{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΛΙΒΑΝΟΣ, Ιούλιος 2006 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 08 August 2006 04:15
NO TRANSLATION AVAILABLE

Εν μέσω της καθημερινής κτηνωδίας της παγκόσμιας κυριαρχίας κατά των αράβων της Παλαιστίνης, μέσω του κράτους του Ισραήλ, με συνεχείς δολοφονίες, απαγωγές, «μικρής κλίμακας» επιχειρήσεις του κατοχικού στρατού, που άφηνε πίσω της κατεδαφισμένα σπίτια, νεκρούς και τραυματίες κανείς δεν περίμενε ότι ο «αήττητος» ισραηλινός στρατός θα μπορούσε να υποστεί πλήγματα, όπως αυτά που δέχθηκε τις επόμενες μέρες.

 

üΔύο ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί, ένας αιχμάλωτος, τρεις τραυματίες και καταστροφή αρκετών στρατιωτικών οχημάτων σε επίθεση Παλαιστινίων ανταρτών εναντίον στρατιωτικού φυλακίου στο Πέρασμα Kerem Shalom. Την ευθύνη γι’ αυτή την επίθεση αναλαμβάνουν από κοινού οι Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης, η Χαμάς και ο Στρατός του Ισλάμ και ζητούν την ανταλλαγή τους με 1450 παλαιστίνιους αιχμαλώτους.

Δεν είχε περάσει ούτε μήνας από το ξεκλήρισμα μιας ολόκληρης οικογένειας στην παραλία της Γάζας από πυρά φρεγάτας του ισραηλινού κράτους κι όμως όλη η Δύση έσπευσε τώρα να καταδικάσει την αιχμαλωσία των κατοχικών στρατιωτών βαφτίζοντάς την «απαγωγή» και δίνοντας το πράσινο φώς στο Ισραήλ να ξεκινήσει την επιδρομή… (25/06/2006)

Λίγες ώρες αργότερα αιχμαλωτίζεται και ένας εβραίος έποικος, κοντά στην Ραμάλα.

 

üΤο Ισραήλ συλλαμβάνει 64 στελέχη της ΧΑΜΑΣ που κατέχουν θέσεις στην παλαιστινιακή αρχή, ύστερα από ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας (29/06/2006).

Ο Εχούντ Ολμέρτ, πρωθυπουργός του Ισραήλ δηλώνει: «ζωή των Ισραηλινών είναι πιο σημαντική από αυτή των κατοίκων της Γάζας» (29/06/2006).

 

üΤο κράτος του Ισραήλ εφαρμόζει την αρχή της «συλλογικής ευθύνης» σε 1.500.000 κατοίκους της Γάζας (μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου). Εγκαταστάσεις κοινής ωφελείας, δίκτυα, δεξαμενές νερού και το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος καταστρέφονται από βομβαρδισμούς με αρκετά θύματα. Παράλληλα ο στρατός σφίγγει τον κλοιό γύρω από την Γάζα συγκεντρώνοντας δυνάμεις στον βόρειο και νότιο τομέα (1/7/2006).

üΕπαναστατικές οργανώσεις της Παλαιστίνης εκδίδουν ανακοίνωση για τον δεύτερο σιωνιστή στρατιώτη που αιχμαλώτισαν.

 

«Ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κασσάμ, ΝΑσερ, Στρατός του Ισλάμ

Για τον δεύτερο Σιωνιστή στρατιώτη:

 

Προς τους ακλόνητο Παλαιστινιακό λαό

Προς τους αιχμαλώτους μας που έχουν ψηλά το κεφάλι παρά τα βασανιστήρια

Προς την Ισλαμική Κοινότητα, που δεν θα προδώσει την αντίσταση ενάντια στην σύγχρονη αποικιοκρατία

 

Ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αποδεικνύει στον κόσμο ότι βαδίζει προς τη νίκη παρά τις δυσκολίες και ότι οι Σιωνιστικές κατοχικές δυνάμεις έχουν μπλεχτεί σε ιστό αράχνης, που έχει διαλύσει κάθε τους ψευδαίσθηση. Οι Μουτζαχεντίν, και όσοι είναι μαζί τους, με πίστη θα απελευθερώσουν τη γη μας και τους αιχμαλώτους μας.

 

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam, Naser Salah El-Deen, ο Στρατός του Ισλάμ και όλες οι πτέρυγες της παλαιστινιακής αντίστασης, τα πολιτικά και τα στρατιωτικά κομμάτια τους τρέφουν την ύψιστο σεβασμό προς τον Παλαιστινιακό λαό, που υποφέρει από την επιθετικότητα των κατοχικών δυνάμεων. Αν αυτές οι φιλοπόλεμες δυνάμεις δεν σταματήσουν τα εγκλήματά τους, θα προκαλέσουν συμφορά στον δικό τους λαό.

 

Παρά τις πολλαπλές διαμεσολαβητικές προσπάθειες να λυθεί η ανθρωπιστική κρίση, ο εχθρός και το πολιτικό του επιτελείο εξακολουθούν να στηρίζονται στην στρατιωτική μηχανή που δεν μιλά άλλη γλώσσα από αυτή της καταστροφής και των δολοφονιών, χωρίς να κάνει διακρίσεις.

