{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 198 PDF Print E-mail
Sunday, 03 November 2019 00:57
NO TRANSLATION AVAILABLE

 

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 198ο φύλλο (Νοέμβριος 2019)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

diadromi-198i 

Από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και σε σημεία διάθεσης του ημερησίου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

Το προλογικό σημείωμα σε αυτό το φύλλο έχει ως ακολούθως:

Το τουρκικό κράτος εισβάλλει και βομβαρδίζει κουρδικές θέσεις στην βόρεια Συρία με τις ευλογίες Ρώσων και Αμερικανών, που σπεύδουν να «αποχωρήσουν» δίνοντας χώρο στη νέα εισβολή· οι Κούρδοι, πιστοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή, αφού πολέμησαν τον ISIS με αμερικανικά χρήματα και όπλα στο όνομα προφανώς της αυτοδιάθεσής τους (προηγουμένως είχαν εξοπλιστεί και από τους Ρώσους) συζητούν σε ρωσική βάση με το καθεστώς Άσαντ, ώστε να αποφύγουν βαρύτερες απώλειες, την ίδια στιγμή που οι Ισραηλινοί επιτίθενται με πυραύλους που χτυπούν τα περίχωρα της Δαμασκού. Όπως δήλωσε ο στρατηγός των Κούρδων, Μαζλούμ Κομπανί Αμπντί, «γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε οδυνηρούς συμβιβασμούς με τη Μόσχα και τον Άσαντ εάν επιλέξουμε συνεργασία μαζί τους. Αλλά αν πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ συμβιβασμών και γενοκτονίας του λαού μας, σίγουρα θα επιλέξουμε τη ζωή για τους ανθρώπους μας».

Και ενώ η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ δηλώνει, με αφορμή την νέα στρατιωτική επέμβαση του τουρκικού κράτους, ότι «Εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι με το γεγονός ότι η Τουρκία, ο εταίρος μας στο ΝΑΤΟ (...) προσάρτησε μια περιοχή παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, ότι πληθυσμοί έχουν εκδιωχθεί και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα στην κατάσταση αυτή», την ίδια στιγμή ο Μαρκ Έσπερ, υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, ξεκαθάριζε ότι «Η δέσμευσή μας απέναντί τους (στους Κούρδους) δεν είναι να εγκαθιδρύσουν ένα αυτόνομο κράτος ή να τους υπερασπιστούμε εναντίον της Τουρκίας. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα».

Όσο για τους υπόλοιπους ευρωπαίους αξιωματούχους οι περισσότεροι νίπτουν τα χείρας τους δηλώνοντας άγνοια για την γερμανική πρόταση, που ούτως ή άλλως κατά την γνώμη τους δεν μπορεί να συζητηθεί στα πλαίσια των ΝΑΤΟ, αλλά με την Ρωσία. Και βέβαια, ο φοβερός και τρομερός ΟΗΕ δίνει και πάλι ένα συγκλονιστικό παρών ανακοινώνοντας ότι στις 30/10 θα συναντηθεί η Συνταγματική Επιτροπή, που θα φέρει στο ίδιο τραπέζι κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κοινωνία των πολιτών (!!!) για να σχεδιάσουν τη μεταπολεμική συνταγματική τάξη της Συρίας.

Η «επόμενη» ημέρα είναι ήδη εδώ, τα «πιόνια» θα συνεχίσουν να θυσιάζονται, οι συμμαχίες να εναλλάσσονται, οι «Μεγάλοι» να τα βρίσκουν πάνω στα ερείπια μιας χώρας, βουτηγμένης στο αίμα, στην δυστυχία και την απόγνωση εκατομμύριων ανθρώπων, που έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς, ενώ ένα μεγάλο μέρος από αυτούς αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε μια εκτεταμένη επικείμενη «ανταλλαγή πληθυσμών», ώστε να ικανοποιηθούν οι νέοι συσχετισμοί και τα συμφέροντα των εμπλεκομένων κρατών.

Θα τονίσουμε και πάλι ότι το τουρκικό κράτος βρίσκεται σε πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και στα πλαίσια αυτού του πολέμου έχει εισβάλλει στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ ταυτόχρονα έχει προχωρήσει στον ναυτικό αποκλεισμό της με πολεμικά πλοία. Όχι μόνο, λοιπόν, δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις διεκδικήσεις του, αλλά θα προχωρήσει έχοντας την εκφρασμένη πεποίθηση ότι σε αντίθετη περίπτωση ότι οι σχεδιασμοί περί της κατάτμησής του θα προχωρήσουν, μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τα εκατομμύρια των Σύριων προσφύγων που αυτή την στιγμή «φιλοξενούνται» στην τουρκική επικράτεια είναι βέβαιοι ότι θα χρησιμοποιηθούν περαιτέρω είτε για να πιέσουν την ΕΕ είτε το ελληνικό κράτος (συνεκμετάλλευση του Αιγαίου) είτε για να «οχυρώσουν» τα σύνορά του τουρκικού κράτους με την μεταπολεμική Συρία. Ως εκ τούτου, το τουρκικό κράτος δεν ρίχνει άσφαιρα πυρά, και όσοι θεωρούν το αντίθετο μάλλον θα διαψευσθούν συντόμως από τις εξελίξεις…

Νοέμβριος 2019

ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

ΤΟ «ΚΥΠΡΙΑΚΟ» ΚΑΙ ΟΙ «ΣΩΤΗΡΕΣ» ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ…

Η αλληλοβοήθεια ως παράγοντας εξέλιξης

Μπολσεβίκικη Δικαιοσύνη

Βιβλιοδιαδρομές: α) ΝΑΖΙΣΜΟΣ και ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

β) ΚΕΜΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ

Μια σύντομη βιογραφία του José Maria Villegas

Μικρά και Μεγάλα

Το αβάσταχτο βάρος της μετριότητας

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο)

ταχυδρομικά: Σαριπόλου 8, Τ.Κ. 10682, Αθήνα

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Συνδρομές (για 10 φύλλα)

Εσωτερικού: 20 ευρώ

Ευρώπης: 30 ευρώ

Last Updated on Sunday, 03 November 2019 01:14
 



Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.