Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

Θα αντέξετε κι αυτές τις εκλογές; PDF Εκτύπωση E-mail

 σαμαρας-τσιπρας

 

Αρκετά είναι αυτά που θα μπορούσε να πει κάποιος για τις εκλογές κι ακόμα περισσότερα γι’ αυτές που θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου.

Είναι ένας ακόμη «εκλογικός γύρος», όπου νικητές και νικημένοι θα στήσουν το καινούργιο υφάδι κοροϊδίας και εξαπάτησης των υπόλοιπων ανθρώπων, αυτών που ονομάζουν εκλογικό σώμα.

Αυτοί που έχουν καταγγείλλει τα μνημόνια μιλούν τώρα για «επανεξέταση», «κουρέματα», «αναδιαρθρώσεις» και «ρυθμίσεις».

Από το «ψηφίστε μικρά κόμματα» περάσαμε στο «ψηφίστε εμάς τους δύο». Αφού ο «επάρατος» δικομματισμός ανάμεσα στο Πασοκ-ΝΔ, έγινε καθεστώς και επέβαλλε όχι μόνο τα επόμενα μνημόνια, αλλά και όλο το πλέγμα της προσχεδιασμένης, για μία πεντηκονταετία, υλικής, σωματικής και πνευματικής εξαθλίωσης των ανθρώπων που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο.

Μιλούν για ανάδειξη του Σύριζα σε πρώτο κόμμα. Απλά θα πούμε πως όταν ένα κόμμα αβαντάρεται από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ή από ξένους παράγοντες, σημαίνει πολύ απλά πως έχει δώσει εγγυήσεις, ότι δεν πρόκειται να παραβιάσει τα οικονομικά και κυριαρχικά τους συμφέροντα και επομένως το αδιατάρακτο της ήδη χαραγμένης πορείας για τον ελλαδικό χώρο.

Τώρα, αν κάποιοι υποστηρίζουν πως θα επέλθει μείωση του χρέους στην περίπτωση που θα αναλάβει την διαχείριση των εξουσιαστικών-κρατικών υποθέσεων μία αριστερή κυβέρνηση, αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι σε μία καταχρεωμένη οικονομία από την οποία οι δανειστές δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα, στην περίπτωση που κηρυχθεί και επίσημα χρεωκοπία, με το κούρεμα διασφαλίζουν κεφάλαια και τόκους, παρατείνοντας και τον χρόνο που θα πρέπει να πληρωθούν. Ενώ, με την επισημοποίηση της χρεωκοπίας ίσως εισέπρατταν κάποιο μέρος από τα κεφάλαια όταν και όποτε θα υπήρχε «ανάκαμψη» και μόνον μετά από μια στροφή στην εσωτερική παραγωγή και την αποδέσμευση από απόλυτα εξαρτημένες καταστάσεις.

Επομένως, η όποια αριστερή διακυβέρνηση δεν πρόκειται να θίξει τα συμφέρονται της κυριαρχίας, αλλά να τα διασφαλίσει, όπως επιβεβαιωμένα έχουν κάνει οι κάθε μορφής αριστερές εξουσίες, κατά το παρελθόν. Αλλά τί σημασία μπορεί να έχουν όλα αυτά όταν με την σύμπραξη όλων (αφού αποδέχθηκαν τα μνημόνια και δεν εμπόδισαν την ψήφισή τους παραιτούμενοι των βουλευτικών αξιωμάτων) κατασκευάσθηκε αυτό το γιγάντιο χρέος των 340 δισεκατομμυρίων, το οποίο σκοπίμως, μάλιστα, έχει ορισθεί να εξοφληθεί έως το 2030, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τις «ρυθμίσεις»;

Όποιο κι αν θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της εκλογικής διαδικασίας, είτε υπάρξει αυτοδυναμία είτε επαναληφθεί το θέατρο και ακολουθήσει κυβέρνηση συνασπισμού ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

«–Τι είχες Γιάννη;» «– Ό,τι είχα πάντα!»

Μιλούν για κατάπτωση κι ευτελισμό της πολιτικής και των πολιτικών και παρ’ όλα αυτά καλούν τον κόσμο να ψηφίσει.

Αλλά, αυτός ο υποβιβασμός, η «παρακμή» του πολιτικού συστήματος δεν σημαίνει την πλήρη απαξίωση και τον εξευτελισμό όλων τους; Ξέρουμε πως το κομμάτιασμα σε «καλούς» και «κακούς», «νεώτερους» και «παλαιούς» δεν αφήνει τον κόσμο να δει ότι τώρα αποκαλύπτεται αυτό που ανέκαθεν ήταν ευτελισμένο. Πολύ απλά, τώρα έχει ξεπεράσει τα όρια του.

