{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

Σύνοδος των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ στο Λαγονήσι και πανελλαδική πανεκπαιδευτική πορεία PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 28 June 2006 02:11
NO TRANSLATION AVAILABLE

«Τα παιδιά του λαού», (Κνίτες και ΜΑΤατζήδες), συναντιούνται στο Λαγονήσι. Όλα γίνονται σαν σε θεατρικό μονόπρακτο. Μετά από μερικά σπρωξίματα, και λίγο …αδελφικό αλατοπίπερο από τα ΜΑΤ, το «αγωνιστικό» παρών των περίπου χιλίων κομπάρσων λαμβάνει τέλος, λίγο μετά το μεσημέρι.

Την ίδια στιγμή (από τις δωδεκάμισι το μεσημέρι) κόσμος συγκεντρώνεται στα Προπύλαια του πανεπιστήμιου της Αθήνας, όπου λειτουργεί και μικροφωνική.

Γύρω στις 3μ.μ., 4000 διαδηλωτές, ανάμεσα τους εκατοντάδες αναρχικοί και αντιεξουσιαστές αρχίζουν να πορεύονται μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος. Στο σημείο αυτό περίπου 300 διαδηλωτές, ανάμεσα τους αρκετοί αντεξουσιαστές, κατευθύνονται στην οδό Μητροπόλεως με πρόθεση να προσεγγίσουν το Υπουργείο Παιδείας, ενώ το υπόλοιπο σώμα της πορείας ανηφόριζε ήδη προς τη Βουλή περνώντας μπροστά από το ξενοδοχείο Μ. Βρετανία. Η κάθοδος προς το Υπουργείο Παιδείας αναβάλλεται και οι συγκεκριμένοι διαδηλωτές ανηφορίζουν και αυτοί προς την Βουλή μέσω της Όθωνος.

Σ’ όλη τη διάρκεια της πορεία από τα διάφορα μπλοκ φωνάζονται συνθήματα, μερικά ευρηματικά και άλλα παραλλαγμένα (από τα αναρχικά), όπως:

 

ΜΑΡΙΕΤΑ ΚΑΙ ΣΟΦΟΙ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ (από πανώ που εικονίζεται η Μαριέτα να …παρενοχλεί το πουλί της εκπαίδευσης δηλ. την κουκουβάγια],

 

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΛΕΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ,

ΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΚΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΗΤΕΣ,

 

ΜΑΡΙΕΤΑ ΚΑΡΙΟΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ,

 

ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ,

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙΣ,

ΜΠΑΧΑΛΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ,

ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!Α!Α!Α!... (σύνθημα τραγουδιστό!)

 

ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ,

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ…

 

Η πορεία συγκροτημένα κατηφορίζει την Πανεπιστημίου, ενώ διαδηλωτές αποδοκιμάζουν τις κατασταλτικές δυνάμεις, εναντίον των οποίων εκτοξεύουν πλαστικά μπουκάλια και κάποιες πέτρες. Από το σημείο αυτό, διμοιρίες των ΜΑΤ ακολουθούν συγκεκριμένα μπλοκ στα οποία επιτίθενται στο ύψος του Οφθαλμιατρείου με αποτέλεσμα η πορεία να κοπεί στα δύο. Πολλοί διαδηλωτές καταφεύγουν στον χώρο των Προπυλαίων και σιγά-σιγά κατευθύνονται προς την Νομική, όπου στήνονται τα πρώτα οδοφράγματα και ανάβονται φωτιές.

Τα μπλοκ των διαδηλωτών, που έχουν αποκοπεί, μετά από περίπου είκοσι λεπτά προχωρούν με τη σειρά για να φθάσουν επίσης στην Νομική μέσω της Σίνα και ενώ ήδη εξελίσσονται συμπλοκές στη Σόλωνος. Πολύ γρήγορα η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική από τα χημικά, ενώ χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές που συνωστίζονται για να εισέλθουν στο κτίριο της Νομικής Σχολής, το οποίο είναι ήδη κατάμεστο από φοιτητές. Τα δακρυγόνα, όμως, λόγω του αέρα πολύ γρήγορα πνίγουν και την «λαϊκή» συνοικία του Κολωνακίου…

 

Ακολουθούν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες εναντίον των κατασταλτικών δυνάμεων που έχουν περικυκλώσει την περιοχή, και στήνονται νέα οδοφράγματα.

Ασθενοφόρα καταφθάνουν έξω από το κτίριο για να παραλάβουν τραυματίες και λιπόθυμους από τα χημικά.

Επαναλαμβάνονται οι επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες σε διμοιρίες των ΜΑΤ, που βρίσκονται στην Μασσαλίας.

 

 

Περίπου στις έξι και μισή το απόγευμα ο κόσμος συγκροτημένα αποχωρεί από το κτίριο με πορεία που κατευθύνεται μέσω της Σίνα και της Ακαδημίας στα Προπύλαια, απ’ όπου πλέον αναχωρούν πολλοί διαδηλωτές από την επαρχία, ενώ αρκετοί διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, πορεύονται προς το Πολυτεχνείο.

 

Γίνονται προσαγωγές, ενώ κοπέλα από την Κοζάνη η οποία δάρθηκε ανηλεώς από τους κρατικούς δολοφόνους, συλλαμβάνεται και τις απαγγέλονται κατηγορίες.

 

Γενικά το κλίμα παραμένει στα ίδια επίπεδα με των προηγούμενων πορειών σ’ ότι αφορά τις σχέσεις ανάμεσα σε αγωνιζόμενους φοιτητές και αναρχικούς, που παρ’ όλες τις διαφορετικές απόψεις ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

Last Updated on Tuesday, 29 July 2008 22:29
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.