 

Οι κατοχικές δυνάμεις να σταματήσουν και να εξετάσουν το ζήτημα του αγνοούμενου στρατιώτη τους και τους παλαιστίνιους αιχμαλώτους. Είναι πολιτικό και ανθρωπιστικό και όχι στρατιωτικό ζήτημα. Ο εχθρός θα φέρει ακέραια την ευθύνη για την κλιμάκωση την συγκρούσεων, τυφλός από αλαζονεία.

 

Δηλώνουμε τα αιτήματα μας:

 

1)ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ στις ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ως χειρονομία καλής θέλησης και για να λάβουν πληροφορίες για την κατάσταση του ομήρου τους

 

2)ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 1000 ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ, ΑΡΑΒΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ:

-Ηγέτες παλαιστινιακών πολιτικών πτερύγων

-Αιχμάλωτοι με πολύχρονες καταδίκες

-Ασθενείς

 

3)ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ

 

Πιστεύουμε πως η μέρα της ελευθερίας πλησιάζει. Ο λαός μας γνωρίζει τoν τρόπο και είναι μαζί μας

 

Ezzedeen Al-Qassam Brigades

Naser Salah El-Deen Brigades

Army of Islam»

 

üΣφοδρές μάχες μεταξύ μαχητών της ΧΑΜΑΣ και των ισραηλινών στρατευμάτων ξεσπούν στην νότια Γάζα, οι σφοδρότερες των τελευταίων ετών.

üΊλη ισραηλινών τεθωρακισμένων έχει εισβάλει από το «συνοριακό» φυλάκιο της νότιας Γάζας αλλά αντιμετωπίζει ισχυρή αντίσταση από τους μαχητές οπλισμένους με αυτόματα, οπλοπολυβόλα και αντιαρματικές ρουκέτες.

üΟι εισβολείς απαντούν με πυρά όλμων ενώ η περιοχή πολυβολείται από ελικόπτερα.

üΤο Ισραήλ απορρίπτει τις προτάσεις της ΧΑΜΑΣ για απελευθέρωση του εβραίου στρατιώτη αν αποσυρθούν τελείως τα στρατεύματα του από την περιοχή.

üΝεκρός Παλαιστίνιος από επίθεση με πύραυλο κατά των γραφείων της ΧΑΜΑΣ στην βόρεια Γάζα.

üΙσραηλινοί πύραυλοι ρίχνονται σε ΣΧΟΛΕΙΟ στη Γάζα.

üΤρεις γέφυρες κατεστραμμένες αλλά και το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από πυραύλους των σιωνιστών.

ü64 στελέχη της ΧΑΜΑΣ, συλλαμβάνονται και κρατούνται όμηροι από το ισραηλινό κράτος.

ü40 Παλαιστίνιοι βρίσκουν τον θάνατο από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε διάστημα πέντε ημερών. Οι Παλαιστίνιοι μαχητές εκτοξεύουν συνεχώς πυραύλους Κασσάμ κατά γειτονικών εβραϊκών οικισμών.

üΑνώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλώνει ότι ο στρατός θα μπει στις πυκνοκατοικημένες πόλεις Μπέιτ Λαχία και Μπέιτ Χανούν, απ' όπου συχνά Παλαιστίνιοι μαχητές εκτοξεύουν ρουκέτες κατά του ισραηλινού εδάφους.

üΠαράλληλες επιχειρήσεις του ισραηλινού κράτους γίνονται και στην Δυτική Όχθη

üΗ οργάνωση «Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης» ανακοινώνει ότι σκότωσε έναν Ισραηλινό στρατιώτη στην περιοχή της Μπέιτ Λάχια, όπου διεξάγονταν σφοδρές μάχες, ενώ η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς «Εζεντίν αλ Κασάμ» κατέστρεψε ένα ισραηλινό άρμα μάχης. Ξανά η γνώριμη εικόνα των παιδιών να πετροβολούν τα ισραηλινά τεθωρακισμένα στην Ναμπλούζ.

üΟι αντιδράσεις στην Δύση περιορίζονται σε …συλλογές υπογραφών από 300 επώνυμους εβραίους της Μ Βρετανίας.

üΆγριες μάχες διεξάγονται μεταξύ παλαιστινίων και των κατοχικών δυνάμεων στη βόρεια Γαζα

üΔύο νεκροί και δέκα τουλάχιστον τραυματίες από επίθεση στην παράκτια ζώνη της βόρειας Γάζας από το ναυτικό του Ισραήλ

üΣυλλήψεις στην Δυτική Όχθη

üΑπό τις αρχές του μήνα οι ισραηλινοί ετοίμαζαν επίθεση συγκεντρώνοντας δυνάμεις στην βόρεια Γάζα. Χθες εισέβαλαν στην βιομηχανική περιοχή της Γάζας καταλαμβάνοντας τα εδάφη τριών παλιών εβραϊκών οικισμών.

