{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 212 PDF Print E-mail
Monday, 01 February 2021 19:25
NO TRANSLATION AVAILABLE

ΚΥ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ EI

το 212οφύλλο (Φεβρουάριος 2020)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι ΑΣ

 

 diadromi-212i

 

Από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και σε σημεία διάθεσης του ημερησίου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

 

Το προλογικό σημείωμα σε αυτό το φύλλο έχει ως ακολούθως:

Στα τέλη Δεκεμβρίου της προηγούμενης χρονιάς, σε άρθρο του ο Economist προέβλεπε το ξέσπασμα κοινωνικών αναταραχών σ’ ολόκληρο τον κόσμο, τόσο κατά την διάρκεια του έτος που διανύουμε όσο και κατά την διάρκεια του 2022: «Στη χειρότερη περίπτωση, εκτιμά ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η πανδημία θα αναγκάσει πάνω από 200 εκατομμύρια ανθρώπους σε ακραία φτώχεια. Τα δεινά τους θα επιδεινωθούν από αυταρχικούς τυράννους που έχουν εκμεταλλευτεί τον ιό για να εδραιώσουν τη θέση τους στην εξουσία. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που οι πανδημίες οδήγησαν σε κοινωνική αναταραχή στο παρελθόν. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέτασε 133 χώρες το 2001-2018 και διαπίστωσε ότι η αναταραχή αυξήθηκε περίπου 14 μήνες μετά την έναρξη μιας νόσου, κορυφώθηκε μετά από 24 μήνες. Όσο πιο άνιση μια κοινωνία, τόσο μεγαλύτερη αναταραχή. Πράγματι, το ταμείο προειδοποιεί για έναν φαύλο κύκλο στον οποίο οι διαμαρτυρίες αυξάνουν περαιτέρω τις δυσκολίες που, με τη σειρά τους, τροφοδοτούν τη διαμαρτυρία».

Η Λατινική παραμένει ένα καζάνι που βράζει, στην Ταϋλάνδη οι πολύμηνες κοινωνικές συγκρούσεις δεν λένε να κοπάσουν, ο αλβανικός Δεκέμβρης ήρθε με τις πολυήμερες βίαιες συγκρούσεις να υποδηλώσει μια βαθιά κοινωνική δυσαρέσκεια και οργή απέναντι στους διαχειριστές της εξουσίας, οι συνεχόμενες κοινωνικές αναταραχές στην Γαλλία δεν λένε να κοπάσουν, αυτή τη φορά με αφορμή το νόμο του Μακρόν για την «ασφάλεια», η Αμερική είναι έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή με τεράστια κοινωνικά προβλήματα και με τους περίπου μισούς ψηφοφόρους να θεωρούν την άνοδο του Μπάιντεν στην εξουσία ως αποτέλεσμα εκλογικής νοθείας, ενώ η Τουρκία του Ερντογάν στέκεται στα πόδια της στο εσωτερικό με απίστευτη καταστολή κυριολεκτικά απέναντι σ’ όποιον έστω μοιάζει να σκέφτεται επικριτικά για το καθεστώς.

Οι ταυτόχρονες αδιανόητες απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί με αφορμή τον κοροναϊό σ’ ολόκληρο τον κόσμο είναι ενδεχόμενο να συντονίσουν περαιτέρω ένα παγκόσμιο ξέσπασμα, ανεξάρτητα από την μορφή και τα χαρακτηριστικά που θα πάρει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Φυσικά, η εξέγερση δεν τροφοδοτεί ούτε τροφοδοτείται από κανένα φαύλο κύκλο, όπως υποστηρίζουν οι έχιδνες του ΔΝΤ. Παραμένει ζωογόνος, όσο περισσότερο ανεξέλεγκτο χαρακτήρα έχει, όταν δεν συνδιαλέγεται με την όποια εξουσία, όταν διαλύει αυταπάτες που έχουν ριζώσει στο κοινωνικό σώμα. Όσο τους φοβόμαστε τόσο δυναμώνουν, όσο τα πνεύματα παραμένουν σε ύπνωση τόσο η δουλεία μεγαλώνει. Και η μεγαλύτερη δουλεία αυτή την εποχή είναι η πεποίθηση, ότι όχι μόνο ισχύει η γραμμική εξέλιξη της ιστορίας που γράφει η εξουσία και ο τεχνοπολιτισμός της, αλλά το αναπόδραστο της τελικής μας υποδούλωσης στην νέα θρησκεία.

Ας μην γονατίσουμε…

Φεβρουάριος 2021

 

ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:

 

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΠΕΣΕ, ΖΗΤΩ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ…

Πνευματική Ένδεια και Κρατική Εξουσία

ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΚΑΙ Η «ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ»…

Η οικονομία ασθενεί, ας την αφήσουμε να πεθάνει…

Μικρά και Μεγάλα

«Βιβλιοδιαδρομές

ΠΥΘΑΓΌΡΑΣ (α΄μέρος)

Διαδρομές Μνήμης: RICARDOFLORES MAGON

 

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

ταχυδρομικά: Σαριπόλου 8, Τ.Κ. 10682, Αθήνα

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Συνδρομές (για 10 φύλλα)

Εσωτερικού: 20 ευρώ

Ευρώπης: 30 ευρώ

Last Updated on Monday, 01 February 2021 20:29
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.