Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 145 PDF Εκτύπωση E-mail

 

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

 

το 145ο φύλλο (Ιανουάριος 2014)

 

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

 

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

diadromi145

 

Σε περίπτερα της Αθήνας και στους χώρους διάθεσης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο, από την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

 

Το προλογικό σημείωμα αυτού του φύλλου έχει ως εξής:

To 2014 «κλείνει» με τις εξουσιαστικές μερίδες στον ελλαδικό χώρο, –πάντα υπό την συνεχή και άγρυπνη καθοδήγηση του λεγόμενου ξένου παράγοντα–, να πασχίζουν με κάθε τρόπο να επιδείξουν τις ανύπαρκτες διαφορές μεταξύ τους, ή για το ποιος είναι ο πραγματικός σωτήρας της κοινωνίας, και της πατρίδας. Την ίδια στιγμή σημαντικά κοινωνικά τμήματα διατηρούν αυταπάτες, οι οποίες θα περίμενε κάποιος ότι θα ανήκαν οριστικά στο παρελθόν. Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι εφεδρείες ενός πολιτικού συστήματος, που ολοένα καταρρέει και ολοένα στηρίζεται και πάλι στα πόδια του, δεν είναι αμελητέες.

 

Αλλά για ποιες αυταπάτες μιλάμε; Η μόνη και αυτή αχνή, ελπίδα, που διατηρεί πλήθος ανθρώπων, είναι να μην επιδεινωθεί επί πλέον η κατάσταση στην οποία βρίσκονται και φυσικά δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στο οικονομικό ζήτημα. Οι εξουσιαστές το γνωρίζουν και το εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο. Παρ’ όλα αυτά η συνέχιση της προσπάθειας τους βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο, αφού η ενδεχόμενη πλειοψηφική αριστερή διακυβέρνηση, η οποία θα έρθει ως αντικαταστάτης της υπάρχουσας συγκυβέρνησης θα συμβολίσει σε μεγάλο βαθμό το «τέλος μιας εποχής». Η νέα συγκυβέρνηση, που προετοιμάζεται, παρ’ όλο το μουντό περιβάλλον που έχει απλωθεί στον κοινωνικό χώρο, αφήνει μεγάλα περιθώρια, ώστε οι αναρχικές ιδέες και πρακτικές να γίνουν ιδιαίτερα ελκυστικές, αλλά το σημαντικότερο κατανοητές και οικείες.

 

 

Για να υπάρξει μια τέτοια πραγματικότητα χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να αναδειχθούν και να εγκαθιδρυθούν οι βάσεις για μια κατ’ ουσία νέα εποχή στην απελευθερωτική διεργασία. Για μία απελευθέρωση που θα βασίζεται πρωταρχικά στην απελευθέρωση του νου και της σκέψης.

Ιανουάριος 2015

 

Περιεχόμενα

ΕΚΛΟΓΕΣ: Ένα μονόπρακτο εκβιασμού με τους ίδιους πρωταγωνιστές και κομπάρσους

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ «ΝΙΚΕΣ», ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΗΤΤΕΣ»;

Το φοράς και στο πόδι. Έτσι, σαν κόσμημα!

Τα πράσινα, τα κόκκινα, τα μπλε σου τα… ηλεκτρονικά «βραχιόλια»!

Η ξεκάθαρη νίκη του Ρωμανού και της δημοκρατίας

Δευκαλίων Αναλυόμενος

Μια διαφορετική συζήτηση για τις δυνατότητες της καλλιέργειας της γης στον ελλαδικό χώρο: το παράδειγμα του Α. και της Β.

«Διδαχές» προς επαναστάτες…

Η εναλλακτική ιατρική στο απόσπασμα

 

 

Τρόποι επικοινωνίας]

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο) - ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Θεσσαλονίκης: Δελμούζου 3

ταχυδρομικά: Τ.Θ. 30658, Τ.Κ. 10033, ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: diadromi@anarchy.gr

Συνδρομές

Εσωτερικού (για 10 φύλλα): 20 ευρώ

Ευρώπης (για 10 φύλλα): 30 ευρώ

 



Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.