üΣφοδρές μάχες εξελλίσσονται μεταξύ των Φενταγίν και των πάνοπλων σιωνιστικών κατοχικών δυνάμεων που εφορμούν με τεθωρακισμένα υποστηριζόμενα από μαχητικά ελικόπτερα και αεροσκάφη

üΆλλοι οχτώ παλαιστίνιοι νεκροί από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην βόρεια Λωρίδα της Γάζας

üΒροχή από πυραύλους Κασάμ πλήττουν το κιμπούτζ Zikim και τον εβραϊκό οικισμό Zderot

üΣφοδρές μάχες στο «μεθοριακό» πέρασμα Κάρνι. Οι ισραηλινοί υποστηρίζονται από μαχητικά ελικόπτερα. Ένας νεκρός ισραηλινός στρατιώτης και αρκετοί τραυματίες

üΕκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώνουν στον ισλαμικό κόσμο από την Μαυριτανία ως την Τεχεράνη για αλληλεγγύη στου Παλαιστίνιους.

üΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ ΕΚΡΗΞΗ ΑΠΟ ΠΥΡΑΥΛΟ στην πόλη Ασκελόν: Η ανάληψη ευθύνης γίνεται με ανακοίνωση των ταξιαρχιών Ezzedeen al-Qassam, (στρατιωτική πτέρυγα της ΧΑΜΑΣ).

 

«Οι Σιωνιστικές κατοχικές δυνάμεις συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα κατά των παλαιστινίων καταστρέφοντας την υποδομή. τις γέφυρες μας και στους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, βομβαρδίζοντας σχολεία και κυβερνητικά κτίρια

Οι Ταξιαρχίες Ezzedeen Al-Qassam είχαν επανειλημμένα προειδοποιήσει τον εχθρό για τα εγκλήματα τους και είχε ενημερωθεί η ηγεσία του ότι η απάντηση στην κατοχική επιθετικότητα θα ήταν απρόσμενα οδυνηρή

Ως απάντηση οι Ταξιαρχίες έβαλαν με αναβαθμισμένο πύραυλο τύπου Qassam κατά του κέντρου της κατεχόμενης πόλης Asqalan. Το πλήγμα αυτό ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι Ταξιαρχίες δεν θα ανεχτούν να πλήττονται παλαιστίνιοι άμαχοι.

Με την τελευταία ενέργεια, οι Ταξιαρχίες Ezzedeen Al-Qassam δηλώνουν:

1)Κάθε επιθετική ενέργεια από μέρους των Σιωνιστών θα υπάρχει ανάλογη απάντηση που θα αποθαρρύνει τον εχθρό από την διάπραξη επιθέσεων κατά αμάχων

2)Πολλές εκπλήξεις περιμένουν τον εχθρό αν επιμείνει στην φιλοπόλεμη αλαζονεία του.

3)Η εκτόξευση του πυραύλου μας είναι μόνο μία από αυτές, και η όποια κλιμάκωση θα βαρύνει απόλυτα τον εχθρό

4)Προειδοποιούμε πάλι τον εχθρό να μην πλήττει τους παλαιστίνιους αμάχους στην Δυτική Όχθη ή την Λωρίδα της Γάζας. Η ευθύνη θα βαρύνει απόλυτα τον Σιωνιστικό κατοχικό στρατό.

 

Ταξιαρχίες Εzzedeen Al-Qassam

4 Ιουλίου 2006

 

 Επίσης:

üΟ Στράτος του Ισλάμ εκτόξευσε δύο πυραύλους Quds-3 κατά οικισμών εποίκων.

üΟι Ταξιαρχίες των μαρτύρων του Αλ-Άκσα τέσσερις πυραύλους κατά του οικισμού εποίκων SDEROT.

üΜεγάλες διαδηλώσεις γίνονται σε Ιορδανία Υεμένη Μαυριτανία, Ιράν.

üΟι ισραηλινές μπουλντόζες που εισέβαλαν στο χωριό Beith Ummar με σκοπό να ξεριζώσουν τα χωράφια και τα δέντρα αντιμετώπισαν σφοδρή αντίσταση από τους κατοίκους και αναγκάστηκαν σε υποχώρηση.

üΗ Χεσμπολλάχ, του Λιβάνου, με επιχείρησή της σκοτώνει οκτώ ισραηλινούς στρατιώτες και αιχμαλωτίζει δύο. Δεύτερο χαστούκι για τον πανίσχυρο ισραηλινό στρατό που υποστηρίζεται από την δυτική κυριαρχία (κι όχι μόνο απ’ αυτήν), δεύτερο μέτωπο ανοίγεται ενάντια στην ισραηλινή κρατιστική κτηνωδία (12/07/2006).

üΤο εβραϊκό κράτος αναπτύσσει ισχυρότατες δυνάμεις στην μεθόριο με τον Λίβανο ενώ το αποκλείει και από την θάλασσα. Σημειώνονται οι πρώτοι βομβαρδισμοί στο Νότιο Λίβανο και τη Βηρυτό. Οι δυτικοί αρχίζουν να εγκαταλείπουν την χώρα.

üΣε απεργία πείνας οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις σιωνιστικές φυλακές της Ναμπλούς (13/07/2006).

