{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 157 PDF Print E-mail
Saturday, 06 February 2016 01:51
NO TRANSLATION AVAILABLE

 

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

 

το 157ο φύλλο (Φεβρουάριος 2016)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

 

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

diadromi 157i

 

Σε περίπτερα της Αθήνας και στους χώρους διάθεσης του ημερησίου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο, από την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

 

Το προλογικό σημείωμα αυτού του φύλλου έχει ως ακολούθως:

 

Η «τελική λύση» για το προσφυγικό προβάλλει μακρινή και αόριστη, όσο και ο τερματισμός τού διεθνούς πολέμου με κέντρο τα συριακά εδάφη. Παρ’ όλα αυτά, οι προθέσεις των ευρωπαϊκών πολιτικών και οικονομικών ελίτ συνεχώς αποσαφηνίζονται, είτε ευθέως, είτε μέσω ελεγχόμενων πάντα διαρροών. Οι απειλές που εκτοξεύονται και τα τελεσίγραφα που διαμηνύονται στους εγχώριους εξουσιαστές για αποβολή της χώρας από την συνθήκη Σένγκεν μέσα σε τρεις μήνες, εφ’ όσον δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις, μοιάζουν όλο και περισσότερο με τα αντίστοιχα τελεσίγραφα του περασμένου καλοκαιριού: είτε εντός της ευρωζώνης με μνημόνιο, είτε εκτός της ευρωζώνης και πάλι με μνημόνιο. Έτσι, οι «θερμόαιμοι εταίροι», που ζητούν «ανερυθρίαστα» στρατόπεδα 400.000 προσφύγων στην Αττική, δεν εκφράζουν ορισμένες «ακραίες» τάσεις των ευρωπαίων εξουσιαστών, αλλά τους αγγελιοφόρους «κακών μαντάτων» πρώτα απ’ όλα για τους ίδιους τους πρόσφυγες. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα πληθύνουν, ώστε να φυλακίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, είτε υπάρξει αναστολή της συνθήκης Σένγκεν, είτε όχι.

 

Τα σχεδόν «ανοιχτά» παζάρια για τα ανταλλάγματα σε σχέση με την αναδιάρθρωση του «χρέους», απλά πιστοποιούν το αυτονόητο για τους αναρχικούς, αλλά και για πλήθος ανθρώπων, που δεν είχαν και δεν έχουν καμμία αυταπάτη για τα αριστερά δεκανίκια της εξουσίας: οι κυρίαρχοι δεν έχουν κανένα ενδοιασμό, καμία αναστολή, ώστε να πατούν κυριολεκτικά επί πτωμάτων, ώστε να πραγματοποιούν τους σχεδιασμούς τους.

 

Στο ίδιο «τέμπο» εξελίσσεται το «πέρασμα» με εφαρμοστικό νόμο του ασφαλιστικού, που ήδη έχει ψηφιστεί, όπως είναι γνωστό με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Παρ’ όλα αυτά, οι κινητοποιήσεις των αγροτών –και όχι μόνον αυτών– που εντείνονται μέρα με την μέρα, δείχνουν να αποτελούν το ιδανικό πεδίο επανεκκίνησης κοινωνικών διεκδικήσεων, που «κάποτε» μπορούσαν να έχουν βαρύνοντα λόγο στον επαναπροσδιορισμό των πολιτικών συσχετισμών. Βέβαια, οι οφθαλμαπάτες δεν αποτελούν και πραγματικότητα, παρ’ όλο που το ασφαλιστικό παραμένει η τελευταία μεγάλη «εκκρεμότητα», όχι μόνο για τους τωρινούς διαχειριστές των κρατικών υποθέσεων, αλλά και για όσους αργά ή γρήγορα θα τους διαδεχτούν. Οι κινητοποιούμενοι «πατούν» σε δοκιμασμένα μονοπάτια, που, όμως, δεν φαίνεται να οδηγούν στα ξέφωτα άλλων εποχών.

Φεβρουάριος 2016

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

ΚΟΜΜΑΤΑ «ΠΑΡΙΕΣ» ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ «ΜΙΣΟΥΣ»…

Κοινωνική Ασφάλιση: Όχι άλλη ασφάλεια!!

Για τον αδελφό μας Αναρχικό Γρηγόρη Θωμόπουλο που «έφυγε»...

Επί του Απόντος

Εις το επανιδείν σύντροφε

Ένα αντίο

Αριστερά και ρεμπέτικο

Βιβλιοδιαδρομές

ΠΟΝΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ...ΕΞ ΥΠΝΟΥ

 

Τρόποι επικοινωνίας

 προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο) - ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Θεσσαλονίκης: Δελμούζου 3

 ταχυδρομικά: Τ.Θ. 30658, Τ.Κ. 10033, ΑΘΗΝΑ

 τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

 ηλεκτρονικά: diadromi@anarchy.gr

 

Συνδρομές

 Εσωτερικού(για 10 φύλλα): 20 ευρώ

 Ευρώπης (για 10 φύλλα): 30 ευρώ

Last Updated on Saturday, 06 February 2016 02:27
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.