Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 162 PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 03 Ιούλιος 2016 18:27

 

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 162ο φύλλο (Ιούλιος - Αύγουστος 2016)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η  Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

diadromi-162i

 

 

Σε περίπτερα της Αθήνας και στους χώρους διάθεσης του ημερησίου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο, από την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Το προλογικό σημείωμα αυτού του φύλλου έχει ως ακολούθως:

 

Δεν υπάρχει καθεστώς, που να θεωρεί ότι το έδαφος, στο οποίο πατάει είναι σαθρό και να μην κινείται με κάθε τρόπο για την διάσωσή του. Τότε το ψέμα, η εξαπάτηση, η σύγχυση, ο μακιαβιελισμός δεν αποτελούν τα υποχθόνια όπλα του καθεστώτος, αλλά τα μόνα επιτεύγματα τα οποία και επιδεικνύονται. Μ’ άλλα λόγια οι επιτήδειοι εξουσιαστές χρησιμοποιούν το ψέμα για το ψέμα, ενώ οι απάτες τους συνεχίζονται παρ’ ότι απέχουν από τις αρχές της κλασικής εξαπάτησης, αφού πλέον είναι αδύνατον να εξαπατηθούν οι πολλοί ή ακόμη και οι ελάχιστοι.

Δεν υπάρχει εδώ κάποια αντίφαση, ούτε κάποιος παραλογισμός είτε εκ μέρους της εξουσίας είτε από την πλευρά των εξουσιαζόμενων. Οι χειραγωγούμενοι αρχίζουν πλέον να εθίζονται, να προσαρμόζονται, να δέχονται ότι το καθεστώς έχει επιβληθεί και προσπαθεί να διαιωνίσει ακόμη και με το πιο αδιανόητο ψέμμα την επιβολή του ακριβώς επειδή δεν έχει απολύτως κανέναν ενδοιασμό.

Το καθεστώς Τσίπρα μόλις σε εννέα μήνες από την κατάκτηση της εξουσίας έχασε 320.000 ψήφους, ενώ την στιγμή που γράφονται αυτά τα λόγια οι απώλειες είναι αναμφίβολα πολύ μεγαλύτερες. Σχεδιάζει, λοιπόν, την «επόμενη ημέρα» που έρχεται καλπάζοντας ύστερα και από την ψήφιση των μέτρων για τα εργασιακά, μέτρων προαπαιτούμενων για την δεύτερη αξιολόγηση. Πολύτιμο εργαλείο σ’ αυτές τις περιπτώσεις αποτελεί η προσαρμογή του εκλογικού νόμου σ’ αυτές τις ανάγκες. Οι φανφάρες περί «απλής και άδολης αναλογικής προσαρμοσμένης στις ανάγκες διακυβέρνησης της χώρας» είναι απλά ο επικοινωνιακός φερετζές. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι ήδη μια πολιτική πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που έρχεται να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση.

Έτσι, αυτό που σχεδιάζεται είναι το πώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί κοινοβουλευτικής δύναμης, ποιες θα είναι οι εναλλακτικές δυνατότητες συγκρότησης κυβερνήσεων συνεργασίας και φυσικά το αν θα προχωρήσουν οι προσπάθειες συνεργασιών και συγκρότησης νέων πολιτικών φορέων στο χώρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Η ψήφος στα 17 έρχεται να αξιοποιήσει μια δεξαμενή ψηφοφόρων σημαντική για το καθεστώς Τσίπρα με την προϋπόθεση ότι θα μπορέσει να προσφέρει το κατάλληλο τυράκι στην φάκα (ας πούμε την αποποινικοποίηση των «μαλακών» ναρκωτικών…). Τέλος, όσον αφορά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας «απ’ ευθείας από τον λαό» είναι φανερό ότι εδώ η συναλλαγή με ενδιαφερόμενους είναι πολυεπίπεδη, όπως άλλωστε έχει αποδείξει η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου.

Κλείνοντας θα υπενθυμίσουμε στους λάτρεις του μακιαβελισμού ορισμένες φράσεις ώστε να διαλογιστούν το υπόλοιπο του καλοκαιριού, ώσπου να επανέλθουμε δριμύτεροι:

«Όσοι ηγέτες κι αν αλλάξουν, οι υφιστάμενοι θα παραμείνουν υφιστάμενοι που όσες φορές κι αν απογοητευθούν από την αλλαγή του Ηγέτη τους, πάντα θα επιδιώκουν να βελτιώσουν τη ζωή τους αλλάζοντας Ηγέτη».

Ιούλιος-Αύγουστος 2016

 

 

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ

 

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

Ε.Ε., ΔΙΑΙΡΕΣΗ, ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ

ΕΞΟΥΣΙΑ, ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΣΗ «ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ»…

Το ΚΥΣΟΙΠ και οι αριστεροί καριερίστες

Ψεύδος και Αλήθεια

Παγκόσμιος καπιταλισμός ή τοπικός σχεδιασμός;

IΣΠΑΝΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ του Άρθουρ Καίσλερ

ΝΤΟΥΡΡΟΥΤΙ: Μια επιστολή στον Μίρα (1935)

Μερικές πτυχές σχετικές μέ τό θέμα τῆς γλώσσης

Γλῶσσα, τεκμήριον διανοίας

Παρμενίδης

 

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο)

ταχυδρομικά: Τ.Θ. 30658, Τ.Κ. 10033, ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικάdiadromi@anarchy.gr

 

Συνδρομές

Εσωτερικού (για 10 φύλλα): 20 ευρώ

 Ευρώπης (για 10 φύλλα): 30 ευρώ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 03 Ιούλιος 2016 19:52
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.