 

üΤρίτη ταπείνωση για τον Ισραηλινό στρατό. Μια από τις τρεις φρεγάτες τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει το ισραηλινό ναυτικό, τέθηκε εκτός μάχης από άγνωστου τύπου πύραυλο της Χεσμπολλάχ. Ο ηγέτης της οργάνωσης Νασράλα, είχε προαναγγείλει το χτύπημα, που άφησε άναυδους τους στρατιωτικούς αναλυτές τόσο για την ακρίβειά του όσο και για το ότι τα αντιαεροπορικά συστήματα της φρεγάτας δεν πρόλαβαν να καταρρίψουν τον πύραυλο.

üΑνατινάζεται με εκρηκτικά το μεθοριακό πέρασμα της Ραφά στα σύνορα με την Αίγυπτο και 1500 παλαιστίνιοι περνούν στα παλαιστινιακά εδάφη για να πολεμήσουν.

üΗ ισραηλινή αεροπορία σφυροκοπεί την Βηρυτό. Η Χεσμπολλάχ απαντά με βομβαρδισμό της Χάιφα και άλλων πόλεων του ισραηλινού κράτους. Καθημερινά πάνω από 100 πύραυλοι Κατιούσα εκτοξεύονται κατά ισραηλινών στόχων. Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες ισραηλινοί στην Χάιφα (14/07/2006).

 

Κυριακή 16 Ιουλίου

Το βράδυ ρουκέτες Κασσάμ πέφτουν κοντά σε στρατηγικής σημασίας περιοχή. Ανώτερος αξιωματικός του στρατού του ισραήλ είπε ότι «η σύγκρουση στο Βορρά ενθαρρύνει την Hamas».

üΟκτώ ρουκέτες Qassam χτυπούν τους εποικισμούς Ashkelon και Sderot μέσα σε δύο ώρες αργά τη Κυριακή, άλλες δύο έπεσαν σε άλλες περιοχές, στο περιφερειακό Συμβούλιο Sha'ar Hanegev.

 

Δευτέρα 17 Ιουλίου

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση ανατινάζει ισραηλινό χάμερ στη Ναμπλούς, 1 νεκρός και 4 τραυματίες

üΤις πρώτες πρωινές ώρες Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν 11 ρουκέτες Κασσάμ εναντίον του εβραϊκού εποικισμού Σντερότ.

üΕπίθεση εναντίον του ισραηλινού στρατού που έχει εισβάλλει στη πόλη Μπέτ Χανούν είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός στρατιώτη.

üΒάλλεται η κατεχόμενη πόλη Τιβεριάδα από πυραύλους Κατιούσα της Χεσμπολλάχ.

üΣφοδρός βομβαρδισμός της Ναζαρέτ από πυραύλους της Χεσμπολλάχ.

Ενώ το φως της δημοσιότητας στρέφεται στο βόρειο κατεχόμενο μέρος της Παλαιστίνης οι ρουκέτες Qassams συνεχίζουν να πέφτουν στους νότιους εποικισμούς. Οι ρουκέτες χτυπούν την πόλη Sderot και τον εποικισμό Nahal. Δύο έποικοι τραυματίζονται.

 

Ξεκινούν οι ΧΕΡΣΑΙΕΣ επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο. Μέχρι στιγμής πάνω από 300 οι επίσημα καταμετρημένοι νεκροί από τους βομβαρδισμούς του Λιβάνου. Πολλοί ξεψυχούν κάτω από τα ερείπια καθώς δεν υπάρχουν σωστικά συνεργεία για να τους απεγκλωβίσουν. Στις περισσότερες περιοχές ο απεγκλωβισμός γίνεται από τις …μπουλντόζες του λιβανέζικου στρατού που σε αυτή την φάση αδρανεί υπό τις διαταγές της φιλοδυτικής ηγεσίας του Λίβανου. Η άμυνα στον νότιο λίβανο γίνεται μόνο από το στρατιωτικό σκέλος της Χεσμπολλάχ

Ασθενικές αντιδράσεις στην Δύση και στην Ελλάδα. Τα αριστερά κόμματα της Ελλάδας πάνε όλα στο …Τελ Αβιβ για να συμπαρασταθούν σε Παλαιστίνιους και…Ισραηλινούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι μιλάνε όλοι για …απαγωγή των κατοχικών στρατιωτών. Δημοτικές εκλογές έρχονται βλέπετε…

 

Τρίτη 18 Ιουλίου

Οκτώ απαγωγές παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη, σε Χεβρώνα, Μπανι-Νάιμ και Μπέιτ Ομάρ.

üΠύραυλοι Qassam στα γραφεία πρακτόρων στο Βικίμ, στον εβραϊκό εποικισμό Nahal Oz, κατά αυτοκινητοπομπής στο χωρίο Ziatoon, στην πόλη Ασκελόν και στο Σντερότ.

üΤο κράτος του ισραήλ σφυροκοπεί από αέρος τον Νότιο Λίβανο και την πρωτεύουσα Βηρυτό. Δεκάδες είναι οι νεκροί κυρίως μικρά παιδιά και άμαχοι. Αρχίζει να «διαρρέεται» στα διεθνή ΜΜΕ το σχέδιο των Ισχυρών για δημιουργία «Ζώνης ασφαλείας» στα σύνορα με τον Λίβανο.

