{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 203 PDF Print E-mail
Saturday, 04 April 2020 23:43
NO TRANSLATION AVAILABLE

 

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 203ο φύλλο (Απρίλιος 2020)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

diadromi-203i

 

Από την Σάββατο 4 Απριλίου 2020, βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και σε σημεία διάθεσης του ημερησίου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

 

Το προλογικό σημείωμα σε αυτό το φύλλο έχει ως ακολούθως:

Στο μέλλον όσα εξελίσσονται στις μέρες μας και θα εξελίσσονται για καιρό, θα καταγράφονται ως τα γεγονότα στα χρόνια της Μεγάλης Πανδημίας του κορωναϊού. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα μιλούν για το μεγάλο σοκ που βίωσε, μαζικά και ταυτόχρονα, σχεδόν το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού. Πόσες εκατοντάδες ή εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν, αυτοκτόνησαν, τρελάθηκαν ή εξεγέρθηκαν λόγω της πείνας ή του παρατεταμένου εγκλεισμού και της απαγόρευσης των ανθρώπινων επαφών, πόσοι συνελήφθησαν γιατί απλά βγήκαν από το σπίτι τους σ’ έναν πλανήτη φυλακή. Αυτοί θα γνωρίζουν, βέβαια, πολλές «λεπτομέρειες», που εμείς ακόμη ίσως δεν τις φανταζόμαστε καν ή προσπαθούμε να τις αναζητήσουμε, έστω, μέσα και από την πιο νοσηρή φαντασία. Μας κλειδώνουν μέσα για το καλό μας, χαρακτηρίζουν «εγκληματία» κάποιον, έστω, επειδή τόλμησε να βγει μια βόλτα στον ήλιο ακόμη και δίχως να έρθει σε επαφή με κάποιον άλλον. Η λοβοτόμηση του παγκόσμιου πληθυσμού προ των πυλών. Κάθε άνθρωπος μετατρέπεται σε δυνητικό εχθρό, σε μολυσμένο, σε μεταλλαγμένο είδος που απαγορεύεται να συναναστρέφεται με τους ομοίους του.

Η έλευση των μηχανών δεν βρίσκεται στο μέλλον βρίσκεται ήδη στο παρελθόν. Οι μηχανές, άλλωστε, δεν μολύνονται και δεν μολύνουν, δεν κολλάνε τον ιό, μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες με ασφάλεια, κάθε είδους υπηρεσίες. Οι άνθρωποι απαγορεύονται να αγγίζονται, να έρχονται σε επαφή, ακόμα και να κοιτιούνται δίχως ενοχές, όσοι το κάνουν εγκληματούν και θα πρέπει να τιμωρούνται ολοένα και πιο σκληρά. Αποστάσεις, όλα να γίνονται από απόσταση, μέσα από οθόνες, μέσα από πλαστικά κουκούλια, αποστείρωση, διαρκή αποστείρωση, πλαστικά γάντια και μάσκες, δίχως πρόσωπο, δίχως χαμόγελα, δίχως γκριμάτσες στα σκοτεινά, για το καλό μας. Και στο βάθος η νέα παγκόσμια διακυβέρνηση επί αμέτρητων πτωμάτων, δίχως προφάσεις δίχως δισταγμούς.

Να βγούμε στο φως, το σκοτάδι μόνο τις ύαινες βοηθά, και τα τσακάλια. Να περιγελάσουμε τον τρόμο. Καμμιά εμπιστοσύνη στους χθεσινούς χασάπηδες που ντύνονται την προβιά του αμνού και του σωτήρα. Να στείλουμε από τώρα το μήνυμα στους ιστορικούς τού μέλλοντος: δεν θα μας τελειώσουν. Κοπιάστε, λοιπόν…

Απρίλιος 2020

 

ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

LUPUS DENTIS, TAURUS CORNIS: Ο ΛΥΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΑΥΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ (ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ)

Μια επιδημία που φέρνει παγκόσμιο έλεγχο και μακράς διάρκειας κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Μια προδιαγεγραμμένη απαγόρευση κυκλοφορίας

Εξορύξεις υδρογονανθράκων: Μια ασύμμετρη απειλή

Blitzkrieg για τον θαυμαστό νέο κόσμο

Κλειδωμένα μυαλά, ανοιχτά στόματα

Βιβλιοδιαδρομές

Μικρά και Μεγάλα

Ο Κανόνας

 

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο)

ταχυδρομικά: Σαριπόλου 8, Τ.Κ. 10682, Αθήνα

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Συνδρομές (για 10 φύλλα)

Εσωτερικού: 20 ευρώ

Ευρώπης: 30 ευρώ

Last Updated on Saturday, 04 April 2020 23:55
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.