Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 222 - Σελίδα 2 PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 11 Δεκέμβριος 2022 21:40
Ευρετήριο Άρθρου
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 222
Σελίδα 2
Όλες οι Σελίδες

 Η κατασκευή «βαθέων γεγονότων» εκ μέρους σημαντικών τμημάτων της παγκόσμιας εξουσιαστικής ελίτ, με τα χαρακτηριστικά που ανέδειξε ο περιβόητος πόλεμος κατά της «τρομοκρατίας», ο οποίος κηρύχθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη του 2001, μάς έχει προσφέρει ορισμένα πολύ σημαντικά διδάγματα. Τον Μάρτιο του 2002, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ανήγγειλε τη σύσταση μιας σκιώδους κυβέρνησης, που θα αναλάμβανε την εξουσία, σε περίπτωση που οι συνθήκες του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία» θα έκαναν αδύνατη τη λειτουργία τής μέχρι τότε κυβέρνησης (βλ. F.E.M.A.: Η μυστική κυβέρνηση, Διαδρομή Ελευθερίας φυλ. 7, Οκτώβριος 2002). Στην πραγματικότητα, η φανερή συγκρότηση της F.E.M.A. (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης) επρόκειτο για την εξέλιξη της πρωταρχικής ιδέας περί «μυστικής κυβέρνησης», που έκανε την εμφάνισή της ήδη επί προεδρίας Νίξον και πήρε σάρκα και οστά επί εποχής της προεδρίας του Ρόναλντ Ρέηγκαν. Συνοπτικά, θα θυμίσουμε ότι πρόκειται για ένα μη εκλεγμένο σώμα, που συντονίζει και ενεργοποιεί κρυφούς ή φανερούς μηχανισμούς για την αντιμετώπιση της εκάστοτε «επείγουσας» συνθήκης, που συγκεντρώνει και διαχειρίζεται ή ελέγχει άμεσα ή έμμεσα σημαντικούς οικονομικούς πόρους ή έχει πρόσβαση σε σημαντικά οικονομικά κέντρα. Πάντως, η πανίσχυρη F.E.M.A. και με τον περιβόητο «Πατριωτικό Νόμο» εν ισχύ, δεν μπόρεσε(;) να αποτρέψει την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο πριν ένα χρόνο. Ή μήπως, αντίθετα, ήταν εξαιρετικά παρούσα, πριν και μετά, εξασφαλίζοντας τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της εισβολής και την επιβεβαίωση, μέσω αυτής, των εκρηκτικών συσχετισμών και αντιφάσεων, τόσο στο εσωτερικό της αμερικανικής κοινωνίας, όσο και εκείνων που αφορούν τα τμήματα τα οποία συναπαρτίζουν την πολιτική και οικονομική ελίτ των ΗΠΑ;

