Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 129 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 03 Ιούλιος 2013 21:59


Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 129ο φύλλο (Ιούλιος-Αύγουστος 2013)  

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας  

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ


diadromi_129

και βρίσκεται σε περίπτερα-πρακτορεία εφημερίδων και περιοδικών,

του ελλαδικού χώρου, από την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

 


Σύμφωνα με τις προβλέψεις ορισμένων οικονομολόγων, το 2050 είναι πιθανόν, με σταθερές  τις σημερινές καταγεγραμμένες τάσεις, να μην υπάρχει καμία ευρωπαϊκή χώρα ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη. Πρόκειται, βέβαια, για μια πρόβλεψη που μπορεί εύκολα να αμφισβητηθεί, καθώς οι συνθήκες μεταβάλλονται ραγδαία. Σύμφωνα, επίσης, με τους ίδιους αναλυτές το αποτέλεσμα αυτό είναι αναπόδραστο, καθώς η Ευρώπη έχει μόλις το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού, το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 50% των παγκόσμιων κοινωνικών δαπανών.

Ο ευρωπαϊκός χώρος, μετά την λήξη της δεύτερης παγκόσμιας ανθρωποσφαγής, παρέμεινε ένα «ειρηνικό» έδαφος, γεγονός, βέβαια, που προϋπέθετε τις σφαγές στην αφρικανική ήπειρο, δεκάδες πραξικοπήματα στην Λατινική Αμερική και δεκάδες «περιφερειακούς» πολέμους, όπως εκείνοι που διεξήχθησαν στο Βιετνάμ, στην Κορέα ή στην Καμπότζη. Η κοινωνική ευμάρεια των ευρωπαίων πολιτών, η βασισμένη επί δεκαετίες εκτός των άλλων σ’ αυτήν ακριβώς την «ειρηνική» συνθήκη, που επέβαλλαν σημαντικά κομμάτια της παγκόσμιας κυριαρχίας, φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον σε σοβαρή δοκιμασία.

Να σημειώσουμε, όμως, ότι και η επιβολή στις μεταπολεμικές ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν ήταν μια διαδικασία γραμμική, αντίθετα οι κυρίαρχοι έλαβαν υπόψη τους εξεγέρσεις, όπως εκείνη του Μάη του ’68, κινήματα όπως το φεμινιστικό, το οικολογικό κ.ο.κ., με την κάθε μορφής αριστερά να συγκρατεί με συνέπεια και εφευρετικότητα κάθε ανεξέλεγκτη κοινωνική αναταραχή. Η εποχή, λοιπόν, των «δικαιωμάτων» στον ευρωπαϊκό κοινωνικό χώρο φαντάζει ήδη παρελθόν, παρά την υποκριτική σαστιμάρα των πάσης φύσεως μαρξιστών, νεομαρξιστών ή νεοαναρχιστών, που ομονοούν ήδη ζητώντας «πραγματική δημοκρατία».

Έχουμε υποστηρίξει πρόσφατα ότι η συγκεκριμένη περίοδος της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, την οποία διανύουμε, διακρίνεται μεταξύ άλλων από ένα χαρακτηριστικό: δεν υπάρχει ζωτικός χώρος για τους κυρίαρχους, ζωτικός χώρος είναι ολόκληρος ο πλανήτης. Οι μεταβολές που εξελίσσονται με αιχμή το οικονομικό ζήτημα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, ή ζητήματα αυταρχισμού και δημοκρατικών δικαιωμάτων στις αραβικές, αλλά και σε χώρες, όπως η Τουρκία ή η Βραζιλία, είναι φανερό, ότι όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά θα ενταθούν. Η «κρίση» είναι προορισμένη να «μεταγγισθεί» και στους λεγόμενους πυλώνες (βλ. Γαλλία) κυριαρχικών συνασπισμών όπως η ΕΕ, να «επιστρέψει» στις ΗΠΑ, να ταξιδέψει και πάλι στην Λατινική Αμερική ή να κλονίσει περιφερειακούς «γίγαντες».

Παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν μπορεί να είναι πραγματικά προβλέψιμο όσο μέσα από τα ερείπια του χθες, ξεπηδούν οι θύελλες του αύριο, όσο απομακρυνόμαστε από κάθε συνθήκη συμβιβασμού, όσο προσπαθούμε να μην προσαρμόζουμε την αλήθεια στην στιγμή, αλλά την στιγμή στην αλήθεια…

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


Η «ΠΑΡΑΔΟΞΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΙ «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ»

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΡΠΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΩΦΕΛΙΜΟΥ…

Και εγένετο φεστιβάλ Νεολαίας!!!

Εστέ νουνεχείς!

Σας θυσιάσαμε για την σωτηρία της ευρωζώνης...

Οι ρίζες της αναρχίας στο «χρυσούν γένος» (μέρος α΄)

Η «τροποποίηση» της Ελληνικής Ορθογραφίας

Το Γυμνό Σώμα από την Αρχαιότητα ως τους σύγχρονους πολιτισμούς (Μέρος Β΄)

Τo τουρκικό κράτος «προ των πυλών»


Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο) - ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Θεσσαλονίκης: Δελμούζου 3

ταχυδρομικά: Τ.Θ. 30658, Τ.Κ. 10033, ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Συνδρομές

Εσωτερικού (για 10 φύλλα): 20 ευρώ

Ευρώπης (για 10 φύλλα): 30 ευρώ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 Ιούλιος 2013 23:44
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.