Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 213 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 05 Μάρτιος 2021 20:44

ΚΥ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ EI

το 213οφύλλο (Μάρτιος 2021)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι ΑΣ

 

diadromi-213

 

Από την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και σε σημεία διάθεσης του ημερησίου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

Ακολουθεί ο πρόλογος, του Κύκλου Σύνταξης, για αυτήν την έκδοση:

Βρισκόμαστε χρονικά έναν χρόνο μετά την πρώτη επίσημη καταγραφή «κρούσματος» Covid-19 στον ελλαδικό χώρο, ενώ στις 10 Μαρτίου του περασμένου έτους κλείνουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης για να ακολουθήσει στις 14 Μαρτίου το κλείσιμο της εστίασης, όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το χώρο του θεάματος, αλλά και των ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Στο χρονικό διάστημα που παρήλθε, οι διαχειριστές των κρατικών υποθέσεων στον ελλαδικό χώρο έχουν επιβάλλει ορισμένα από τα σκληρότερα απαγορευτικά μέτρα στο πληθυσμό.

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, η Ελλάδα είναι από τις χειρότερες χώρες για να ζει κάποιος την εποχή του κορωναϊού και συγκεκριμένα την κατατάσσει στην 50η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν, μεταξύ άλλων, τα μηνιαία κρούσματα κορωναϊού ανά 100.000 κατοίκους, το ποσοστό θνησιμότητας ανά μήνα, τους θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους από την αρχή της πανδημίας, το ποσοστό θετικότητας των τεστ κορωναϊού, την πρόσβαση στα εμβόλια, αλλά και το πόσο αυστηρό είναι το lockdown.

Σύμφωνα, βέβαια, με την κρατική προπαγάνδα όλα δουλεύουν σαν ρολόι! Το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχτεί στο 210% του ΑΕΠ, η ανεργία έχει προ πολλού ξεπεράσει τα επίσημα στοιχεία που την καταγράφουν στο 20%, ενώ ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα· αντίθετα, η αστυνομοκρατία τείνει ολοένα και αυξανόμενη.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος, ότι η εικονική πραγματικότητα, που παρουσιάζουν τα κρατικά παπαγαλάκια, όχι μόνο στηρίζεται αποκλειστικά στις επιθυμίες των εντολοδόχων τους, αλλά και ότι είναι αδύνατον να κρύβεται για πολύ καιρό ακόμη όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες συνέπειές της. Δεν χωρά αμφιβολία, ότι οι εξουσιαστές ποντάρουν στην μονιμοποίηση της κατάστασης εξαίρεσης, ώστε να ευοδωθούν οι ευρύτεροι κυριαρχικοί σχεδιασμοί, τους οποίους οι ίδιοι απλά υπηρετούν ως απλοί υπάλληλοι. Είναι, επίσης, φανερό ότι οι τωρινοί διαχειριστές μοιάζουν να πετούν σε νέφη αλαζονείας, θεωρώντας ότι για την ώρα είναι οι νέοι αναντικατάστατοι και επομένως μπορούν να επιβληθούν με το καλό ή με το άγριο στον κοινωνικό χώρο κατά το δοκούν. Τα μέσα που χρησιμοποιούν τα θεωρούν δοκιμασμένα, και γι’ αυτό τα βαπτίζουν επιβεβλημένα. Δείχνουν να πιστεύουν, μάλιστα, ότι η επίδειξη πυγμής ή και ιδιαίτερης σκληρότητας θα αποδείξει και την καταλληλότητα της συγκεκριμένης εξουσιαστικής διαχείρισης.

Θα θυμίσουμε, όμως, ότι, όπως έλεγε και ο Ηράκλειτος, «κανένας δεν περπατά στο ίδιο ποτάμι δυο φορές. Διότι το ποτάμι δεν είναι ποτέ το ίδιο, αλλά ούτε κι ο άνθρωπος». Φθάνει αυτό να το γνωρίζουν και όσοι αντιπαλεύονται κάθε μορφής εξουσία, διότι σ’ αντίθετη περίπτωση όχι μόνο θα εκπλαγούν από την αδυναμία τους, αλλά, το κυριότερο, δεν θα κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους αυτή εκδηλώνεται, μ’ αποτέλεσμα την απογοήτευση και την εγκατάλειψη, όχι μόνο ενός αδιέξοδου ακτιβισμού, αλλά και αυτές ακόμα τις ιδέες τους. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι θα αδυνατούν να κατανοήσουν ότι τις είχαν εγκαταλείψει προ πολλού και ότι τελικά αγωνίζονταν για αλλότριες υποθέσεις…

Μάρτιος 2021

 

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΗΣ «ΜΟΙΡΑΣ» ΚΑΙ Ο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυριαρχία και Κοινωνικοί Αγώνες

Φοβάμαι, άρα υπάρχω

1821: μια συμβολή στην Αλήθεια

Βιβλιοδιαδρομές: ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΣΤΟΝ ΛΑΚΑΝ

Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ

Ο θεσμικός κοινοτισμός στα προεπαναστατικά χρόνια και ο ρόλος του στην επανάσταση του 1821

 

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

ταχυδρομικά: Σαριπόλου 8, Τ.Κ. 10682, Αθήνα

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Συνδρομές (για 10 φύλλα)

Εσωτερικού: 20 ευρώ

Ευρώπης: 30 ευρώ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 05 Μάρτιος 2021 21:00
 



Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.