{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 194 PDF Print E-mail
Saturday, 01 June 2019 18:05
NO TRANSLATION AVAILABLE

 

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 194ο φύλλο (Ιούνιος 2019)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

diadromi-194

 

Διατίθεται, από το Σάββατο 1η Ιουνίου 2019, σε περίπτερα της Αθήνας και σε χώρους διάθεσης του ημερησίου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

Το προλογικό σημείωμα σε αυτό το φύλλο έχει ως ακολούθως:

Κάθε εξουσία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ομνύουν στο όνομα της δημοκρατίας, δύσκολα μπορεί να κρύψει –κάτω από ορισμένες συνθήκες– το γεγονός ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να υιοθετήσει ορισμένες πρακτικές, που απροκάλυπτα ασκούνται συστηματικά από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Κάθε απόχρωσης και προέλευσης εξουσιαστές, βέβαια, προτιμούν να κρατούνται τα προσχήματα, γενικώς και ειδικώς, διότι πολύ απλά μ’ αυτόν τον τρόπο δεν προκαλούν, δημιουργούν αυταπάτες, βρίσκουν περισσότερους πρόθυμους συνένοχους, διαχέοντας λειτουργικότερα τις εξουσιαστικές λογικές στον κοινωνικό χώρο.

Φυσικά, αν το καλοσκεφτούμε, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε μια συνέπεια εκ μέρους τους, αφού δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη την βαριά πράγματι κληρονομιά που κουβαλούν, η οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνει την βαριά πράγματι ιστορία τους από εγκλήματα, πολέμους, σφαγές, την ανυπολόγιστη καταστροφή τού περιβάλλοντος, την καθυπόταξη τεράστιων πληθυσμών, την δυστυχία και την εξαθλίωση εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μάς κάνει, λοιπόν, εντύπωση η έκπληξη πολλών ανθρώπων μπροστά στις απροκάλυπτες εκδηλώσεις διαφόρων εξουσιαστών, που εμφανίζονται κυριολεκτικά καρφωμένοι στα κρατικά αξιώματα. Μήπως πιστεύει, έστω και ένας νοήμων άνθρωπος ότι θα απομακρύνονταν ή θα παραχωρούσαν την θέση τους σε όσους από το συνάφι τους θα ήταν διατεθειμένοι να περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους; Αστεία πράγματα.

Ληστεύουν απροκάλυπτα τον κοινωνικό μόχθο, καταστέλλουν με αγριότητα αν χρειασθεί κάθε ξεσηκωμό, βυθίζουν στην ανέχεια τους πιο φτωχούς και μετά τους υπόσχονται επιδόματα, χαράσσουν νέα σύνορα, ενώ προ ολίγου εμπέδωναν κάθε είδους εθνικισμούς. Εμφανίζονται ως ακραιφνείς δημοκράτες την ίδια ώρα που λογοκρίνουν ό,τι δεν τους είναι αρεστό ακολουθώντας τα βήματα κάθε τυπικού ολοκληρωτισμού.

Και πότε εξαγριώνονται περισσότερο; Όταν δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν την εξουσία τους και ο «κυρίαρχος λαός» αποφασίζει το αντίθετο. Το σημερινό καθεστώς στέκεται μάλλον εμβρόντητο στο ενδεχόμενο να δώσει την θέση του στους επόμενους εξουσιαστές, από τους οποίους φυσικά δεν διαφέρει σε τίποτα. Το σημερινό καθεστώς δεν είναι άλλο από εκείνο που πριν τέσσερα χρόνια έτρεφε τις κινηματικές και όχι μόνο φαντασιώσεις και τις οποίες συνέτριψε επιμελώς μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015. Το σημερινό καθεστώς Τσίπρα είναι βέβαιο ότι εγκαταλείπει την εξουσία γιατί το μεγαλύτερο μέρος των μέχρι πρότινος ψηφοφόρων του το θεωρεί χειρότερο από την ΝΔ του Μητσοτάκη. Το σημερινό καθεστώς θα αναδιπλωθεί για να επιστρέψει με τους όρους και τις συνθήκες που θα επιβληθούν από τα μεγάλα αφεντικά. Μην ξεχνάμε την χρησιμότητά του.

Ες αύριον τα νεότερα…

Ιούνιος 2019

 

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

«Οι πολύ δύσκολες καταστάσεις φέρνουν και μεγάλες αλλαγές»

ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΝΤΙ-ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ 16 και 21 Μαΐου 2019

Στιγμιότυπα από το προεκλογικό πανηγύρι στη Χαλκίδα

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΜΕΝ

Βιβλιοδιαδρομές: Οι Λουδίτες

Μικρά και Μεγάλα

Μπορείς να πετάξεις;

Διαδρομές Μνήμης: Η ΣΦΑΓΗ που ονομάστηκε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης

Σαϊτοπόλεμος

 

 

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο)

ταχυδρομικά: Σαριπόλου 8, Τ.Κ. 10682, Αθήνα

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Συνδρομές (για 10 φύλλα)

Εσωτερικού: 20 ευρώ

Ευρώπης: 30 ευρώ

Last Updated on Saturday, 01 June 2019 18:15
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.