{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

Η συγκέντρωση στο Μοναστηράκι PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 25 May 2006 00:30
NO TRANSLATION AVAILABLE

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους που κατηγορούνται  για συμμετοχή στις συγκρούσεις της 6ης Μάη πραγματοποιήθηκε στο Μοναστηράκι την Τρίτη 23 Μάη στις 6 το απόγευμα.

Στη συγκέντρωση που είχαν καλέσει με αφίσες η Συσπείρωση Αναρχικών, η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών και το Άλφα σε Κύκλο υπήρχαν πανό που έγραφαν: ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 6ης ΜΑΗ – ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΣΤΡΑΤΟΥΣ, ΦΥΛΑΚΕΣ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 6ης ΜΑΗ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ. Μοιράστηκαν προκηρύξεις και κολλήθηκαν αφίσες ενώ διαβάστηκαν κείμενα από  μικροφωνική. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης έγινε συζήτηση στο Πολυτεχνεία και συμφωνήθηκε η συνέχεια των συγκεντρώσεων αλληλεγγύης.
Και ένα καλό νέο. Χθες, Δευτέρα 22 Μάη, αποφυλακίστηκε ο πρώτος από τους τέσσερις:
Ο ανήλικος αφέθηκε από τη φυλακή Αυλώνας με περιοριστικούς όρους.
 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΚΕΛΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!
 


Εκτός από τις προκηρύξεις της Συσπείρωσης Αναρχικών και της Ανοιχτής συνέλευσης Αναρχικών Αντιεξουσιαστών μοιράστηκαν και οι παρακάτω προκηρύξεις  από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Φιλοσοφικής και το ΑΛΦΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ:

 

«...Οι ταρτούφοι μεταμφιέζονται, για να μη χρειαστεί να υποστηρίξουν τους επαναστάτες που μάχονται εδώ, για να μη χρειαστεί να διακινδυνεύσουν ποτέ τίποτα, για να παρακάμψουν τα ερωτήματα σχετικά με τη δική τους παραίτηση, την αιώνια χλιαρότητά τους, την ύπουλη προδοσία τους, που στάζει καθημερινά δηλητήριο...»
JEAN-MARC ROUILLAN
Φυλακισμένος αγωνιστής της Action Directe
Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ αποτελεί μία οργάνωση «ομπρέλα» στην οποία συμμετέχουν οργανώσεις της αριστεράς από τον καθεστωτικό Συνασπισμό μέχρι και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Το ΕΚΦ αυτοπροβάλλεται ως «το κίνημα των κινημάτων». Φυσικά αυτή η μεγαλοστομία από μέρους του έχει συγκεκριμένες στοχεύσεις. Για να καταλάβουμε αυτές τις στοχεύσεις θα πρέπει να πιάσουμε την άκρη του νήματος από την αρχή.

Το ΕΚΦ δημιουργήθηκε μετά τις εκτεταμένες συγκρούσεις στη σύνοδο των αφεντικών στη Γένοβα το 2001, (στις οποίες αρέσκονται να αναφέρονται συχνά-πυκνά οι ρεφορμιστές) με απώτερο σκοπό τη μη επανάληψή τους. Δηλαδή, να μην υπάρξουν ξανά στο δρόμο άνθρωποι οι οποίοι θα κινούνται ανεξέλεγκτα, αχειραγώγητα και αδιαμεσολάβητα όπως είχε συμβεί και πιο πριν στο Σηάτλ, την Πράγα και αλλού. Βέβαια το ΕΚΦ δεν ξεχνά να χρησιμοποιεί τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα σε αυτές τις συνόδους ως επαναστατικό άλλοθι παρόλο που όταν συνέβησαν, οι συνιστώσες που το αποτελούν τις καταδίκασαν ως πράξεις προβοκατόρων και μπάτσων.

Έτσι, δε μας εξέπληξε η στάση των κομματόσκυλων και των γκρουπούσκουλων του 4ου ΕΚΦ κατά τη διάρκεια της πορείας της 6ης Μάη. Δημιουργήθηκαν αλυσίδες οι οποίες ωθούσαν προς τις δυνάμεις καταστολής του κράτους τους αναρχικούς και τους εξεγερμένους νεολαίους, οι οποίοι αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με τη λογική μιας πορείας διαμαρτυρίας μέσα στα όρια της αστικής δημοκρατίας και επιτέθηκαν σε στόχους όπως: στους ένστολους δολοφόνους του κράτους, πολυεθνικές, τράπεζες, πρεσβείες (Η.Π.Α, Μ.Βρετανίας, Ιταλίας κ.α.), τα γραφεία της Ε.Ε., τη Βουλή, υπουργεία, τον Άρειο Πάγο και τα «φτωχομάγαζα» της Ερμού. Μάλιστα ακούστηκαν κωμικοτραγικές φράσεις των μπάτσων προς τα μέλη του Φόρουμ, του τύπου: «Αφήστε τους, θα τους πιάσουμε εμείς!».

Το επαναστατικό προσωπείο των σοσιαλδημοκρατών του ΕΚΦ έπεσε δε, όταν ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΝ, Στρατούλης, βγήκε πιο δεξιά απ' τον υπ. δημόσιας τάξης Πολύδωρα (ο οποίος, κάνοντας τη δουλειά του, υποβάθμισε τα γεγονότα), απαιτώντας τη σύλληψη όσων συγκρούστηκαν με την αστυνομία και τους αρνήθηκε οποιαδήποτε πολιτική ιδιότητα, χαρακτηρίζοντας τους ως «ομάδες ωμής βίας»!!! Μ’αυτόν τον τρόπο, το ΕΚΦ παρείχε και την πλήρη πολιτική συναίνεση για την προφυλάκιση τεσσάρων από τους 17 που συνελήφθησαν.

