτω, είναι ένα πτώμα που έχει αποσυντεθεί από καιρό, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν σταματάει να σαπίζει. Και θα συνεχίσει να σαπίζει, γιατί η ομερτά των ουκ ολίγων εμπλεκομένων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην αθλιότητα είναι δεδομένη. Όχι, δεν είναι το πύον που κάθε λίγο σπάει, δεν είναι αυτό που μολύνει την μεγαλειώδη (τρομάρας σας) ιστορία των Εξαρχείων. Η εξουσία μολύνει και οι παραχωρήσεις που δόθηκαν και συνεχίζουν να δίνονται για ορισμένα ψιχουλάκια απ’ αυτήν. Χαίρε επαναστατικό κίνημα, και εις ανώτερα… Μπορείς…

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 ΟΛΟΙ είναι ΕΝΑ

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου

Εκλογές=Απάτη. Όλα «σικέ»!

H ρητορική του φόβου

«Λαϊκή Παράδοση» και κρατική καταστολή

Οι φαρμακοβιομηχανίες, τα εμβόλια  και η Ουγκάντα

Συνελεύσεις, κοινωνία και Δημοκρατία (Μέρος Α΄)

Mια έκρηξη από το παρελθόν: η ζωή και τα γραπτά του Αλεξάντερ Μπέρκμαν

Μια φορά και ...τον κακό μας τον καιρό!...

 

Τρόποι επικοινωνίας

•           προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο) - ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Θεσσαλονίκης: Δελμούζου 3

•           ταχυδρομικά: Τ.Θ. 30658, Τ.Κ. 10033, ΑΘΗΝΑ

•           τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

•           ηλεκτρονικά: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Συνδρομές

•           Εσωτερικού (για 10 φύλλα): 20 ευρώ

•           Ευρώπης (για 10 φύλλα): 30 ευρώ

Last Updated on Tuesday, 03 July 2012 21:48
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.