{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 195 PDF Print E-mail
Thursday, 04 July 2019 22:08
NO TRANSLATION AVAILABLE

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 195ο φύλλο (Ιούλιος 2019)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

diadromi-195

 

Διατίθεται, από το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019, σε περίπτερα της Αθήνας και σε χώρους διάθεσης του ημερησίου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

Το προλογικό σημείωμα σε αυτό το φύλλο έχει ως ακολούθως:

Εκτός απροόπτου μέσω της εκλογικής διαδικασίας της 7ης Ιουλίου θα επιβεβαιωθεί η παράδοση της εξουσίας του καθεστώτος Τσίπρα στην «επάρατη» δεξιά και μάλιστα με όρους «αυτοδυναμίας». Εξέλιξη η οποία βολεύει, επίσης, παρά τις ψεύτικες κορώνες περί του αντιθέτου την διαδικασία της «ανασύνταξης του προοδευτικού πόλου που εκτείνεται από τη σοσιαλδημοκρατία ως την Αριστερά». Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εντάσσεται στην ευρύτερη ιδεολογική σύγκλιση αριστεράς-δεξιάς, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες σίγουρα με ορισμένους «σταθμούς», που την σημάδεψαν με ιδιαίτερο τρόπο, όπως η συγκυβέρνηση κομμουνιστών και δεξιών το 1989, αλλά και η Οικουμενική το 1990, καθώς και με δεκάδες μικρότερες «στιγμές» προτού φθάσουμε στην κυβέρνηση Συριζα-Ανελ.

Χαιρετίζοντας το συνέδριο της ΝΔ ο Νίκος Φίλης στις 23-4-2016, σημείωνε χαρακτηριστικά:

«Η σύγχρονη αριστερά, κορμός της ευρύτερης δημοκρατικής-προοδευτικής παράταξης, παρά τις δυσκολίες της πορείας, έχει αναδειχθεί ως ο ένας πόλος της πολιτικής ζωής της χώρας, ανοικτός σε πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες, πολιτικά αντίπαλος προς την δεξιά οποιασδήποτε μορφής. Ταυτόχρονα όμως πολιτικά έτοιμος να αναζητήσει συγκλίσεις και συναινέσεις και με δυνάμεις του συντηρητικού χώρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μείζονα θέματα της εθνικής πορείας μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο».

Ο σχεδιασμός αυτός αφ’ ενός εξυπηρετεί τις συνολικότερες εξουσιαστικές επιδιώξεις αφ’ ετέρου όπως είναι εύκολο να διακρίνει κάποιος στοχεύει στην πραγματοποίηση μεγάλων και γρήγορων αλμάτων όσον αφορά την πλήρη καθυπόταξη του κοινωνικού χώρου και όχι μόνο όσον αφορά το οικονομικό πεδίο. Οι συνθήκες «κανονικότητας», που επαγγέλλονται οι διάδοχοι του Τσίπρα και του συναφιού του αυτό ακριβώς συνιστούν.

Η κατασκευή του δεύτερου πόλου, όχι μόνον δεν αντιτίθεται στην βούληση του έτερου πόλου, αλλά αντίθετα έχει προ πολλού δρομολογηθεί από κοινού.

Αυτή ακριβώς η συναίνεση, δεδομένη και ισχυρή, είναι που δίνει και τις πραγματικές διαστάσεις τής καταστολής που θα ασκηθεί και κατά την γνώμη μας θα είναι άλλου τύπου, παρά τις κινηματικές ανησυχίες περί έλευσης ενός ταύρου σε υαλοπωλείο (sicτα εξάρχεια…) και για τον λόγο αυτό πιο αποτελεσματική.

Η επερχόμενη εξουσιαστική διαχείριση, το τονίζουμε και πάλι, συνδέεται άρρηκτα με την απερχόμενη, η οποία επέβαλε επαχθέστατα μνημόνια στηριζόμενη στις ψήφους τις αντιπολίτευσης.

Και φυσικά σε κάθε «στραβή» το σενάριο του Μεγάλου Συνασπισμού είναι ήδη έτοιμο επίσης προ πολλού και βρίσκεται στο «συρτάρι» προς άμεση χρήση.

Ιούλιος-Αύγουστος 2019

 

 

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ «ΕΞΟΔΟΣ ΑΝΑΓΚΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ…

ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΝΤΙ-ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Βιβλιοδιαδρομές

Η λαιμαργία για εξουσία

Εξορύξεις Υδρογονανθράκων στον Ελλαδικό Χώρο

Μικρά και Μεγάλα

 

 

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο)

ταχυδρομικά: Σαριπόλου 8, Τ.Κ. 10682, Αθήνα

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Συνδρομές (για 10 φύλλα)

Εσωτερικού: 20 ευρώ

Ευρώπης: 30 ευρώ

Last Updated on Thursday, 04 July 2019 22:17
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.