Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 216 PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 05 Ιούνιος 2021 20:16

ΚΥ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 216οφύλλο (Ιούνιος 2021)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι ΑΣ

 

diadromi-216i

 

Από την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και σε σημεία διάθεσης του ημερησίου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

 

Ακολουθεί ο πρόλογος, του Κύκλου Σύνταξης, για αυτήν την έκδοση:

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι οι αδιανόητες μέχρι πρό τινος απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν στις λεγόμενες δυτικές κοινωνίες με αφορμή την «πανδημία» αποδεικνύονται το απαραίτητο βήμα για το πέρασμα με ταχείς ρυθμούς στην λεγόμενη νέα κανονικότητα. Η «παύση» όλων των δραστηριοτήτων, ανήκουστη ακόμα και σε καιρό κήρυξης ενός συμβατικού πολέμου, δίνει πλέον την θέση στην περιβόητη «μεγάλη επανεκκίνηση». Όποιος πιστεύει ότι τα «βήματα ελευθερίας» θα επιταχυνθούν όσο απομακρυνόμαστε από το «κακό» γελιέται οικτρά.

Ο έλεγχος του παγκόσμιου πληθυσμού θα παραμείνει ασφυκτικός με αφορμή το υγειονομικό ζήτημα. Οι δεσμεύσεις που ζητούνται ήδη από τις κοινωνίες, όχι μόνο δεν είναι αμελητέες, αλλά θα εμβαθύνουν συνεχώς περικλείοντας κάθε πτυχή της «ελεύθερης ζωής». Η διαίρεση του πληθυσμού θα είναι συνεχής και δεν θα αφορά σε καμμία περίπτωση αποκλειστικά τους εμβολιασμένους και τους μη εμβολιασμένους. Το σύγχρονο κυνήγι μαγισσών στο οποίο εξακολουθούν να επιδίδονται οι κυρίαρχοι και τιτλοφορείται «θεωρίες συνομωσίας και η πάταξή τους», για να θεωρηθεί επιτυχημένο οφείλει πρώτα απ’ όλα να εξασφαλίσει την συμμετοχή του κοινού.

Εδώ έγκειται και ο νέος ολοκληρωτισμός, η νέα εθελοδουλεία. Το κυριαρχικό αφήγημα όχι μόνο πρέπει να γίνει καθολικά αποδεκτό, αλλά να υπάρξει με κάθε τρόπο η κοινωνική απομόνωση των διαφωνούντων. Όποιοι επιδεικνύουν σημάδια άρνησης αποδοχής έστω και κάποιας μορφής του τελετουργικού, που υποδεικνύουν οι «ιεράρχες» της επιστήμης, σημαδεύονται ήδη ως εχθροί της κοινωνίας, άξιοι να στερηθούν κάθε «προνόμιο» των υπάκουων και πειθήνιων, οι οποίοι δεν πρέπει να διστάζουν στον εξοβελισμό τους.

Οι οδηγίες αυτές φυσικά ούτε μπορούν ούτε γίνονται καθολικά αποδεκτές. Η εξουσία, όμως, δείχνει όπως πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπομονή και επιμονή. «Η αγορά θα δώσει την λύση» προειδοποιούν διάφοροι φωστήρες της δημοσιογραφίας, απειλώντας ότι η «ανευθυνότητα» δεν θα γίνει ανεκτή.

Κάθε σωματοποιημένη ή μη κίνηση ελέγχεται, καταγράφεται, ενσωματώνεται στα «μεγάλα δεδομένα». Κομπάζουν οι ειδικοί ότι μελετούν με προσοχή την κίνηση κάθε ατόμου, μετά την «απελευθέρωση», πόσες αγορές έκανε, πόσες ώρες βρέθηκε σ’ ένα πολυκατάστημα, πόσες ώρες αφιέρωσε στο διαδίκτυο για έρευνα αγοράς ή προγραμματισμό ταξιδιών, πόσα SMS έστειλε ή στέλνει ακόμη. Η καταγραφή είναι συνεχής, και θα ενταθεί κουρελιάζοντας κάθε ψευδαίσθηση ελευθερίας.

Η δυστοπία δεν είναι μπροστά μας, είναι πίσω μας. Η κατασκευή του νέου ανθρώπου προϋποθέτει αυτό ακριβώς: την αποδοχή του «τέλους εποχής». Μας θεωρούν μοντέλα ανθρώπων και μάλιστα παρηκμασμένα, χρήσιμα μόνο σαν υποσημειώσεις στο Βασίλειο των «Μεγάλων Δεδομένων». Το άλμα, όμως, είναι μεγάλο, για να μην υπάρχουν και οι παραμικροί δισταγμοί για τους κινδύνους. Ποιό είναι αυτό που καθησυχάζει τους κυρίαρχους; Μα, το γεγονός ότι η αμφισβήτηση στο μεγαλύτερο βαθμό έχει να κάνει με την διαχείριση εκ μέρους τους και όχι με την ουσία των νέων όρων επιβολής.

Και κάτι ακόμα, για όσους διατηρούν ακόμη αυταπάτες. Η στρόφιγγα των «ελευθεριών» έχει ανοίξει με τόσους περιορισμούς, που είναι φανερό ότι ο σχεδιασμός έχει να κάνει αποκλειστικά με μια πρόσκαιρη αποσυμπίεση εξ αιτίας του φόβου να τιναχτεί στον αέρα το «καζάνι». Κάθε, λοιπόν, ευκαιρία για σαμποτάζ των κυριαρχικών σχεδιασμών είναι ανεκτίμητη. Ας μην το ξεχνούμε…

Ιούνιος 2021

 

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

Οι θεωρίες συνομωσίας και η αληθινή τους διάσταση

VAE VICTIS – «ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ»

Ο χαλασμός της κλεφτουριάς στον Μωριά, το 1806, και τα προεόρτια…

Μικρά και Μεγάλα

Βιβλιοδιαδρομές: ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ

Ολοκληρωτική Δημοσιογραφία και Ιστορία. Η περίπτωση των New York Times

Η βομβιστική επίθεση στο θέατρο Diana

 

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

ταχυδρομικά: Σαριπόλου 8, Τ.Κ. 10682, Αθήνα

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Συνδρομές (για 10 φύλλα)

Εσωτερικού: 20 ευρώ

Ευρώπης: 30 ευρώ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 Ιούνιος 2021 20:37
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.