Γι’ αυτό, τί να πει κάποιος για όσους διατυμπάνιζαν προς όλες τις κατευθύνσεις πως πρέπει «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» και από αυτούς οι μεν ακροδεξιοί μπήκαν μέσα ως βουλευτές και επομένως μετατράπηκαν σ’ αυτό που ΕΙΝΑΙ όποιος ενοικεί σε ένα μπουρδέλο, οι δε αβαντάρησαν το προσφιλές τους αριστερό συνονθύλευμα για να αποκτήσει ευρύτερη εκλογική βάση;

Απ’ ό,τι φαίνεται, είναι εθιστικό το περιβάλλον και η οσμή των οίκων ανοχής γι’ αυτό και οι κινήσεις θα επαναληφθούν.

Οι μεν θα προσπαθήσουν να επανεγκατασταθούν εις τον «οίκον», οι δε θα προωθήσουν τους αριστερούς ενοίκους του σε περισσότερα έδρανα.

Όμως, αυτό που έχει σημασία είναι κατά πόσο μπορεί να γίνει κατανοητό ότι αυτό που ονομάζεται εκλογική διαδικασία είναι ο πολιτικός τρόπος διατήρησης των συνθηκών δουλείας και πως ό,τι αποτελεί το λεγόμενο εκλογικό σώμα είναι ένα σύνολο μέσα από το οποίο επιβεβαιώνονται οι συνθήκες υποταγής.

Οι κάθε είδους μετακινήσεις από το ένα πολιτικό σχήμα στο άλλο, τόσο των βουλευτών, όσο και αυτών που τους ακολουθούν τί άλλο μπορεί να αποδεικνύουν παρά την κατάπτωση της ανθρώπινης υπόστασης στο κατώτερο επίπεδο;

Αυτό μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί από τις αναλύσεις και τις καταγραφές των σφυγομετρητών (κοινώς γκαλοπτζήδων), όπου εκτός από τα πραγματικά δεδομένα, εμφανίζονται, ως επί το πλείστον, εκείνα που θα κατευθύνουν την «κοινή γνώμη», την εκλογική «μάζα» στο να αποδεχθεί και να προωθήσει, με την συμμετοχή της στην εκλογική διαδικασία, τους εκλεκτούς της κυριαρχίας.

Οι άνθρωποι χωρίς βούληση, έρμαια της εθελοδουλείας, προθυμοποιούνται να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση, να διευκολύνουν τους εξουσιαστές στο να ρυθμίσουν τις κινήσεις τους και να προσχεδιάσουν τα αποτελέσματα της υποτιθέμενης ανεπηρέαστης ψήφου.

Πόσο, λοιπόν, μπορεί να υποτιμήσει κάποιος τον εαυτό του συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία;

Είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί από τον αριθμό αυτών που θα συμμετάσχουν σ’ αυτό το γιουσουρούμ και έχουν αποδεχτεί (προσωρινά ή σε μόνιμη βάση) το ρόλο του ράκους.

Οι πολιτικοί ρακοσυλλέκτες πάντως είναι σε δράση. Ετοίμασαν και τους σκουπιδοτενεκέδες τους, αφού τους στόλισαν με διάφορες «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές» ταμπελίτσες.

Όμως, εκτός από αυτούς που σπεύδουν να ακολουθήσουν, υπάρχει και το ένα τρίτο των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους που δεν πηγαίνει να ψηφίσει.

Είναι αυτοί που δεν συμμετέχουν στην εκλογική μάζα όπου οι κρατούντες στήνουν τις απάτες, τα πολιτικά τους παιχνίδια και ισχυροποιούν την εξουσία τους πάνω στα μορφώματα που ονομάζονται κοινωνίες.

Ε, λοιπόν, να αυξήσουμε και να πολλαπλασιάσουμε αυτούς που συνεχίζουν να αντιστέκονται στα εκλογικά παιχνίδια των εξουσιαστών και των δήθεν προοδευτικών και σωτήρων. Όλων αυτών, που μόνο στα λόγια είναι αντίθετοι, ενώ στην πράξη κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Ας διατηρήσουμε τον αυτοσεβασμό μας.

Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων,

Άνθρωποι και απροσκύνητοι ή ράκη και ακολουθητές;

Γι’ αυτό, ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Επειδή ψηφίζω σημαίνει παραδίνομαι στην εκμετάλλευση, ενισχύω την εξουσία, αποδέχομαι την κοροϊδία.

14/1/2015

Συσπείρωση Αναρχικών

 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.