{jfalternative}515|content|
There are no translations available.
{/jfalternative}

 

 

Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟ PDF Print E-mail
NO TRANSLATION AVAILABLE

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟ

(που βρίσκεται φυλακισμένος στα ειδικά κελιά του Κορυδαλλού για τη συμμετοχή του στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ)

 

Μια βόμβα. Μια έκρηξη.

Μετά αρχίζει η διαδικασία καταστροφής της ανθρώπινης οντότητας και φύσης. Ανεξιχνίαστες εγχειρήσεις, συνεχής νάρκωση με διάφορα κοκτέιλ, εξαντλητικές και βασανιστικές ανακρίσεις από τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Κλεισμένος μέσα στο θάλαμο του Ευαγγελισμού - Γκουαντανάμο ένας αγωνιστής, ένας επαναστάτης σακατεύεται, σωματικά και πνευματικά, από τους εχθρούς του ανθρώπινου γένους. Μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα, λεπτό το λεπτό, μετατρέπεται σε ένα άβουλο όν προκειμένου να αποσπαστούν «πληροφορίες», που συμπληρώνονται με βάση το σενάριο που έχει γραφτεί αρκετά χρόνια πριν. Από εκείνους που πρόθυμα έσπευσαν να δώσουν στο κράτος και τις μυστικές υπηρεσίες ό,τι «γνώριζαν και δεν γνώριζαν» για την ιστορία των κοινωνικών απελευθερωτικών αγώνων στην περίοδο της χούντας αλλά και μετέπειτα.

 

Ξεπουλημένες «μνήμες», «αξιοποιήσιμα στοιχεία», «ομολογίες» και «μαρτυρίες» μέσα σε μυστικά δωμάτια ξενοδοχείων, σε πάρκα, καφετερίες και καφενεία, σε γωνιές και διαδρόμους, σε βίλλες και κουτούκια. Απειλές, εξαγορές, εκβιασμοί και μετά σιγή. ΟΜΕΡΤΑ. Ο νόμος των εξουσιαστών, το τίμημα των φοβισμένων, των υποταγμένων…

 

Τα Γκουαντανάμο που έχουν κατασκευάσει οι κυρίαρχοι αφορούν όλους όσους αγωνίζονται για ένα κόσμο λεύτερο απαλλαγμένο από την γάγγραινα της εξουσίας και των κρατών. Σίγουρα δεν αφορούν τους ψυχρούς υπολογιστές, τους συμφεροντολόγους και πολιτικούς, που μετρούν με το ζύγι του κέρδους και της πολιτικής υπεραξίας τον πόνο που προκαλεί το κράτος βασανίζοντας και καταστρέφοντας σώματα και μυαλά.

 

«Δεν πρόκειται να χωρέσει ποτέ στο μυαλό τους, ότι κάποιος άνθρωπος μπορεί να κινηθεί από κάτι άλλο εκτός από το προσωπικό όφελος. Δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν τι είναι αυτό που οδηγεί κάποιον άνθρωπο να θυσιάσει τη ζωή του για τους άλλους, να βάλει το δικό του συμφέρον τελευταίο, από τις πιο καθοριστικές γι’ αυτόν μέχρι τις πιο καθημερινές πράξεις. Που αισθάνεται ενοχές και τύψεις, όταν χρειαστεί, ακόμα και κάτι αναγκαίο και απαραίτητο για τον εαυτό του. Γιατί κάποια πράγματα είναι ριζωμένα τόσο βαθιά, τόσο στέρεα, που δεν μπορεί να τα κλονίσει κανένα ψυχοτρόπο, είτε προνόμιο είτε φάρμακο». (από το βιβλίο του Σ. Ξηρού «Η μέρα εκείνη»)

 

Οι εχθροί βασάνιζαν την ίδια στιγμή που τα τσιράκια τους σαν κοράκια έκραζαν και θριαμβολογούσαν, ενώ οι συνήθεις διαπραγματευτές έτριβαν από ικανοποίηση τα χέρια τους γιατί πάλι θα ανέβαιναν τα σκαλιά προς τις αίθουσες, που πάντα ονειρευόντουσαν να βρίσκονται.

 

Και μετά. Δίκες, τακτικισμοί, διαχωρισμοί, παζάρια και διαβουλεύσεις. Η εξουσία κάνει τα πάντα για να δείχνει νικήτρια. Χρησιμοποιεί όλα τα μέσα. Το αποτέλεσμα μετρά. Ένα αποτέλεσμα που κινείται πλέον μέσα στη σιωπή και την απομάκρυνση από τον κοινωνικό χώρο. Σιωπή. Αυτό το κλειδί για την υποκατάσταση. Για την εφαρμογή τεχνικών και ελεγχόμενων πρακτικών. Μακριά από την κοινωνική σύγκρουση. Μακριά από τους δρόμους, όπου οι κοινωνικοί αγωνιστές συνθέτουν λόγια και έργα μαζί με τα κομμάτια της κοινωνίας.

 

Τέσσερα χρόνια μετά τα βασανιστήρια του Ευαγγελισμού - Γκουαντανάμο.

Ο Σ. Ξηρός ανασυνθέτει κομμάτια της διαλυμένης προσωπικότητας του και απαιτεί το αυτονόητο:

Την αποφυλάκισή του από τα ειδικά κελιά βασανισμού, εκεί όπου βρίσκονται και εφεξής θα βρίσκονται οι εχθροί τους συστήματος κυριαρχίας κι εκμετάλλευσης.

 

Ο αγωνιστής Σάββας Ξηρός ορθώνει ξανά το ανάστημά του και δεν εκλιπαρεί.

Στις 10 Οκτώβρη συζητείται στα δικαστήρια του Πειραιά η αίτηση αποφυλάκισής του εξ αιτίας της συνεχούς επιδείνωσης της υγείας του μέσα στα ειδικά κελιά απομόνωσης.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στο ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟ

και σ’ όλους αυτούς που κρατούνται όμηροι από το κράτος.

 

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ

 

Αθήνα 4 Οκτώβρη 2006  

Συσπείρωση Αναρχικών

και συντρόφισσες/οι

 Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.