{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 187 PDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2018 22:49
NO TRANSLATION AVAILABLE

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 187ο φύλλο (Νοέμβριος 2018)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

diadromi-187i

 

Σε περίπτερα της Αθήνας και σε χώρους διάθεσης του ημερησίου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο, από την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018.

Το προλογικό σημείωμα σε αυτό το φύλλο έχει ως ακολούθως:

Είναι συνηθισμένο οι «διαμάχες» ανάμεσα σε εξουσιαστές, όπως αυτή που δήθεν εξελίσσεται ανάμεσα στον πρώην (;) πλέον υπουργό εξωτερικών και στον υπερυπουργό Αμύνης του καθεστώτος Τσίπρα, να προβάλλονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτεται σχεδόν ολοκληρωτικά η ουσία των επιβαλλόμενων καταστάσεων και οι πραγματικές τους συνέπειες. Όσο μεγαλώνει η σύγχυση, ευκολότερα κυριαρχεί το ψεύδος και προχωρούν οι εξουσιαστικοί σχεδιασμοί. Όσο περισσότερο πέφτουν τα φώτα στα επουσιώδη τόσο και άλλο τόσο περιορίζεται η δυνατότητα να οδηγηθούμε στο ξέφωτο.

Αυτές, λοιπόν, οι «διαμάχες» ορίζονται πρώτα απ’ όλα από την κοινή επιθυμία, όσων φαίνονται να πρωταγωνιστούν στις εξουσιαστικές υποθέσεις, να διατηρήσουν την ισχύ, που έχουν αποκτήσει. Ο στόχος αυτός άλλοτε επιτυγχάνεται με μια προσωρινή απόσυρση από το πολιτικό προσκήνιο, η οποία, βέβαια, εν πολλοίς δεν είναι και πραγματική, αφού τα ίδια πρόσωπα συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται με μη φανερό τρόπο και άλλοτε με μια επίδειξη πολιτικής ισχύος, που βασίζεται σχεδόν πάντα στην δυνατότητα της εκβίασης και της απειλής με «ανατροπή» των πολιτικών συσχετισμών. Παρ’ όλη, όμως, την εμφανή διατήρηση των ίδιων και των ίδιων μεθόδων η κομμουνιστική διαχείριση των εξουσιαστικών υποθέσεων από το καθεστώς Τσίπρα είναι αξιοπρόσεκτη μέχρι στιγμής για την αποτελεσματικότητά της, αφού επιδεικνύει μια άνεση να επιβάλλει τους όρους καθυπόταξης ενός καθ’ ομολογίαν παραδοσιακά ανυπότακτου κοινωνικού χώρου.

Η ίδια αποτελεσματικότητα, όμως, θα πρέπει να αποδειχθεί και στα λεγόμενα «εξωτερικά» ζητήματα, όπως η περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών, για την εξέλιξη της οποίας ενδιαφέρονται διακαώς τόσο οι ΗΠΑ, και η ΕΕ όσο και το ρωσικό κράτος κατά κύριο λόγο. Αυτή ακριβώς η διευθέτηση για την ώρα φαίνεται να ξεπερνά τις δυνατότητες διαχείρισης του καθεστώτος Τσίπρα, καθώς η περίπτωση «στραβοπατήματος» είναι πιθανότατη αφού δεν υπάρχει πρόσφατο ιστορικό προηγούμενο, ώστε να έχουμε μέτρο σύγκρισης στα λεγόμενα εθνικά ζητήματα. Ο κίνδυνος μάλιστα φαίνεται να μεγιστοποιείται καθώς η τελική (;) διευθέτηση συμπίπτει εκ των πραγμάτων με πολλαπλές εκλογικές διαδικασίες (βουλευτικές, αυτοδιοικητικές και αφορούσες την ευρωβουλή). Όσον αφορά, μάλιστα, τις βουλευτικές εκλογές, η ιδιαίτερη σημασία τους στην προκειμένη περίπτωση έχει να κάνει με τους όρους που θα παραδοθεί (εάν παραδοθεί) η εξουσία από τους τωρινούς διαχειριστές της, οι οποίοι χωρίς αμφιβολία θα παραμείνουν χρησιμότατοι για την συνέχεια. Οι υπηρεσίες τους, άλλωστε, όπως είπαμε, έχουν εκτιμηθεί δεόντως από τους διεθνείς πάτρωνές τους. Πρόθυμοι, πιστοί, δουλικότατοι, εξυπηρετικότατοι και προπάντων αριστεροί…

Νοέμβριος 2018

 

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

Η διπλωματία του ξίφους και το ξίφος της διπλωματίας

Ο Καραγκιόζης στα «ρυπαρά» καφενεία του 19ου έως τις αρχές του 20ου αιώνα (Β΄ Μέρος)

Απομάκρυνση από τη μνήμη ή επιστροφή σε αυτήν;

Βιβλιοδιαδρομές

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ (Γ΄ Μέρος)

Ἡ προσχώρησις τοῦ ΣΕΚΕ στὴν Τρίτη Διεθνῆ

ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΑ. Το πυώδες σπυρί της ασφάλειας;

 

 

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο)

ταχυδρομικά: Σαριπόλου 8, Τ.Κ. 10682, Αθήνα

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Συνδρομές (για 10 φύλλα)

Εσωτερικού: 20 ευρώ

Ευρώπης: 30 ευρώ

Last Updated on Saturday, 03 November 2018 23:05
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.