Η εκάστοτε, λοιπόν, χαρακτηριζόμενη ως «ημέρα της κρίσης» και η αντιμετώπισή της μόνο ως προσωρινό γεγονός δεν μπορεί να νοηθεί, καθώς οι έκτακτες εξουσίες μονιμοποιούνται, όπως και η αναστολή του Συντάγματος και η συνεχής έκδοση Πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου, που είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, ενώ και η παρακολούθηση του παγκόσμιου πληθυσμού εντείνεται με την ολοένα και πιο εξελιγμένη βοήθεια του ψηφιακού Μεγάλου Αδελφού. Η κήρυξη της «πανδημίας» ως πολεμικού γεγονότος προσθέτει, λοιπόν, έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των «βαθέων γεγονότων», και μάλιστα έναν σημαντικότατο κρίκο, κατά την γνώμη μας, διότι ήδη έχει αναγγελθεί ο αλληλοσυσχετισμός της με την «ενεργειακή κρίση» και φυσικά την «κλιματική κρίση». Τα «βαθέα γεγονότα» συμπεριλαμβάνουν, αλλά και δημιουργούν, εξαιρετικές ευκαιρίες (οι καταχρεωμένες ΗΠΑ «έκοψαν», λόγου χάριν, και «διένειμαν» τρισεκατομμύρια δολάρια), που αφορούν τους ενδοκυριαρχικούς ανταγωνισμούς για την κατανομή της παγκόσμιας εξουσίας, ανταγωνισμοί που εντείνονται εν μέσω και μέσω της «πανδημίας», η οποία έχει προσομοιαστεί μέχρι και ως ένας ακόμη παγκόσμιος πόλεμος!!! Αν είναι, όμως, έτσι και πρόκειται για έναν ακόμη παγκόσμιο πόλεμο, αυτός δεν αφορά, φυσικά, την αντιμετώπιση του Covid-19, αλλά μια πράγματι εξαιρετική φάση του μετασχηματισμού της παγκόσμιας κυριαρχικής επιβολής επάνω στον παγκόσμιο πληθυσμό, ο οποίος καλείται, πρώτα απ’ όλα, να πειθαρχήσει δίχως πολλές αντιρρήσεις σε «αδιανόητες» απαγορεύσεις, να αποδεχθεί τον έλεγχο των ανθρώπινων ροών, είτε μέσα στις μεγα-πόλεις, είτε με αυτές που σχετίζονται με τις ανθρώπινες μετακινήσεις από χώρα σε χώρα. Τα ψηφιακά υγειονομικά (;) διαβατήρια επιβάλλονται για να επαναβεβαιώσουν τους όρους ελέγχου κάθε πλέον σωματοποιημένης κίνησης, σηματοδοτούν την πρόθεση ολοκληρωτικής κατάκτησης του ανθρώπινου σώματος. Δεν είναι, λοιπόν, προσωρινό μέτρο και φυσικά δεν είναι υγειονομικό μέτρο.
Θα συμφωνήσουμε απόλυτα μ’ όσους εντόπισαν νωρίς και με οξυδέρκεια τον ρόλο των στατιστικών «εικασιών» εκ μέρους των πάσης φύσεως «ειδικών», που δήθεν αφορούν το μέλλον της «πανδημίας» και πραγματικό στόχο εξακολουθούν να έχουν μια πραγματική άνευ προηγουμένου ψυχολογική επιχείρηση τρομοκράτησης του παγκόσμιου πληθυσμού. Τέλος, οι χλιαρές επιφυλάξεις για τα σκληρά μέτρα που έλαβε το κινεζικό κράτος κατά του πληθυσμού μ’ αφορμή την αντιμετώπιση της «πανδημίας» αποτελούν, βεβαίως, μια συγκαλυμμένη διεθνοποίηση του κινεζικού μοντέλου του διευθυνόμενου καπιταλισμού και της πολιτικής απολυταρχίας. Η συμφωνία για μια παγκόσμια κυριαρχική σύγκληση σ’ ορισμένα θέματα μ’ αφορμή τις «αρρυθμίες», που παρουσιάστηκαν στην αντιμετώπιση του «αόρατου κοινού εχθρού», θα κατοχυρωθεί στην επόμενη φάση του «βαθέος γεγονότος» που θα εξελιχθεί κατά την διάρκεια του 2022. Η ενεργή κοινωνική αποστασιοποίηση από το κυριαρχικό αφήγημα παραμένει για εμάς η μόνη «αρρυθμία», η οποία με την συμβολή όσων αντιστέκονται μπορεί να ανακόψει τον εφιάλτη που ετοιμάζουν για την ανθρωπότητα.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

«Ωστόσο, όλες αυτές οι αλλαγές ήταν, με μια έννοια τόσο υπερβολικές και τόσο καταιγιστικές,
που δεν ήταν εύκολο να θε ωρήσουμε ότι πι θανώς θα ε ίναι ΜΟΝΙΜΕΣ...»
Αλμπέρ Καμύ, η Πανούκλα

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ

Το ζήτημα της ασφάλειας, το κράτος και η αναρχική οπτική

ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η πανώλη στα Ιόνια νησιά του 17ου και 18ου αιώνα.
Καταστολή με λιγότερη επιστήμη τότε,
καταστολή με περισσότερη επιστήμη σήμερα

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΝΗΜΗΣ

 Αρχαία ουτοπία και εξεγέρσεις

των αγροτών στην Κίνα (Α' ΜΕΡΟΣ)

 ΜΙΚΡΑ και ΜΕΓΑΛΑ

«Στην εποχή των Παγκόσμιων Ελεγκτών,

το σύστημα της επιστημονικής κάστας
και ο Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος»

Μπροστά η σκιά απ’ την φλόγα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΕΣ,
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Το φυλλάδιο
«ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, ΕΛΕΓΧΟΣ, ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ COVID-19,
IATΡΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΑΙ Η “ΝΕΑ” ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ»
κυκλοφόρησε από την ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ με αφορμή το
«ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ / ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΑΡΧΑΪΝΤ»

 

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο) – Δευτέρα και Πέμπτη, ώρες: 5 έως 7 μμ

ταχυδρομικά: Σαριπόλου 8, Τ.Κ. 10682, Αθήνα .

τηλεφωνικά: 69 32 65 17 40

ηλεκτρονικά Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Συνδρομές (για 10 φύλλα)

Εσωτερικού: 30 ευρώ

Ευρώπης40 ευρώΤελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 11 Δεκέμβριος 2022 22:37
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.