Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 130 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 03 Σεπτέμβριος 2013 21:51

 

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

 

το 130ο φύλλο (Σεπτέμβριος 2013) 

 

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας 

 

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

 diadromi 130

και βρίσκεται σε περίπτερα-πρακτορεία εφημερίδων και περιοδικών,

του ελλαδικού χώρου, από την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

 

Οι επικείμενοι βομβαρδισμοί της Συρίας από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, (γαλλικό, τουρκικό κράτος κ.α.) με την συνδρομή πληθώρας αραβικών κρατών, προεξάρχοντος του σαουδαραβικού, σηματοδοτούν την αναμενομένη κλιμάκωση του πολέμου στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, έτσι όπως αυτός ορίζεται ήδη εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες από τους βομβαρδισμούς του πρώτου πολέμου στο Κόλπο εναντίον του Ιράκ (1991). Αν η λεγόμενη πτώση του «τείχους» ανάμεσα στα δύο μπλοκ κυριαρχίας (1989) χαρακτηρίζει την «επόμενη ημέρα» στην ευρύτερη ενοποιητική διαδικασία της κυριαρχίας, που σφραγίστηκε με τον βομβαρδισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας (1999), ο δεύτερος πόλεμος του Κόλπου μετά την 11/9 με την κατάκτηση του Ιράκ και ο νέος πόλεμος στο Αφγανιστάν δείχνουν, ποια ήταν και παραμένει η βασική προϋπόθεση της νέας τάξης πραγμάτων.

Μια απλή ματιά στον χάρτη της ανατολικής Μεσογείου και στις χώρες του Μαγκρέμπ Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη και από εκεί στην Αίγυπτο, την Κύπρο, την Συρία, την Ιορδανία, ή στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, δείχνει τον «χώρο» που ενοποιείται στην συγκεκριμένη φάση της παγκοσμιοποίησης που διανύουμε. Στην διαδικασία εντάσσεται και αυτή η σημαντικότατη, για τους κυρίαρχους, περιοχή του πλανήτη, δια μέσου της λεγόμενης αραβικής άνοιξης, που ήδη μοιάζει με έναν ατελείωτο βαρύ χειμώνα για τους πληθυσμούς χωρών, των οποίων ο ξεσηκωμός, αν δεν είχε εξ αρχής ελεγχόμενα πυροδοτηθεί, πολύ γρήγορα ποδηγετήθηκε.

Ο εμφύλιος πόλεμος, λόγου χάρη, στην Συρία μόνο εμφύλιος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς τα κράτη που εμπλέκονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμπεριλαμβανομένων των γνωστών υπερδυνάμεων ή των κρατών του Ισραήλ ή της Τουρκίας εν μέσω μάλιστα παγκόσμιας οικονομικής «κρίσης», δεν αφήνουν περιθώρια να αμφισβητηθεί τι διακυβεύεται από την έκβαση του «συριακού» πολέμου. Δεν θα σταθούμε, λοιπόν, ιδιαίτερα στην προπαγάνδα που στηρίζεται στην «αναγκαιότητα των βομβαρδισμών» ως τιμωρητική απάντηση περιορισμένου χαρακτήρα (sic!!!) στην χρήση χημικών, καθώς και στην «αντιπαράθεση» για το αν αποτελεί προϋπόθεση ή όχι η ύπαρξη «αποδείξεων» για το ποιος –το συριακό καθεστώς ή οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες– ευθύνεται γι’ αυτήν.

Δεν θα χάσουμε χρόνο με τις καρικατούρες της προπαγάνδας περί εκδημοκρατισμού των αυταρχικών καθεστώτων και της ανάγκης για παραδειγματική εξόντωση των ηγετών τους είτε επρόκειτο για τον Σαντάμ, που εμφανιζόταν ως η προσωποποίηση του απόλυτου κακού από τις συνασπισμένες δυνάμεις του «καλού», είτε για τον Καντάφι, και τον Μπιν Λάντεν που διεκπεραιώθηκαν με τον κατάλληλο τρόπο: οι φωτογραφίες του Σαντάμ στην αγχόνη και μάλιστα ανήμερα της πρωτοχρονιάς, το παραμορφωμένο από τους πυροβολισμούς στο κεφάλι πρόσωπο του Μπιν Λάντεν, το λυντσάρισμα του Καντάφι καλούσαν το παγκόσμιο φιλοθέαμον κοινό της Δύσης να κοινωνήσει, με τον τρόπο που γνωρίζει, των «αχράντων μυστηρίων» κάθε αιματοβαμμένης επέμβασης κουνώντας τελικά συναινετικά το κεφάλι και μονολογώντας: «τελικά άξιζε τον κόπο, τα καθάρματα πήραν αυτό που τους άξιζε»!!!

Θα σημειώσουμε μόνο ότι, κατά την γνώμη μας, εννοείται πως δεν κρίνεται η έκβαση του «συριακού» πολέμου (ήδη οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 100.000 ανθρώπους), αλλά η επίσπευση της «τελικής»(;) λύσης σε ένα γόρδιο δεσμό αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων, που όμως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα λυθεί για τους κυρίαρχους. Άλλωστε, ουδέποτε είχαν ενδοιασμούς για το πόσο μπορεί να «ξεφύγει» η κατάσταση εφ’ όσον μπορούν να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί τους. Ή μήπως στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά;

Σεπτέμβριος 2013

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

Η ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ «ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΙ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ

Balmumu Mustafa Efendi Hos, Geldin!

(Καλώς όρισες κέρινε αφέντη Μουσταφά!)

Τι είναι το ESM

Οι ρίζες της αναρχίας εις το «χρυσούν γένος», (Μέρος β΄)

Εισβολή στο Ε.Μ.Π.

Το Γυμνό Σώμα από την Αρχαιότητα ως τους σύγχρονους πολιτισμούς (Μέρος γ΄)

Τα αντιφασιστικά καραβάνια και οι «χρήσιμες» σιωπές

 

 

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο) - ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Θεσσαλονίκης: Δελμούζου 3

ταχυδρομικά: Τ.Θ. 30658, Τ.Κ. 10033, ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Συνδρομές

Εσωτερικού (για 10 φύλλα): 20 ευρώ

Ευρώπης (για 10 φύλλα): 30 ευρώ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 04 Σεπτέμβριος 2013 23:36
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.