 

Τετάρτη19 Ιουλίου

Από τα χαράματα ο προσφυγικός καταυλισμός al-Maghazi δεχεται σφοδρά πυρά από συντονισμένη επιχείρηση των ισραηλινών εισβολέων, από ξηράς και αέρος. Δεκάδες τεθωρακισμένα εισβάλλουν με κάλυψη ελικοπτέρων και ο πρώτος απολογισμός είναι 6 νεκροί και 47 τραυματίες. Η παλαιστινιακή αντίσταση απαντά με αυτόματα, πυραύλους και αντιαρματικές ρουκέτες, ανακόπτοντας την προέλαση του εισβολέα. Τέσσερις τραυματίζονται, οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση, όταν η ισραηλινή αεροπορία βομβαρδίζει με πυραύλους την περιοχή.

üΠαράλληλη επιχείρηση των ισραηλινών γίνεται στη Ναμπλούς, όπου τραυματίζονται 23 παλαιστίνιοι. Η παλαιστινιακή αντίσταση απαντά με πυραύλους Κασσάμ.

üΠύραυλος Qassam στο μεθοριακό φυλάκιο Kisofem και άλλοι δύο στο πέρασμα Κισοφέμ και στο Ναχάλ-Οζ.

üΤρεις πύραυλοι Yassin κατά των τεθωρακισμένων στο al-Maghazi.

üΔύο Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί σε ένοπλη συμπλοκή με μαχητές της Χέζμπολαχ στο Νότιο Λίβανο, στη Νακόρα. Υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον 4 στρατιώτες τραυματίες. Ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να απεγκλωβίσει την ειδική ομάδα που διείσδυσε στο Λίβανο.

üΕννιά ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίες στο πέρασμα Avivim

üΤρεις νεκροί στην Ναζαρέτ και δεκάδες τραυματίες από πυραύλους Katyusha της Χεσμπολάχ.

üΓια Τρίτη μέρα σήμερα βομβαρδίζεται η Χάιφα με πυραύλους Katyusha. Έχει δεχτεί από χθες πάνω από 100 πυραύλους.

 

Πέμπτη 20 Ιουλίου

O προσφυγικός καταυλισμός al-Maghazi, στην κεντρική Γάζα, συνεχίζει για δεύτερη μέρα να δέχεται σφοδρές επιθέσεις από τον Ισραηλινό εισβολέα. Ελεύθερος σκοπευτής των ισραηλινών δολοφονεί εν ψυχρώ 16χρονο που έρχεται να προστεθεί στους τουλάχιστον 10 νεκρούς και 100 τραυματίες από την χτεσινή επιδρομή. Πύραυλος σκοτώνει έναν παλαιστίνιο στην ίδια περιοχή. Ενώ αργότερα άλλος ένας νεαρός παλαιστίνιος θα σκοτωθεί από νέο πύραυλο. Πολλοί από τους τραυματίες θα χάσουν την ζωή τους αργότερα. Επίθεση δέχονται και οι νοσοκόμοι και γιατροί που έχουν σπεύσει στην περιοχή. Οι παλαιστίνιοι αντάρτες απαντούν με βροχή πυραύλων και όλμων.

üΠύραυλος Qassam κατά του Sderot.

üΤεσσερις όλμοι και δύο πύραυλοι Qassam κατά βάσης των ισραηλινών στο Kirim Abu Salim.

üΠύραυλος Yassin κατά τεθωρακισμένου στο Maghazi.

üΈξι όλμοι κατά του πυροβολικού που σφυροκοπεί τον προσφυγικό καταυλισμό Maghazi.

üΤο ισραήλ πλήττει το κέντρο της Βηρυτού και εβδομήντα άνθρωποι βρίσκουν το θάνατο. Τους 325 φτάνουν οι νεκροί από την αρχή των εγκληματικών επιχειρήσεων

üΤέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκουν τον θάνατο στην λιβανο-ισραηλινή μεθόριο. Για έκτη φορά απέτυχε ο ισραηλινός στρατός να διεισδύσει στο Λίβανο. Σοβαρό χτύπημα από ρουκέτα δέχεται ένα ισραηλινό ελικόπτερο Απάτσι, άλλοι 5 στρατιώτες τραυματίζονται και δυο τανκ Μερκάβα ανατινάζονται.

üΕγκλωβίζονται 9 Ισραηλινοί στρατιώτες στο νότιο Λίβανο. Η ισραηλινή αεροπορία προσπαθεί να τους απεγκλωβίσει καθώς βρίσκονται περικυκλωμένοι από τους μαχητές της Χεζμπολλάχ.

 

Παρασκευή 21 Ιουλίου

Δολοφονείται νοσοκόμος στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης κατά την διάρκεια μεγάλης επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στην περιοχή.

üΟ ισραηλινός κατοχικός στρατός δολοφονεί ολόκληρη οικογένεια στην γειτονιά Shaja'yeh της Γάζας. Υποκύπτει στα τραύματα του ο 21χρονος Mustafa Kattoush, από την επίθεση των ισραηλινών εισβολέων στην προσφυγικό καταυλισμό Maghazi.

