{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 53 PDF Print E-mail
Tuesday, 05 September 2006 03:32
NO TRANSLATION AVAILABLE

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

το 53ο Φύλλο (Σεπτέμβριος 2006)
της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τις πόλεις
 και τα νησιά του ελλαδικού χώρου
από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2006

Θα το βρείτε σε περίπτερα και πρακτορεία εφημερίδων και περιοδικών


Σύντροφοι/σσες και φίλοι/ες,

Η πολιτική είναι ένα εργαλείο των ΙΣΧΥΡΩΝ, ένα δυνατό όπλο στα χέρια τους. Κάποιοι, καλόπιστοι νομίζουν πως μπορούν να την χρησιμοποιήσουν προς όφελος των ΑΔΥΝΑΤΩΝ. Υπάρχουν βέβαια και οι πονηροί που νομίζουν πως χρησιμοποιώντας την τεχνική αυτή θα μπορέσουν να «περάσουν» τα σχέδια τους και κάποιοι ακόμα πως θα γίνουν δυνατοί ή θα αποκτήσουν προνόμια μέσα στο σύστημα.

Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, λένε. Όμως αυτή η τεχνική δεν μπορεί να ξεπεράσει τη σχέση κυρίαρχου - κυριαρχούμενου. Πολιτική είναι η αναγνώριση από τον Αδύνατο της ισχύος του Δυνατού. Πολιτική είναι τρόπος με τον οποίο επιβεβαιώνεται η ισχύς του Δυνατού πάνω στον Αδύνατο.

Πολιτική είναι η τέχνη του να εξαπατάς, εκμεταλλευόμενος την εικόνα ή την ψευδαίσθηση  που καλλιεργείς ή που έχουν οι άλλοι πως είσαι «δικός του», να μεταστρέφεις την πραγματικότητα, να πολεμάς έναν εχθρό και στο όνομα αυτού του πολέμου να ανοίγεις διάπλατα πόρτες και καρδιές σε έναν άλλο. Σα να λέμε να υποδέχεσαι με χαρές το Στάλιν επειδή σου έκανε κακό ο Χίτλερ.

Πολιτική είναι να βρίσκεις διαφορές στους εχθρούς της ελευθερίας για να μπορείς να κάνεις πιο «ανεκτή» την εξουσία. Πολιτική είναι να επαινείς την παλικαριά και τη νίκη του Αδύνατου απέναντι σε κάποιον Ισχυρό έχοντας ήδη κάνει συμφωνίες με τους «κολλητούς» του Ισχυρού, που θα σου δώσουν περισσότερα προνόμια ώστε να μοιραστούν μαζί σου την καταπίεση των «νικητών».

Πολιτική είναι να χάνουν οι νικητές και να κερδίζουν οι νικημένοι. Είναι όλος αυτός ο παραλογισμός που έχει απλωθεί σαν ένα τεράστιο δίχτυ πάνω στις εξουσιαζόμενες κοινωνίες, που προσπαθεί να καταπνίξει τις πηγαίες ανθρώπινες εκφράσεις τον ενθουσιασμό, την ειλικρίνεια, το πάθος, την αυτοθυσία, την ανθρωπιά.

Πολιτική είναι η μπαμπεσιά απέναντι στη λεβεντιά, ο θρίαμβος της αδυναμίας πάνω στην ανθρώπινη ενέργεια και δημιουργικότητα. Πολιτική, με μια λέξη, είναι το ΤΙΠΟΤΑ απέναντι στο ΣΥΜΠΑΝ.

Ο Κύκλος Σύνταξης

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


 ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Για τις επιδρομές σε Λίβανο και Παλαιστίνη

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ

Αρχαία Φιλοσοφία και Κυριαρχία (Μέρος Α)

Επιστολή του Κουνταρδά από τη φυλακή Κορυδαλλού

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Πέντε χρόνια μετά και χρονικό αντίστασης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΙΒΑΝO- ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΙΡΑΚ, ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

 Διαδρομές Μνήμης:Η Εξέγερση της Κρονστάνδης (Α΄ μέρος)

Απαγορευτικά μέτρα κατά των διαδηλώσεων

 ΚΑΒΑΛΑ: ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

 Ειδήσεις - Σχόλια

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

H προσπάθεια για να μη «θάβεται» η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στους πάγκους και τις αποθήκες των εφημεριδοπωλών και των διανομέων, συνεχίζεται. Πάνω σ’ αυτό θέλουμε, και πάλι, να σας ευχαριστήσουμε για την έμπρακτη αλληλεγγύη σας.

Επίσης, όσοι/ες θέλουν να μοιράσουν —χωρίς αντίτιμο— προηγούμενα φύλλα της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ στην πόλη τους ή την περιοχή που δραστηριοποιούνται και ζουν ή έχουν κάποια ιδέα που συμβάλλει στη μορφή και την ύλη της, ας επικοινωνήσουν μαζί μας στo τηλέφωνο 6973799207 ή στο email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Last Updated on Saturday, 22 May 2010 16:09
 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.