Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 217 PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 04 Ιούλιος 2021 20:39

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 217ο φύλλο (Ιούλιος-Αύγουστος 2021)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

 

Από το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και σε σημεία διάθεσης του ημερησίου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

 

Ακολουθεί ο πρόλογος, του Κύκλου Σύνταξης, για αυτήν την έκδοση:

Τα σκληρά απαγορευτικά μέτρα, που επιβλήθηκαν από τους ντόπιους εξουσιαστές με πρόσχημα την αντιμετώπιση της «πανδημίας», έχουν αρχίσει δειλά-δειλά να δέχονται μια έστω υποτυπώδη «συστημική» κριτική, που χαρακτηρίζει «καινοφανή λογική» την αντιμετώπιση του Covid-19, μ’ ένα καταστροφικό παρατεταμένο lockdown αντί της υιοθέτησης στοχευμένων μέτρων προστασίας των ευπαθών ομάδων και ενίσχυσης του συστήματος υγείας. Η κριτική που αρχίζει να αναπτύσσεται, μάλιστα, χαρακτηρίζει «ιδιόμορφη πρόσληψη της αρχής της προφύλαξης», την ταχύρρυθμη ανάπτυξη εμβολίων, που συνοδεύεται με την νομική κατοχύρωση των φαρμακευτικών κολοσσών από τυχόν αγωγές, καθώς, όπως είναι γνωστό, η τυπική διαδικασία αδειοδότησης των εμβολίων έχει παρακαμφθεί και η άδεια που πήραν τα εμβόλια στην ΕΕ και στις ΗΠΑ δεν είναι παρά άδεια «έκτακτης ανάγκης». Θα θυμίσουμε λόγου χάριν, ότι και η ίδια η Pfizer ομολογεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι «το εμβόλιο δεν είναι εγκεκριμένο, η χρήση του είναι ερευνητική και η αποτελεσματικότητα και ασφάλειά του δεν έχουν θεμελιωθεί»!

Την ίδια κριτική αρχίζει να δέχεται και η επιταγή να «ακούμε την επιστήμη και μόνο την επιστήμη», καθώς οι διάφορες κυβερνήσεις προχωρούν στην διακοπή ενός προγράμματος εμβολιασμού, χωρίς να το έχουν υποδείξει αυτό οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς, όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Οι αντιρρήσεις αυτές πρώτα απ’ όλα είναι ετεροχρονισμένες, αναιμικές και κατά πάσα πιθανότητα υστερόβουλες. Και ο λόγος είναι απλός. Τα πρώτα σημάδια αποτυχίας των εμβολιασμών έχουν κάνει την εμφάνισή τους και αυτό το υποδεικνύει η πρεμούρα να μεγαλοποιηθεί η τάδε ή δείνα μετάλλαξη με σκοπό να δικαιολογούνται οι αναζωπυρώσεις.

Θα αποδειχθεί σύντομα άνθρακας ο θησαυρός των εμβολίων; Το πιθανότερο. Τα γεωπολιτικά ζητήματα που πρέπει να προχωρήσουν είναι πολλά και ο χρόνος που διατέθηκε μέχρι τώρα είναι μικρός. Η λήξη του κηρυγμένου «πολέμου» με την «πανδημία» δεν φαίνεται ακόμη στ’ ορατό μέλλον. Μόνο που ο πραγματικός πόλεμος, που μαίνεται, είναι άλλος και πρόκειται για εκείνον, που θα ορίσει την τύχη τεράστιων κυριαρχικών συμφερόντων και συσχετισμών, που συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη. Το πλήγμα που δέχεται δήθεν η παγκοσμιοποίηση είναι, επίσης, ένα ψεύδος πρώτα απ’ όλα διότι τα απαγορευτικά μέτρα επιβάλλονται παγκοσμίως και μάλιστα συγχρονισμένα. Τα εθνικά κράτη συμμετέχουν στον «πόλεμο» εντασσόμενα και ενισχύοντας τις υπερεθνικές συγκροτήσεις, που ουδέποτε έχασαν τον έλεγχο των «πραγμάτων». Επομένως, η επόμενη «φάση» έχει ιδιαίτερη σημασία από όλες τις απόψεις. Οι σοβαρές κοινωνικές αντιδράσεις και συγκρούσεις απέναντι στους κυριαρχικούς σχεδιασμούς είναι μπροστά μας. Δεν έχουμε παρά τις καλωσορίσουμε…

Ιούλιος-Αύγουστος 2021

 

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

Causa latet, vis est notissima - Η αιτία είναι κρυμμένη, το αποτέλεσμα είναι εμφανέστατο

ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Γ Υ Ν Α Ι Κ Ο Κ Τ Ο Ν Ι Α

Το Καραβάνι των Ζαπατίστας και ο ινδιάνικος ψυχισμός

Μικρά και Μεγάλα

Ήσυχα και εκκωφαντικά

Βιβλιοδιαδρομές

Luis Andrés Edo

6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;

 

 

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

ταχυδρομικά: Σαριπόλου 8, Τ.Κ. 10682, Αθήνα

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Συνδρομές (για 10 φύλλα)

Εσωτερικού: 20 ευρώ

Ευρώπης: 30 ευρώ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 04 Ιούλιος 2021 21:01
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.