üΤρεις παλαιστίνιοι τραυματίζονται όταν ο ισραηλινός στρατός βάλει κατά σπιτιού στην Beth Hanoun.

üΣε μήνυμά του ο Νασράλα δηλώνει: «καμία δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να απελευθερώσει τους δυο αιχμαλώτους στρατιώτες αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές».

üΚηρύσσεται γενική επιστράτευση στο Ισραήλ.

 

Σάββατο 22 Ιουλίου

Εβδομηντάχρονη γυναίκα τραυματίζεται από οβίδες τεθωρακισμένων κατά σπιτιών στη βόρεια Γάζα

ü7 απαγωγές στην Δυτική Όχθη, σε Ναμπλούς και Χεβρώνα.

üΥποκύπτει ο Abu Awwad 24 στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Γάζας. Είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν τα ισραηλινά κατοχικά στρατεύματα είχαν εισβάλει στην καταυλισμό Al-Maghazi.

üΠαιδί τραυματίζεται από πυρά τεθωρακισμένου στην Ράφα. Σχεδόν πάντα ο ισραηλινός στρατός γίνεται στόχος επιθέσεων από τα παιδιά με πέτρες και οι ισραηλινοί απαντούν με πολυβόλα των 50 και οβίδες.

 

Κυριακή 23 Ιουλίου

Ο ισραηλινός κατοχικός στρατός εισβάλει στο χωριό Zdeidat και τραυματίζει μια ηλικιωμένη γυναίκα και δύο παιδιά.

 

Δευτέρα 24 Ιουλίου

üΤην αυγή ισραηλινά ελικόπτερα βάλλουν με πυραύλους κατά σπιτιού στην πόλη της Γάζας τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους.

üΤο υπουργείο υγείας της Παλαιστίνης ανακοινώνει ότι κατά την διάρκεια της επιχείρησης του ισραηλινού κατοχικού στρατού «καλοκαιρινή βροχή» κατά της Γάζας, 39 νοσοκόμοι και γιατροί σκοτώθηκαν. Σε 23 περιπτώσεις ο εισβολέας δεν επέτρεψε την μετακίνηση των ασθενοφόρων προς τα νοσοκομεία, ενώ έχουν σημειωθεί πολλές απαγωγές τραυματιών μέσα από τα ασθενοφόρα(!).

üΈντεκα απαγωγές στην Δυτική Όχθη από τον ισραηλινό εισβολέα, σε Hebron,Tulkarem and Bethlehem.

üΤρεις νεκροί και 15 τραυματίες από πυρά τεθωρακισμένων κατά σπιτιών στην βόρεια Γάζα. Οι εισβολείς προηγουμένως έχουν δεχτεί επίθεση με πέτρες από παιδιά. Σκοτώνεται ένα παιδί στην ίδια περιοχή σε άλλο επεισόδιο.

üΟ ισραηλινός στρατός πλήττει κονβόι με αμάχους. Τρεις νεκροί, και δεκάδες τραυματίες.

üΣκληρές μάχες διεξάγονται γύρω από το χωριό Μααρουν αλ-Ρας στο νότιο Λίβανο. Δυο Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί, 17 τραυματίες και 5 ισραηλινά τάνκ Μερκάβα διαλυμένα, σε δυο διαφορετικές αντεπιθέσεις των μαχητών της Χεζμπολλάχ εναντίον κομβόι ισραηλινών τανκ στην ευρύτερη περιοχή του χωριού. Η Χεζμπολλάχ αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάρριψη ελικοπτέρου Απάτσι ενώ εκτοξεύει πυραύλους στην Χάιφα και Ναζαρέτ.

ü «Για κάθε πύραυλο κατιούσα στην Χάιφα, θα βομβαρδίζουμε και θα γκρεμίζουμε 40 πολυώροφα κτίρια στον Λίβανο», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

üΒόμβες φωσφόρου πέφτουν στη Βηρυτό. Τα βίντεο είναι ανατριχιαστικά.

 

Τρίτη 25 Ιουλίου

Ο ισραηλινός κατοχικός στρατός βομβαρδίζει τετραόροφο κτίριο στην Γάζα-Καν Γιουνίς και δύο σπίτια στην γειτονιά Shaja'yeh, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τρία άτομα.

üΟ 29χρονος Khader El-Maghazi χάνει την μάχη με την ζωή, σοβαρά τραυματίας από την εισβολή των ισραηλινών κατοχικών στρατευμάτων στον προσφυγικό καταυλισμό El-Maghasi στην Γάζα

üΒομβαρδίζεται η πόλη της Ράφα και Χαν Γιουνίς, τέσσερις παλαιστίνιοι ανάμεσά τους και ένα μικρό αγόρι τραυματίζονται. Άλλοι δύο τραυματίες από πυρά πυροβολικού στο πέρασμα Σόφα, δυτικά της Ράφα.

üΔεκαπέντε απαγωγές στην Δυτική Όχθη, στο χωριό Τάραμα, Beith Ammer, Dora, Nablus.

