Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 123 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 04 Ιανουάριος 2013 20:29


Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 123ο φύλλο (Ιανουάριος 2013)  

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας  

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ


diadromi_123


και βρίσκεται σε περίπτερα-πρακτορεία εφημερίδων και περιοδικών,

του ελλαδικού χώρου, από την ΠΕΜΠΤΗ 3 Ιανουαρίου 2013


  Θα θέλαμε, πράγματι, με μια ευχή για το νέο έτος, να μπορούσε να διαλυθεί το εξουσιαστικό σκοτάδι που καλύπτει κάθε δημιουργική δυνατότητα των ανθρώπων να ζήσουν ελεύθερα και ανεξούσια. Παρ’ ότι γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν αρκεί, δεν θα πάψουμε να το ευχόμαστε ολόψυχα και ειλικρινά. Γνωρίζουμε, όμως, ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, ότι η φιλανθρωπία, την οποία εκθειάζουν με τόση υποκρισία οι πάσης φύσεως θιασώτες του κρατισμού, δεν μπορεί να κλείσει τις ορθάνοικτες πληγές στο σώμα ολόκληρης της ανθρωπότητας, αλλά και του πλανήτη και κάθε ζωντανής ύπαρξης. Και όμως, οι αυταπάτες θα έπρεπε να έχουν προ πολλού εκλείψει. Οι ελπίδες να έχουν πολλαπλασιαστεί, όχι προερχόμενες από κανενός είδους μεταφυσική αντίληψη του μέλλοντος, αλλά από την έμπρακτη βούληση για την καταστροφή των εξουσιαστικών στηριγμάτων. Και ένα από τα σημαντικότερα στηρίγματα της κυριαρχίας είναι η έλλειψη της πίστης, ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, ότι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν χωρίς να είναι υπόδουλοι σε συνήθειες που τους αλλοτριώνουν, χωρίς να πειθαρχούν σε αυθεντίες, ότι κανείς δεν είναι ανώτερος του άλλου, ότι κανείς δεν είναι αδύναμος και γι’ αυτό πρέπει να ζει υποταγμένος.


  Η μνήμη, θα επιμείνουμε, δεν είναι σκουπίδι. Η γνώση δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με την στείρα επανάληψη ανούσιων πληροφοριών, διοχετευμένων με το «τσουβάλι» έτσι και αλλιώς με τον ασφαλέστερο τρόπο για την εξουσία. Ο αγώνας για την καταστροφή κάθε μορφής εξουσίας δεν μπορεί να γίνεται με δανεικές απόψεις. Η καθημερινότητα λένε πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι πνίγει κάθε διάθεση. Μόνο που η «καθημερινότητα» είναι κατασκευασμένη, ώστε να στερεύει η ανθρώπινη δημιουργικότητα και η ενέργεια που μπορεί να κατακλύζει τις ανθρώπινες σχέσεις. Η κυκλοφορία των εμπορευμάτων και η μετακίνηση των ανθρώπων μέσα στις πόλεις φαντάζει πια πανομοιότυπη.


  Και όμως, δεν τους χαριζόμαστε, δεν τους παραχωρούμε και δεν θα τους παραχωρήσουμε με κανένα τρόπο την σιγουριά ότι τελείωσαν μαζί μας. Θα διατηρήσουμε με κάθε τρόπο ζωντανή την φλόγα της αναρχίας, θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τους τρόπους να ξηλώνουμε το υφάδι που πλέκει η κυριαρχία: το ψεύδος και την λήθη. Θα σταθούμε ακόμα πιο επίμονοι απέναντι στην εξουσία και στην πολιτική, ειδικά σε μια εποχή που προτάσσει το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Και δεν έχουμε αυταπάτες. Ο διωγμός που θα εξαπολύσει με μεγαλύτερη σαφήνεια ο εξουσιαστικός εσμός με αφορμή την «κρίση» θα είναι άνευ προηγουμένου.

Καλή χρόνια σύντροφοι…

Κύκλος Σύνταξης

Ιανουάριος 2013

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Η πολιτική διέξοδος και η χαμένη «πανοπλία» του κινήματος

Τάξη, εξουσία, κοινωνικός ανταγωνισμός (Μέρος 1ο)

ΤΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ...

Η βιομηχανία Βασανισμού των ζώων

Τα χωράφια του σιταριού είναι και αυτά φόνος, η καλλιέργεια είναι και αυτή βιασμός. Βιγκανισμός, Μετα-Βιγκανισμός και Αναρχία

Θηλασμός: Από το φυσικό και αυτονόητο στο τεχνητό και ...α-νόητο

Kατασταλτικές κινήσεις στη Βίλλα Αμαλίας και στο αντιεξουσιαστικό στέκι της ΑΣΟΕΕΤρόποι επικοινωνίας

•  προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο) - ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Θεσσαλονίκης: Δελμούζου 3

•  ταχυδρομικά: Τ.Θ. 30658, Τ.Κ. 10033, ΑΘΗΝΑ

•  τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

•  ηλεκτρονικά: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Συνδρομές

•           Εσωτερικού (για 10 φύλλα): 20 ευρώ

•           Ευρώπης (για 10 φύλλα): 30 ευρώ

 

Σημεία που θα βρείτε τη ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στην ΑΤΤΙΚΗ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 04 Ιανουάριος 2013 21:29
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.