Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2006 03:33

«Τι είχες Γιάννη;»

«Ό,τι είχα πάντα».

Εκλογές και πάλι και μάλιστα κοινοτικές, δημαρχιακές και νομαρχιακές.

Εμπρός λοιπόν και πάλι να εκλεγούν οι «αντιπρόσωποι» που θα λύσουν τα τοπικά προβλήματα.

Από κοντά κι οι υποστηριχτές της θεωρίας πως άλλο είναι οι Βουλευτικές κι άλλο οι Δημοτικές εκλογές.

Εύκολο να το λέει κανείς δύσκολο όμως να πείσει. Κι αυτό επειδή τελικά όσο και να καλλωπιστεί η μαϊμού, τούμπες θα κάνει.

Οι βουλευτικές είναι το σκαλοπάτι για το ξεσκαρτάρισμα αυτών που θα επανδρώσουν τα ανώτερα κλιμάκια των μηχανισμών  του κράτους. Το ίδιο συμβαίνει και με τους προέδρους των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών και ενώσεων που πολύ συχνά τους βλέπουμε στο βουλευτιλίκι και το υπουργιλίκι.

Μπορεί για τις διάφορες εξουσιαστικές θεωρίες και απόψεις να κατασκευάζεται ένα διαχωρισμός και μια διαβάθμιση προκειμένου να ξεγελαστούν οι άνθρωποι και να εκλογικεύσουν την εξάρτηση και υποταγή στους άρχοντες.

Εκλογές είναι η εκλογίκευση των πλέον βάναυσων καταστάσεων που στρέφονται ενάντια στην ανθρώπινη φύση.

Η εκλογίκευση της απάθειας και της εγκατάλειψης στα χέρια «ανθρώπων» που σαν αρπακτικά αναζητούν την εξουσιοδότηση για να αλωνίσουν. Η εκλογίκευση και η αποδοχή θεσμών και μηχανισμών που απλώνουν την καταπίεση και την εκμετάλλευση (Για ΔΕΗ πληρώνετε 5€, για το Δήμο 30) σε κάθε σημείο και στην παραμικρή πτυχή της ανθρώπινη και μη ζωής. Όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της αποδοχής της εξουσιαστικής κι εκμεταλλευτικής λογικής. Εκλογές και εκλογίκευση ή τι γυρεύει τέτοια ώρα ο φτωχός μέσα στη μπόρα;

Οι «αθώοι» δήμαρχοι και κοινοτάρχες! Αδίστακτοι καταστροφείς της ανθρώπινης χαράς. Τσιμεντοκράτορες και καγκελοφόροι (όπως ο ονομαστός, πλέον, καγκελάριος Αβραμόπουλος) μετατρέπουν και την πιο μικρή γωνιά σε κερδοφόρο πηγή. Πάρκα για κάθε είδους εκμετάλλευση όλων αυτών που θα τολμήσουν να εμπιστευτούν τον περίπατό τους (αν ποτέ βρουν ευκαιρία) στα κακόγουστα πάρκα που βασανίζουν με απερίγραπτο τρόπο τα εγκλωβισμένα και φυλακισμένα απομεινάρια μιας κάποιας μακρινής (και ανύπαρκτης πλέον) πανίδας.

Υποκριτές όπως κάθε εξουσιαστής, μπορούν να γίνουν κακόγουστοι ηθοποιοί αγανακτώντας για τα μηχανάκια στον πεζόδρομο ώστε να δικαιώσουν τις κλήσεις που θα γεμίσουν τα ταμεία του δήμου (λέγε με Πιπιλή). Έχουν συνεκτικούς δεσμούς με τα κομματικά επιτελεία και προωθούν τους κάθε είδους κρατικούς σχεδιασμούς (όπως για παράδειγμα την αύξηση της καταστολής με τους δημόμπατσους και τις κάμερες). Κι όσοι δεν έχουν τόσο γερούς δεσμούς, σύντομα θα αποκτήσουν, γιατί ο ιστός της εξουσίας και της κονόμας είναι απλωμένος παντού και κανείς απ’ αυτούς δεν μπορεί να ξεφύγει…

Εκλογές Δημοτικές ή πολιτικές δεν έχουν άλλο σκοπό παρά να τονώσουν η μία την άλλη  και να ενισχύσουν της συνθήκες υποταγής μέσω της «δημιουργικής» αντιπροσώπευσης που υποτίθεται πως υπάρχει ή μπορεί να υπάρξει στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Άλλο φρούτο κι αυτό. Τοπική και αυτοδιοίκηση μια ειρωνεία, ένα σαρκασμός.

Ανθρώπινη δημιουργικότητα και συνθήκες διαβίωσης με ουσιαστική ελευθερία μπορούν να υπάρξουν μόνο όταν δεν αυτό-διοικούνται ούτε οι τόποι αλλά ούτε και οι άνθρωποι.

Τα εξουσιαστικά φούμαρα που ντύνονται με λέξεις όπως αυτοδιοίκηση, αυτοδιαχείριση και άλλους φραστικούς συνδυασμούς όπου προστίθενται οι λέξεις κοινωνία, κοινωνικός, κοινωνική και άλλες παρεμφερείς διατυπώσεις προσπαθούν, και πολλές φορές επιτυγχάνουν, να ταυτίσουν με τους εξουσιαστικούς και εκμεταλλευτικούς θεσμούς, την όποια διάθεση των ανθρώπων για απεγκλωβισμό από αυτές τις καταστάσεις.

Όλοι αυτοί είναι πολύ πιο επικίνδυνοι γιατί είναι μικροί και αδίστακτοι. Διψούν για φήμη και ανάδειξη, αρκετοί απ’ αυτούς και για τη χλιδή που προσφέρει ο πλούτος. Και για όλα αυτά είναι διατεθειμένοι να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες αθλιότητες.

Καθένας μας μπορεί να κάνει αυτές τις μικρές σκέψεις και να απορρίψει για μια ακόμα φορά αυτή την διαρκή προσβολή, απέναντι στους ανθρώπους, που ονομάζεται εκλογική διαδικασία.

(Δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, φύλλο 53, Σεπτέμβριος 2006)

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 13 Οκτώβριος 2008 04:34
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.