üΈνα παιδί σκοτώνεται ενώ ο πατέρας του και η αδερφή του τραυματίζονται στην Χαν Γιουνίς, όταν ισραηλινά τεθωρακισμένα ανοίγουν πυρ με πολυβόλα κατά διερχόμενων παλαιστινίων.

üΧάνει την μάχη με την ζωή ο Wael Ilian 35 που τραυματίστηκε σοβαρά από επιδρομή στην Γάζα στις 18 Ιούλη.

üΟ Ισραηλινός κατοχικός στρατός εκτοξεύει πύραυλο κατά …κάρου που τραβούσε ένα γαϊδουράκι και μετέφερε μια γιαγιά με την 11χρονη εγγονή της στην πόλη Beith Lahia. Ο θάνατός τους είναι ακαριαίος.

Σε νέο μήνυμά του ο Νασράλα αναφέρει: «Ο στόχος του αμερικανικού σχεδίου για τη «Νέα Μέση Ανατολή» είναι να ηττηθεί το αραβικό αντιστασιακό κίνημα στη Παλαιστίνη και στο Λίβανο… Περάσαμε στην επόμενη φάση. Πέρα από την Χάιφα θα πέφτουν οι πύραυλοί μας».

 

Τετάρτη 26 Ιουλίου

Σφαγή στην Γάζα. Ο ισραηλινός εισβολέας επιτίθεται από ξηράς και αέρος κατά της Γάζας από το «μεθοριακό πέρασμα» Κάρνι. Τηλεκατευθυνόμενα αεριωθούμενα εκτοξεύουν πυραύλους κατά σπιτιών στην γειτονιά Shaja'yeh. Η Παλαιστινιακή αντίσταση τραυματίζει πέντε στρατιώτες του Ισραήλ. Η επίσημη καταμέτρηση από την σφαγή στην Γάζα είναι 25 νεκροί και 70 τραυματίες.

üΠύραυλος των ισραηλινών και κατά αυτοκινήτου, που κινείται στην λεωφόρο Σαλαδίν της Γάζας, ξεκληρίζει τετραμελή οικογένεια.

üΟ ηλικιωμένος, Mahmoud Samha 60 ετών, ξεψυχά σε checkpoint του κατοχικού ισραηλινού στρατού, όταν του απαγορεύεται η πρόσβαση σε νοσοκομείο.

üΟ ισραηλινός κατοχικός στρατός βομβαρδίζει την Γάζα για δεύτερη φορά σήμερα, δύο παιδιά νεκρά και δύο τραυματίες.

üΔώδεκα ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί και 25 τραυματίες γύρω από το Μπέιτ Τζουμπάιλ. Το χωριό αυτό είχε καταληφθεί από τους ισραηλινούς κομάντος μετά από 7 μέρες σφοδρών μαχών, έπεσαν όμως σε ενέδρα, περικυκλώθηκαν και δέχτηκαν διασταυρούμενα πυρά από τρεις κατευθύνσεις με αποτέλεσμα να αποδεκατιστούν. 10 ακόμη ισραηλινοί στρατιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Μπέτ Τζουμπάιλ.

üΤέσσερις ΟΗΕδες σκοτώνει το Ισραήλ. Ο Coffee Anan λυπάται πολύ, μάλιστα διατυπώνει την άποψη ότι το έκανε το Ισραήλ σκοπίμως, αλλά δεν τολμά να αποδοκιμάσει την επίθεση.

üΠυραύλους Κατιούσα δέχεται η Νετάνια.

 

Πέμπτη 27 Ιουλίου

Ο ισραηλινός κατοχικός στρατός βάλει με πυρά πυροβολικού κατά σπιτιών στην Beith Hanoun, σκοτώνοντας έναν παλαιστίνιο.

üΝέα αεροπορική επίθεση στην Γάζα από τους ισραηλινούς κατακτητές. Σκοτώνονται δύο παλαιστίνιοι και τρεις τραυματίζονται.

üΟ ισραηλινός κατοχικός στρατός εισβάλλει στην Καλκίλια σκοτώνοντας έναν 18 χρονο Παλαιστίνιο και απαγάγει τέσσερις, ενώ πολυβολεί σπίτια παλαιστινίων στην δυτική Γάζα. Τουλάχιστον 15 οι τραυματίες, οι πέντε σε σοβαρή κατάσταση.

üΟι ισραηλινοί κατακτητές απαγάγουν 10 παλαιστίνιους στις πόλεις της Δυτικής Όχθης, Hebron, Nablus, Bethlehem and Jerusalem.

üΙσραηλινό τεθωρακισμένο βάλει κατά κατοικίας στην πόλη Ζαμπαλίγια, στη Γάζα, σκοτώνοντας μια 75χρονη παλαιστίνια.

üΜε μήνυμά του ο Αϊμάν αλ_Ζαουαχίρι, της Αλ Κάϊντα, καταδικάζει τα εγκλήματα των Σιωνιστών και των Σταυροφόρων στο Λίβανο και την Παλαιστίνη και καλεί τους μουσουλμάνους να ενωθούν και συνδράμουν τον Ιερό Πόλεμο σε Αφγανιστάν και Ιράκ.