Πλέον, οι διαχωριστικές γραμμές που υπήρχαν ανάμεσα στους αγωνιστές και στους συνεργάτες του κράτους έγιναν πιο ξεκάθαρες από ποτέ. Ως αναρχικοί, είμαστε αντίθετοι σε κάθε πρακτική διαμεσολάβησης και συνεργασίας με το κράτος και προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας στους 4 προφυλακισμένους και σε όλους τους διωκόμενους για τα γεγονότα της 6ης Μάη.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 6ης ΜΑΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Φιλοσοφικής

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
 
Σάββατο 6 Μάη. Στα πλαίσια τον 4ου Ευρωπαϊκού κοινωνικού φόρουμ που διεξάγεται στην Αθήνα τις μέρες εκείνες, πραγματοποιείται προγραμματισμένη πορεία στο κέντρο της πόλης από αριστερούς με την συμμετοχή ωστόσο και άλλων ανθρώπων που σκοπό είχαν να προσδώσουν ένα συγκρουσιακό χαρακτήρα στο γεγονός. Ξεσπούν συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαδηλωτών και των δυνάμεων καταστολής ενώ γίνονται επιθέσεις σε τραπεζικά υποκαταστήματα, δυνάμεις των ΜΑΤ και αστυνομικά οχήματα. Καταστρέφονται κάμερες παρακολούθησης και εμπορικά καταστήματα στο ναό της κατανάλωσης, την οδό Ερμού. Ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού Στρατούλης σε σχετική δήλωσή του θα μιλήσει για ομάδες «τυφλής βίας». Ο απολογισμός των ζημιών αλλά και οι στόχοι που έγιναν αντικείμενο επίθεσης αφήνουν τον καθένα μας να βγάλει τα συμπεράσματά του...
 
Οι υπεράριθμές δυνάμεις καταστολής (8000 μπάτσοι ένστολοι και μη) που έχουν κατακλύσει όλη την πόλη προχωρούν σε δεκάδες προσαγωγές και τελικά σε 17 συλλήψεις. Παρ' ότι οι συλλήψεις γίνανε σε διαφορετικά σημεία της πόλης, καταγράφονται ως ομαδικές για να έχει η αστυνομία τη £δυνατότητα ομαδικών κατηγορητηρίων. Έτσι, άτομα που προσήχθησαν από καφετέριες και πλατείες μακριά από τα γεγονότα κατηγορούνται τελικά για κακουργήματα. Η πολιτική επιλογή τον κράτους να ποινικοποιήσει τον αναρχικό χώρο, διαφαίνεται και από το ότι η ανακρίτρια ανέφερε: σ’ έναν εκ των συλληφθέντων πως το όνομα του βρέθηκε οε "λίστα αναρχικών".
 
Τελικά, κάτω από την πίεση των Μ.Μ.Ε,, που ρόλο έχουν τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης σύμφωνα πάντα με τις προσταγές της εξουσίας και την οδηγούν σε διαδηλώσεις που δεν ξεφεύγουν από τα πλαίσια της νομιμότητας, αλλά και του κλίματος τρομοϋστερίας που είχαν δημιουργήσει οι αριστεροί τις προηγούμενες μέρες σχετικά με τα αναμενόμενα επεισόδια από τους γνωστούς ταραξίες (ας μην ξεχνάμε φυσικά και τις δηλώσεις νομιμοφροσύνης τους προς το κράτος και τις επιβεβαιώσεις περί αυστηρής διαφύλαξης της πορείας από τους ίδιους αφήνοντας αιχμές για απαραίτητες αστυνομικές δυνάμεις), ασκούνται διώξεις ενώ 4 από τους συλληφθέντες αποφυλακίζονται. Ανάμεσα τους ένας ανήλικος μαθητής και ένας μετανάστης. Το κράτος μας έδειξε για άλλη μια φορά τα δόντια του επιλέγοντας ως θύματά του, άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες εμφανιζόμενο ως εγγυητής της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών, ευελπιστώντας όμως πως δεν θα έχει και πολλά προβλήματα αφού περιμένει μειωμένες αντιδράσεις και υπολογίζει ταυτόχρονα πώς τα άτομα αυτά είναι πιο πιθανό να λυγίσουν στις φυλακές. Επίσης με την επιλογή αυτών των συλληφθέντων για προφυλάκιση διευκολύνεται να προσδώσει τις συγκρούσεις στο νεαρό της ηλικίας από τη μια και στους «κακούς μετανάστες», από την άλλη, μειώνοντας έτσι την πολιτική υπόσταση των γεγονότων.
 
Προφυλακίζοντας λοιπόν κάποιους από τους συλληφθέντες επιχειρεί να τρομοκρατήσει ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας που αντιτίθεται και αγωνίζεται, χρησιμοποιώντας έναν από τους πιο απάνθρωπους θεσμούς τον, αυτόν της φυλακής...
 
Θα μας βρουν μπροστά τους!
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Σ’ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ,
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΗ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
 
ΑΛΦΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ

 

Μερικές φωτογραφίες από την συγκέντρωση και τα πανό:

 

 

 

 

 

 

Last Updated on Saturday, 27 May 2006 22:31
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.