{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 201 PDF Print E-mail
Thursday, 06 February 2020 22:06
NO TRANSLATION AVAILABLE

 

K Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 201ο φύλλο (Φεβρουάριος 2020)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

diadromi-201i

 

Από την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και σε σημεία διάθεσης του ημερησίου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

 

Το προλογικό σημείωμα σε αυτό το φύλλο έχει ως ακολούθως:

Αν θέλεις ένα όραμα του μέλλοντος,
φαντάσου μια μπότα να συντρίβει
ένα ανθρώπινο πρόσωπο, για πάντα
.

George Orwell

 

«Εάν είναι αληθεύει η θεωρία ότι «το παρελθόν είναι ο πρόλογος του μέλλοντος», τότε υπάρχει πραγματική απειλή μιας ταχέως μεταδιδόμενης, εξαιρετικά θανατηφόρου πανδημίας εξ αιτίας ενός αναπνευστικού παθογόνου που θα σκοτώσει 50 με 80 εκατομμύρια ανθρώπους και θα «σβήσει» σχεδόν το 5% της παγκόσμιας οικονομίας. Μιας τέτοιας κλίμακας παγκόσμια πανδημία θα είναι καταστροφική, προκαλώντας χάος, αστάθεια και ανασφάλεια. Ο πλανήτης δεν είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο […] Παρ’ όλο που οι εξελίξεις στην Επιστήμη και την Τεχνολογία έχουν επιτρέψει να συντελεστεί πρόοδος στην Δημόσια Υγεία, ευνοούν επίσης τη δημιουργία ή αναπαραγωγή δυνητικά επικίνδυνων μικροοργανισμών σε εργαστηριακές συνθήκες - κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία εάν απελευθερωθούν σκόπιμα».

Έκθεση του Συμβουλίου Παρακολούθησης

Παγκόσμιας ετοιμότητας του Π.Ο.Υ, 17-9-2019

 

Τα μέτρα, που έχουν μέχρις στιγμής ανακοινωθεί για την «αντιμετώπιση» του κορωνοϊού, μοιάζουν να έρχονται από έναν κόσμο κατεστραμμένο από ένα νέο φονικό ιό. Η Κίνα μια χώρα 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων βρίσκεται σε διεθνή καραντίνα, ενώ ολόκληρος ο πλανήτης καταναλώνει με ανάμεικτα αισθήματα τρόμου, περιέργειας ή και απόλυτης αδιαφορίας ζοφερές εικόνες μιας δυστοπίας βγαλμένης μέσα από τα χειρότερα σενάρια καταστροφής, του Χόλλυγουντ.

Εικόνες μιας δυστοπίας δίχως προηγούμενο, έρημων πόλεων δεκάδων εκατομμυρίων κατοίκων, με τα drones να πετούν εκπέμποντας ηχογραφημένα μηνύματα, που συμβουλεύουν όποιους τολμούν να κυκλοφορούν να φορούν μάσκες· με τον αφανισμό να περιπλανάται σαν κατάρα, με εικόνες χωριών, των οποίων οι κάτοικοι δεν έχουν μολυνθεί, να «προστατεύονται» με οδοφράγματα για να εμποδιστεί το «κακό» να εισέλθει, με το προσωπικό των νοσοκομείων του Χόνγκ Χόνγκ να απειλεί με απεργία εάν δεν κλείσουν τα σύνορα με την ηπειρωτική χώρα, με την εφιαλτική παρουσία του θανάτου, άλλοτε να υπονοείται και άλλοτε να αποδεικνύεται από την εικόνα ανθρώπινων σωρών, που δεν πλησιάζει κανείς. Μια ερήμωση που υποδηλώνει μια απόλυτη καταστροφή, που όμως μας μένει άγνωστη, σαν να πρόκειται για όσα είδε η γυναίκα του Λοτ, απόλυτα απαγορευμένα για τους επιζήσαντες της φοβερής «κρίσης», οι οποίοι δεν πρέπει να μάθουν ποτέ το φοβερό, ανείπωτο «μυστικό».

Όμως, ο απόλυτος τρόμος, που καλούμαστε να νιώσουμε, στοχεύει πρώτα απ’ όλα στη απόλυτη επιβεβαίωση μιας εξουσίας, που ορθώνεται σαν ένα γιγαντιαίων διαστάσεων τέρας με υπερφυσικές ξαφνικά δυνάμεις, αφού μπορεί να επιβάλει μια τέτοιου μεγέθους απομόνωση ενός τεράστιου πληθυσμού πάνω στον πλανήτη.

Μόνο που η εικόνα του μετά-«αποκαλυπτικού» κόσμου ακόμα τρεμοπαίζει και θα συνεχίσει να τρεμοπαίζει όσο τουλάχιστον διαρκεί το «πείραμα», που ανιχνεύει τις δυνατότητες καθυπόταξης μας στην έλευση του Νέου Κυβερνήτη της Αποικίας των «επιζησάντων» του «παλαιού» πολιτισμού, που έρχεται να εκθρονίσει τους παλιούς ολοκληρωτισμούς.

Δοκιμάστε μας. Θα σας διαψεύσουμε με τον πλέον απόλυτο τρόπο…

Φεβρουάριος 2020

 

ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

Ἑνὸς κακοῦ μύρια ἕπονται

Βιβλιοδιαδρομές

Όλοι διαφορετικοί μέσα στην ομοιομορφία μας

Κάποιες σκέψεις για τον ιό κορώνα

Μικρά και Μεγάλα

Στιγμές από τα άκρα του κόσμου

Δίπολα και Ανθρώπινες Σχέσεις στην καθημερινότητά μας

Luigi Camillo Berneri, 1897-1937

 

 

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο)

ταχυδρομικά: Σαριπόλου 8, Τ.Κ. 10682, Αθήνα

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Συνδρομές (για 10 φύλλα)

Εσωτερικού: 20 ευρώ

Ευρώπης: 30 ευρώ

Last Updated on Thursday, 06 February 2020 23:40
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.