{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 204 PDF Print E-mail
Wednesday, 06 May 2020 22:26
NO TRANSLATION AVAILABLE

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 204ο φύλλο (Μάϊος 2020)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

diadromi-204

 

Από την Τρίτη 5 Μαΐου 2020, βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και σε σημεία διάθεσης του ημερησίου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

Το προλογικό σημείωμα σε αυτό το φύλλο έχει ως ακολούθως:

Η κρατική προπαγάνδα περί «νέας κανονικότητας», τα περί γεννήσεως «νέας αισιοδοξίας» και περί «ανανεωμένης εθνικής αυτοπεποίθησης», που δήθεν γεννήθηκαν μετά την «μάχη» με τον κορωναϊό σε άλλη περίπτωση θα τύγχαναν, απλά, του δικαιολογημένου χλευασμού των περισσοτέρων ανθρώπων. Οι διαχειριστές της εξουσίας και τα συνήθη γιουσουφάκια τους, σε μια χυδαία άσκηση πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, ζητούν το χειροκρότημα, διότι, όπως λένε τα «κατάφεραν», και «κέρδισαν» την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος.

Ποιο είναι το κατόρθωμά τους; Ότι πατώντας το κουμπί της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, της ελεύθερης μετακίνησης, και των οικονομικών δραστηριοτήτων περιόρισαν τους θανάτους από τον νέο κορωναϊό. Άνθρακας ο θησαυρός. Η τραγωδία ξεκινά μόλις τώρα. Και οι υπεύθυνοι είναι αυτοί, που τολμούν και αυτοαναγορεύονται σε σωτήρες. Είναι όλοι αυτοί, που ευθύνονται για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας, όλοι αυτοί, που ρήμαξαν τις ζωές των ανθρώπων κατά την δεκαετή και πλέον «κρίση». Και τώρα εμφανίζονται για μιαν ακόμη φορά ως οι καταλληλότεροι άκουσον-άκουσον ακόμα και για παγκόσμιοι ηγέτες. Το θράσος τους είναι απύθμενο.

Η αλήθεια, βέβαια, βρίσκεται πολύ μακριά απ’ όλα αυτά. Η καταστολή και μάλιστα η άγρια καταστολή θα είναι αυτή, με την οποία θα επιβληθούν, αν επιβληθούν, στους ολοένα και πιο οργισμένους ανθρώπους το διάστημα, που θα ακολουθήσει. Τα δύο τουλάχιστον χρόνια, που θα ακολουθήσουν θα σημαδευτούν από σοβαρά γεγονότα και εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Τίποτα δεν θα είναι παροδικό, τίποτα δεν θα είναι στην πραγματικότητα «νέο».

Τα ολοκληρωτικού τύπου μέτρα, που επιβλήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο δεν ανακαλύφθηκαν χθες, υπήρχαν, είχαν δοκιμαστεί και τώρα απλά εντατικοποιείται η χρήση τους σε πρωτόγνωρο, σίγουρα, βαθμό. Η παραγωγή, η διάθεση, και επιβολή των εμβολιασμών θα δώσουν περαιτέρω ευκαιρίες για όσα προηγουμένως θα θεωρούνταν «αδιανόητα», τουλάχιστον, στις δυτικές κοινωνίες. Είναι σαν να βάζει η κυριαρχία ένα στοίχημα, τόσο με την εαυτό της όσο και με τους κυριαρχούμενους για το «άλμα», που σκοπεύει να κάνει, ένα άλμα για το οποίο ετοιμαζόταν καιρό τώρα. Η ευκαιρία είτε «φτιάχτηκε» είτε δόθηκε, είναι μοναδική. Και όσοι δεν ακολουθήσουν, θα θεωρηθούν κάτι σαν νεάτερνταλ, καθώς βρίσκεται υπό κατασκευή το «νέο ανθρώπινο είδος». Στόχος είναι να απομονωθούν αργά ή γρήγορα. Ο πλανήτης θα γεμίσει από ιδιωτικές ζώνες, από καλωδιωμένους μετα-ανθρώπους, που θα κυκλοφορούν σε αποστειρωμένες κυβερνο-περιοχές ή μη, προστατευμένοι από τους μολυσμένους ή γενικά από τους ανθρώπους της προ κορωναϊού εποχής.

Οι κυρίαρχοι, άλλωστε, ήδη μας προειδοποιούν: δεν υπάρχει επιστροφή. Θα σηκώσουμε το γάντι; Ή θα θεωρηθεί, ότι όλα τελείωσαν και ότι το κυριαρχικό μέλλον, όσο δυστοπικό και αν φαντάζει, είναι αναπόδραστο; Ας χαμογελάσουμε και ας ετοιμαστούμε, ας σκεφτούμε ότι την μάχη αυτή την έχουμε ξαναδώσει, ότι απλά αρκεί να επιστρέψουμε στο μέλλον. Θα τα καταφέρουμε. Για μιαν ακόμη φορά…

Μάϊος 2020

 

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

«ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ»

Ανεμογεννήτριες: Το έγκλημα συνεχίζεται

Η εξουσία ως φορέας ασθένειας

Η επερχόμενη κανονικότητα

Τα εγκλήματα του Tedros Adhanom

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΑΥΘΕΝΤΕΣ…

Βιβλιοδιαδρομές

Μικρά και Μεγάλα

Φεγγάρια δομημένα

 

 

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο)

ταχυδρομικά: Σαριπόλου 8, Τ.Κ. 10682, Αθήνα

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Συνδρομές (για 10 φύλλα)

Εσωτερικού: 20 ευρώ

Ευρώπης: 30 ευρώ

Last Updated on Wednesday, 06 May 2020 23:06
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.