Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

anarchy.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΟΔΟ PDF Εκτύπωση E-mail

 

«Αν θέλεις να δεις που βρίσκεται το λάθος, τότε θα χρειαστείς έναν καθρέφτη...»

 

Ο «κρότος»

Τα φαινόμενα απατούν; Όχι πάντα.

Έχουμε αρκετές φορές τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα του εθνικισμού, του λεγόμενου νεοναζισμού και του φασισμού.

Δυστυχώς σε «ώτα μη ακουόντων», η αλήθεια εμφανίζεται με εκκωφαντικό κρότο κάνοντας την πραγματικότητα ανυπόφορα επιτακτική και σε ορισμένες περιπτώσεις δραματική.

Αλλά και όταν φανεί πως κάποιοι ήχοι «συλλαμβάνονται», και πάλι είναι αβέβαιο το κατά πόσον αυτά τα μηνύματα της αλήθειας μπορούν να ερμηνευτούν με σωστό τρόπο. Για να συμβεί κάτι τέτοιο «χρειάζεται», όπως έλεγε ένας καθηγητής στους μαθητές του, «να υπάρχουν βάσεις». «Αυτές οι βάσεις», θα συμπληρώσουμε από την πλευρά μας, «οφείλουν να έχουν σωστή κατεύθυνση, που στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει: απελευθερωτική».

Τα γράφουμε όλα αυτά επειδή, δυστυχώς, κάποιοι προσποιούνται πως δεν καταλαβαίνουν, ακόμα και μετά τον εκκωφαντικό κρότο του 7%, ποσοστού που «εισέπραξαν» οι ακροδεξιοί μετά τη διενέργεια των εκλογών της 6ης Μαΐου. Με διάφορα κείμενα και ενέργειες, που δείχνουν περισσότερο σπασμωδικές, οι κατά περίσταση «αρμόδιοι», προσπαθούν να κατασκευάσουν μια εικόνα διαφορετική από αυτή που υπάρχει ή να προσφέρουν πολιτική συνδρομή στην αριστερά. Το δραματικό στοιχείο, δηλαδή η «αδυναμία κατανόησης» (απ’ όσους δύνανται αλλά δεν προσπαθούν), είναι χαρακτηριστικό σ’ αυτή την τελευταία περίπτωση.

Περισσότερα...
 
ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ; PDF Εκτύπωση E-mail

 

afisa-no2

 

Περισσότερα...
 
ΤΑΞΗ, ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

 

Από την Αναρχική Αρχειοθήκη εκδόθηκε και κυκλοφορεί το βιβλίο ΤΑΞΗ, ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.

εξώφυλλο βιβλίου

Η συγγραφή του βιβλίου, το οποίο αποτελείται από πέντε μέρη, έγινε από την Συσπείρωση Αναρχικών.

Περισσότερα...
 
Θα αντέξετε κι αυτές τις εκλογές; PDF Εκτύπωση E-mail

 σαμαρας-τσιπρας

 

Αρκετά είναι αυτά που θα μπορούσε να πει κάποιος για τις εκλογές κι ακόμα περισσότερα γι’ αυτές που θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου.

Είναι ένας ακόμη «εκλογικός γύρος», όπου νικητές και νικημένοι θα στήσουν το καινούργιο υφάδι κοροϊδίας και εξαπάτησης των υπόλοιπων ανθρώπων, αυτών που ονομάζουν εκλογικό σώμα.

Αυτοί που έχουν καταγγείλλει τα μνημόνια μιλούν τώρα για «επανεξέταση», «κουρέματα», «αναδιαρθρώσεις» και «ρυθμίσεις».

Από το «ψηφίστε μικρά κόμματα» περάσαμε στο «ψηφίστε εμάς τους δύο». Αφού ο «επάρατος» δικομματισμός ανάμεσα στο Πασοκ-ΝΔ, έγινε καθεστώς και επέβαλλε όχι μόνο τα επόμενα μνημόνια, αλλά και όλο το πλέγμα της προσχεδιασμένης, για μία πεντηκονταετία, υλικής, σωματικής και πνευματικής εξαθλίωσης των ανθρώπων που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο.

Μιλούν για ανάδειξη του Σύριζα σε πρώτο κόμμα. Απλά θα πούμε πως όταν ένα κόμμα αβαντάρεται από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ή από ξένους παράγοντες, σημαίνει πολύ απλά πως έχει δώσει εγγυήσεις, ότι δεν πρόκειται να παραβιάσει τα οικονομικά και κυριαρχικά τους συμφέροντα και επομένως το αδιατάρακτο της ήδη χαραγμένης πορείας για τον ελλαδικό χώρο.

Περισσότερα...
 
Το Διαδικτυακό Αναγνωστήριο της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

afisa-diadromi

Από τις 16 Δεκεμβρίου έχει τεθεί σε λειτουργία το Διαδικτυακό Αναγνωστήριο της Μηνιαίας Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Αρχικά, έχουν αναρτηθεί τα πρώτα 50 τεύχη. Βαθμιαία θα αναρτηθούν και τα υπόλοιπα.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 2 από 105Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.