üΗ Διάσκεψη στη Ρώμη δίνει το πράσινο φως στο Ισραήλ να συνεχίσει τις σφαγές. üΆραβες διαδηλωτές εισβάλλουν στα γραφεία της ΕΕ στο Παρίσι.

üΠύραυλοι της Χεζμπολλάχ στην Κεργιάτ Σιμόνα πλήττουν εργοστάσιο χημικών.

 

Παρασκευή 28 Ιουλίου

Εκατό άνθρωποι, παλαιστίνιοι, εβραίοι και ξένες αντιπροσωπείες κομμάτων διαδηλώνουν στον χωρίο Bilin.

üΤραυματίζεται παλαιστίνιος εικονολήπτης από ισραηλινό τεθωρακισμένο στην Γάζα

üΥποκύπτει παλαιστίνιος στα τραύματα του από πυρά τεθωρακισμένων του ισραηλινού κατοχικού στρατού στην Γάζα. Ισραηλινά ελικόπτερα εκτοξεύουν πυραύλους κατά σπιτιών στην βόρεια Γάζα, σκοτώνοντας ένα παιδί. Βρίσκεται το πτώμα του Mohammed Abu Sakran 22, και του Nahed Habib που είχαν απαχθεί από τον ισραηλινό κατοχικό στρατό.

üΜετά την άτακτη υποχώρηση του, από το Μπέτ Τζουμπάιλ, ο ισραηλινός στρατός τώρα αρχίζει μια «οργανωμένη» απόσυρση των δυνάμεων του από το λόφο που κατέλαβε (Ταλ Μασούντ), που βρίσκεται απέναντι από το Μπέτ Τζουμπάιλ.

üΠύραυλοι τύπου Χάιμπαρ χτύπησαν πριν λίγο την πόλη Αφούλε λίγο πάνω από το βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης και κάτω από τη Χάιφα.

üΑνακαταλαμβάνεται το Maaroun al-Raas από την Χεσμπολλάχ μετά από σφοδρές μάχες.

 

Σάββατο 29 Ιουλίου

Ο ισραηλινός κατοχικός στρατός απαγάγει τον Sa'id Haettalla, 53, από τον προσφυγικό καταυλισμό Balata.

üΟι κατοχικές δυνάμεις συλλαμβάνουν τον επικεφαλής του στρατιωτικού νοσοκομείου της Χεβρώνας στη Δυτική Οχθη.

üΥποκύπτει στα τραύματά του παλαιστίνιος από επιδρομή των Ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στην συνοικία al-Sheja'iya της Γάζας.

üΜήνυμα Νασράλα: «εχθρός δεν κατάφερε τίποτα στρατιωτικά».

 

Κυριακή 30 Ιουλίου

Ο κατοχικός στρατός σκοτώνει δύο παλαιστινίους στην Ναμπλούς-Δυτική Όχθη ενώ τραυματίζει έναν παλαιστίνιο και απαγάγει άλλους 11 όταν εισβάλει σε προσφυγικό καταυλισμό στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης. Έξι απαγωγές γίνονται και στην Καλκίλια. Με έφοδο των κατοχικών στην Τουλκαρέμ, απαγάγεται ο νεαρός Omar Masoud.

Ο στρατός κρατεί τους «συλληφθέντες» σε άγνωστα μέρη για αόριστο χρονικό διάστημα και τους ανακρίνει μα βασανιστήρια. Πολλοί έχουν βρεθεί σε χωράφια αρκετές μέρες αργότερα.

 

üΟι κρατικοί δολοφόνοι του ισραήλ εκτοξεύουν πυραύλους κατά δύο σπιτιών στην Beith Hanoun, τραυματίζοντας δύο παλαιστίνιους. Χάνει τελικά την ζωή του ο 23χρονος Mohammed Abu Auda που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από τις ισραηλινές σφαίρες στην Γάζα δύο μέρες πριν. Τεθωρακισμένα που σταθμεύουν στην Γάζα ανοίγουν πυρ κατά των κατοίκων τραυματίζοντας πολλούς.

 

üΟ Τάφος της Κανά. O ισραηλινός στρατός ισοπεδώνει καταφύγιο στον Κανά του Λιβάνου. Πάνω από 60 ο αριθμός των θυμάτων, τα 37 παιδιά. Ο αριθμός θα αυξηθεί κατά πολύ καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σωστική επιχείρηση. Η νέα σφαγή έγινε κατά την διάρκεια της επίσκεψης Condoleezza Rice στο Τελ –Αβίβ. Χιλιάδες Λιβανέζοι με το άκουσμα της είδησης συγκροτούν διαδήλωση κατά των γραφείων του ΟΗΕ προκαλώντας καταστροφές, και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Θάνατος στην Αμερική», «Ολμέρ-Χίτλερ». Ματαιώνεται το ταξίδι της Rice στον Βηρυτό λόγω των γεγονότων. Το 1996 Ο ισραηλινός στρατός είχε δολοφονήσει 106 αμάχους που είχαν βρει καταφύγιο στα κτίρια του ΟΗE, στην ίδια πόλη.

Last Updated on Monday, 13 October 2008 04:46
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.